Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakmur-Kalkan arasında tatlı/sert atışma!

Çakmur-Kalkan arasında tatlı/sert atışma!

İzmir İş Dünyası Derneği Sunum Merkezi'nin açılışında renkli iki siyasetçi Yüksel Çakmur ile Necip Kalkan'ın tatlı atışması damgasını vurdu Açılışta Çakmur-Kalkan arasında

  • Ege Postası
  • 03.02.2017 - 15:12

İzmir iş ve siyaset dünyasının ilgili gösterdiği İzmir İş Dünyası Derneği Sunum Merkezi’nin (İZİD) açılışında Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Yüksel Çakmur ile İzmir Milletvekili Necip Kalkan'ın açıklamaları damgasını vurdu. İZİD Başkanı Feyyaz Sungur'un zor anlar yaşadığı konuşma sırasında Milletvekili Necip Kalkan'ın Yüksel Çakmur ile aynı karede yer almamak için arka sıralara geçmesi gözlerden kaçmadı.

BİZ PARTİLER ÜSTÜYÜZ

Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, Necip Kalkan ile kendisinin partiler üstü olduğunu açıklayarak önce dostluğun geldiğini söyledi. Milletin arasında kavga olmadığını açıklayan Çakmur, bunun en büyük kanıtının Necip Kalkan ile kendisinin dostluğu olduğunu belirterek "Biz dost olduğumuzda ne şimdiki iktidar vardı ne gruplar vardı ne de hizipler vardı. Fakat sevgi ve saygı vardı. Türk Milleti'nin birlikteliğiyle dostluğu partilerden de büyüktür" dedi.

EVET’LER NEREDE HAYIR’LAR NEREDE

Çakmur Türk ekonomisinin durumunun kötüye gitmesine rağmen televizyonlarda çıkan kişilerin durup dururken "Evet"leri ve "Hayır"ları savunduğunu açıklayarak "Bu esnada Türkiye'de işadamları gidiyor. Kepenkler kapanıyor. Kepenkleri kapananlar çocuğum aç kalacak derken Evet’ler nerede Hayırlar nered? Bizim “Evet”imiz Türkiye'nin ekonomisidir" diye konuştu.

Feyyaz Sungur'un "Siyasete girmeyelim" diyerek araya girmesi Çakmur'un iyice coşarak konuşmasına neden oldu. "Siyasete girelim ki dostluk olsun, kardeşlik olsun, sevgi olsun diyerek konuşmasına devam eden Çakmur, "Biz bu konulara girdiğimiz zaman doğruyu yaparız. Girelim ki yalansız bir Türkiye olsun. Bizim aramıza ve dostluğumuza girmeyin. Ben 40 yıllık dostum olan Necip Kalkan ile Evetler Hayırlar derken düşman mı olacağım. Memleketi kalkındıracaksak hep beraber esnafı kalkındıracağız, sanayiciyi kalkındıracağız, yatırımcıyı kalkındıracağız" şeklinde konuştu.

BU DÜNYA KİMSEYE KALMAZ

Esnaf batarsa, sanayici çökerse işadamlarının iş veremez hale geldiğinin altını çizen Çakmur sözlerini şöyle sürdürdü “Esnafımız ekonomik yönden çökerse Türkiye'nin bel kemiği kırılır. Türkiye'yi kurtarmak için parti bayrakları altında değil Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Çanakkale'de yaptığı gibi Türk Bayrağı altında yürüyoruz. Bu dünya kimseye kalmıyor. O yüzden iktidara gelenlerin birleştirici olması gerekiyor. Gelen insan kibir yaparsa "Benden kudretlisi yok derse olmaz. Makamlar bugün var yarın yok. Yöneticilere düşen üvey analık değildir. Bize üvey ana lazım değil, Allaha kulluk yapılır, kula kulluk yapılmaz. “Benim istediğimi yapmazsan asarım keserim miletvekili yapmam” diyemez. Çünkü biz özgür bir milletiz. Bunu sadece iktidar için söylemiyorum, muhalefet için de söylüyorum. Yeter artık… Milletvekillerini ve belediye başkanlarını kendi elinizle eziyorsunuz. Tepeden inme getiriyorsunuz. O yüzden kimseye söz söyleme hakkınız yok. Bu millete güveneceğiz. Bu çatı altında sosyal adalet ve esnafın kurtuluşu konuşulur. İnşallah o günleri hep beraber yaşayacağız."

DERNEKTE SİYASET YAPILMAZ

Çakmur’un sözlerine yanıt veren Necip Kalkan ise “Yüksel Çakmur ismi İzmir'de kabul gören baç tacımız bir insan. Ancak, burası İzmir İş Dünyası Derneği. Burada siyaset yapılmaz, iş dünyasının sorunları konuşulur” dedi. İş dünyasını telaşa sürükleyecek endişe edilmesine yol açacak bir durum ortada olmadığının altını çizen Kalkan, “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın iş dünyasının sıkıntılarını çözecek tedbirleri Allah aşkına bir okuyun. 30 bin lira 50 bin lira faizsiz kredi almak için proje yazan KOBİ'lere bakın hükümet bunlara iş sıkıntılarını açmak için faiz almadan para veriyor. Dünyanın çivisinin çıkmış olduğu bir ortamda Türkiye'nin başarısız olması için dışarıdaki ve içerideki hainlerin cirit attığı bir dönemde Türkiye'nin ihracatı 142 milyar dolar olarak gerçekleşti. Geçen seneden yüksek bir rakamdır bu. Herkes düşük çıkmasını bekliyordu bekleyenler hava aldı. “ şeklinde konuştu.

ENDİŞE ETMEYİN

Hükümetin Türkiye'nin ekonomik yapısını kuvvetlendirmek için esnafımız olmak üzere her türlü tedbiri aldığını söyleyen Necip Kalkan, “Ben ticaret dünyasından geldiğim için bize iletilen tüm sıkıntıları başbakanımıza iletiyoruz. Başbakanımız da bu yöndeki sorunların çözümü için her türlü tedbiri alıyor. Ülkenin sorunlarını çözeceğiz. Hiç endişe etmeyin. Burada Evet’lerile Hayır’ları karıştırarak insanların bölünmesinin yolunu açmayalım. Herkes kendi düşüncesi ne ise o oyu versin. Fakat bunu bilin ki bugün bu ülkeyi seven bu bayrak için ölen insanlar da bu hükümetin içinde var. “ dedi.

Konuşmalardan sonra tokalaşan eski dostların konuşmasındaki tek ortak yön dernek çatısı altında siyaset yapılmayacağı ve dostluklarının önüne hiç bir şeyin geçemeyeceği olurken ortamın yumuşaması İZİD Başkanı Feyyaz Sungur'a rahat bir nefes aldırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.