Dolar 32,4983
%-0.13
Euro 34,9502
%0.35
Altın 2.430,310
%0.29
Bist-100 9.809,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çalkaya: Biz uçurumdan düştük

Çalkaya: Biz uçurumdan düştük

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, kadın konusunun işlendiği serginin açılışında 12 yılda 5 bin kadının katledildiğini belirterek, "Uçurumun kenarındayız' deniyor ama hayır. biz uçurumdan düştük, yere vurana kadar bir zamanımız var" dedi. Çalkaya'dan çarpıcı 8 Mart mesajı

  • Ege Postası
  • 08.03.2017 - 13:36

Balçova Belediyesi Kültür Merkezi'nde "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" anısına düzenlenen sergiye Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Kültür Müdürü Tuğrul Keskin ve birçok sanatsever katıldı. Sergi küratörlüğünü Ressam Hatice Aydoğan yaptı. 42 ressamın eserleriyle yer aldığı sergide kadın konusu vurgulanıyor.

Sergide konuşan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Türkiye'de sanatın, sanatçının alabildiğine dışlandığı bir günde, hele ki 8 Mart gibi anlamlı bir gün vesilesiyle böyle bir etkinliği yapmak anlamlı olsa gerek. Bugün Dünya Kadınlar Günü. 12 yılda 5 bin kadınımız katledilmiş. Töre cinayetlerinin hızla arttığı, çocuk gelinlerin hızla arttığı günlere geldik. Sanırım deyimdir, 'biz uçurumun kenarındayız'. Hayır; biz uçurumdan düştük, yere vurana kadar bir zamanımız var. Ya bir yerlerde sinerji oluşturacağız, ya da o uçurumun dibine vuracağız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.