Dolar 32,5563
%0.13
Euro 34,8676
%0.59
Altın 2.427,860
%-0.21
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çam'dan 'baskın seçim' eleştirilerine yanıt

Çam'dan 'baskın seçim' eleştirilerine yanıt

Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Pazar günü yapılacak delege seçimleri ile ilgili ilçesinden gelen ‘Baskın Seçim’ eleştirilerine yanıt verdi. “Burası CHP'nin Güzelbahçe İlçe Başkanlığı, ben partimi ve Genel Başkanımızı temsil ediyorum öyle kafama göre hareket edebilir miyi? Tüzük ve genelge ortadayken yapılan bu eleştiriler haksız. Elinde tüzük olmayan arkadaşlar ilçe başkanlığımızdan temin edebilir” dedi. Çam'dan 'baskın seçim' eleştirilerine yanıt

  • Ege Postası
  • 08.09.2017 - 11:39

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı önderliğinde kongre takvimine 10 Eylül Pazar Günü start verecek. İlçe başkanlıklarının koordine edeceği mahalle delege seçimleri için ilk sandık koyma kararını alan Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam’a partililerden ‘baskın seçim yapılıyor’ eleştirisi geldi. Eleştirileri Egepostası’na değerlendiren Çam Tüzük ve Genelgeye uygun hareket ettiklerini belirterek üye listelerinin Genel Merkez’den geldiği haliyle Temmuz ayında askıya çıktığını ve bir hafta sonra askıdan indirildiğini, ayrıca listelerin partiye gelen kişiler tarafından temin edilebildiğini söyledi.

“MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR MİSALİ“

Başkan Çam, eleştirilmeyi hak etmediklerini ifade ederek, “Hangi üyemiz istediyse dosyalar halinde mahalle mahalle ayırarak listeleri verdik. Genel Merkez’in genelgesi var 10’unda başlayacak diye aylar önceden belli, bunları da verdik. Meyve veren ağaç taşlanır misali bu. Bu güçsüzlüğü gösterir, varsa niyetiniz aylar önce belli olmuş listeler, askıdan inmiş, genelge de ortada bütün basında haber oldu. Bilmeyen duymayan yok üyelere mesaj attık bildirdik. Ben basın demecimde de söyledim. Askıdan inmesi önemli değil. Prosedürü yerine getirdik. Delege seçimlerinin son gününe kadar isteyen herkes listeyi alabilir. Kim istediyse mahalle mahalle bile değil tüm mahalleleri verdim. O kadar şeffaf” dedi

Bu konuların partiye zarar verdiğini ifade eden Başkan Çam, “Onun için ben bu konularda partimize zarar vermeyeceğim. Bize yakışan CHP’ye yakışan, partiye zarar vermeden eleştiri konusu yapmadan görevimizi erine getirmek. Düğün bayram havasında delege seçimlerini yapıp el ele kol kola çıkacağız bize yakışan budur” diye konuştu.

Bayır'dan 'Kırık yumurta' çıkışı Gezer'den Çam'a çarpıcı mesaj

“BUNLAR PARTİLİ OLAMAZLAR”

Seçimden 2 hafta önce listelerin ilçede askıya çıkması gerekir ifadesinin de yanlış olduğunu söyleyen Başkan Çam “Bizim tüzüğümüz var. 15 gün önce basında da yayınlatılması gereken kongre seçimleri. Biz Genel Merkez’in verdiği genelgenin dışında bir şey yapamayız. Genel Merkez’in gönderdiği talimat üzerine bunu yapabiliriz. Genel Merkez, basına da çıktı, Temmuz ayının 10- 17 si arasında askıda olacak dediler. İtiraz sürelerini de bildirdik. İlçemizde listeye itiraz bir tane dahi olmadı. Bunlar partili olamazlar. Partiye zarar vermekten öteye gitmez. Tüzük dışına hiç bir ilçenin çıkması mümkün mü' Burası CHP'nin Güzelbahçe İlçe Başkanlığı, ben partimi ve genel başkanımız temsil ediyorum öyle kafama göre hareket edebilir miyi? Bu dedikodu ve bir şey yaratmaya çalışmak” ifadelerini kullandı.

“ÇIKSIN BEN GELDİM DESİN”

Yapılan eleştirilerin yakışıksız olduğunu söyleyen Başkan Çam “Bunlar yakışıksız şeyler, bunu diyen arkadaşların hangisi ilçeye gelip de bir şey söyled? Biri çıksın samimi olarak ben geldim, liste istedim de vermediler desin. Bu dedikodudan ileri gitmez hiç bir partili bunu yapmaz, yakışmaz. Delege seçimlerinde arkadaşlarla ilgili tüm açıklamaları yaptık. Bir hafta az değil aylar önceden belli oldu tarihler. Bu söylemleri söyleyen arkadaşlara çağrı yapıyorum. Partimize gelsinler birer tüzük vereyim, evlerine götürüp okusunlar. İyi okusunlar araştırsınlar sonra belgeyle çıkıp konuşsunlar. Biz bunlara gülüp geçiyoruz böyle şey olamaz. Bizde herkes hazır. Genel merkezden gelen listeye itiraz olmadı bir tane” şeklinde konuştu.

“ÇANAKKALE’DEN GELDİK ÇALIŞMAYA DEVAM ETMELİYİZ”

Çam sosyal medyadan konuyla ilgili açıklama yapan kişiler olduğuna da değinerek şöyle devam etti, “Partili bir arkadaş sosyal medyada bu dedikoduyu yapmaz. Gelip ilçede otururlar genelgeyi tüzüğü paylaşalım yanlış bir şey varsa çıkıp desinler, bunlar yakışık almaz. Birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Çanakkale’den yeni geldik. Çanakkale’nin devamında sahalarda çalışmamıza devam etmeliyiz 2019’da iktidar olmalıyız. Biz yüreğimizi ortaya koyarak çalışmalıyız.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.