Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Canlı bombalar etkisiz hale getirildi

Canlı bombalar etkisiz hale getirildi

Katalan polis kaynakları Cambrils'te 4 terör şüphelisinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Audi A3 içindeki saldırganların üzerlerinde bomba aparatlarının olduğu açıklandı.

  • Ege Postası
  • 18.08.2017 - 09:11

Barcelona kentinde 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası kentin güneyinde bulunan Cambrils kasabasında bir operasyon gerçekleştirildiği duyuruldu.

Reuters’ta yer alan habere göre; Katalan polis kaynakları Cambrils’te terörle bağlantılı olduğundan şüphelenilen 4 kişinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Kentin 120 kilometre güneyinde bulunan Cambrils kasabasında düzenlen operasyonda “4 saldırganın öldürüldüğünü” açıklandı.

Emniyet yetkilileri bu kişilerin ikinci bir saldırı hazırlığında olduklarını da söyledi. Barcelona polisi saldırıyla ilgili verdiği son bilgide kamyonetin sürücüsünün saldırının ardından olay yerinden kaçtığını açıklamıştı.

Katalan polisi Barcelona'nın dışındaki Cambrils'teki ikinci saldırı girişimi hakkında da bir açıklama yaptı.Açıklamada, “Teröristler Audi A3 ile insanlara çarpa çarpa geldi ve kontrol noktasında durmayarak polise saldırdı. Bir çatışma yaşandı. 1'i polis olmak üzere 7 kişi yaralanırken, araçtaki 5 zanlının bir saldırı hazırlığında olduğu ve üzerlerinde canlı bomba kemerlerine benzer bir aparat vardı” ifadesini kullanıldı. Yetkililer, “Cambrils'teki saldırı ile Barcelona'daki saldırının benzer olduğunu anlamaya çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.