Dolar 32,6007
%0.39
Euro 34,8025
%0.2
Altın 2.490,160
%0.23
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çarşıda bayram bereketi

Çarşıda bayram bereketi

İzmir'de bayrama kısa süre kala anne ve babalar, çocuklarının bayramlık ihtiyaçlarını karşılamak için soluğu çarşıda aldı. Öte yandan Ramazan Bayramı tatilini memleketinde geçirmek isteyen vatandaşlar, İzmir Otogarına akın etti.  Esnafa durgun piyasada can suyu

  • Ege Postası
  • 23.06.2017 - 12:04

Kentteki tarihi Kemeraltı Çarşısı, İzmirlilerin bayram alışverişi için en çok ilgi gösterdiği mekanların başında geldi. Herkes bütçesine uygun ihtiyaçlarını indirimli satılan ürünlerden gidermeye çalıştı. Çarşıya olan bu ilgi esnafından yüzünü güldürdü.

Özel gün ve bayramların işlerine olumlu etkisi olduğunu dile getiren tarihi Kemeraltı çarsısı esnafı, "Piyasadaki durgunluğu ancak bu günlerle yaptığımız işlerle aşıyoruz. Kemeraltı, gelenlerin her bütçeye uygun ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebildikleri bir büyük çarşı. Yıllardır bu gelenek sürüp gidiyor. Bizde az karla velinimetimiz olarak gördüğümüz vatandaşlaraa destek olmaya çalışıyoruz" dedi. (DHA)

Bayram yolcularına uyarı

Otogarlarda bayram yoğunluğu

Öte yandan Ramazan Bayramı tatilini memleketinde geçirmek isteyen vatandaşlar, İzmir Otogarına akın etti. 

Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen İzmirliler, otogarın yolunu tuttu. Bayramı şehir dışında geçirmek isteyenler biletlerini de günler öncesinden alınca, bilet bulmakta sıkıntı yaşandı. 

Bayram yoğunluğunun günler öncesinden yaşandığını ifade eden firma sorumlusu Saffet Teker, “Yoğunluk var, arabalar dolu. Genellikle doğu illerine ağırlık var. Bayramın ilk gününden itibaren seferler boş ama bayram dönüşü yine otobüsler dolu” dedi. Bir başka firma sorumlusu Şehmuz İpekli de otobüslerin yaklaşık 1 haftadır dolu olduğunu söyleyerek, “Bilet bulamayanlar oluyor ama bu sene ek seferler olmadığı için sıkıntı yaşanıyor” diye konuştu.

Bayram için memleketlerine giden vatandaşlar ise biletlerini erkenden aldıklarını ifade ederek, dönüş biletlerini de son güne bırakmadan aldıklarını kaydetti. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.