Dolar 32,5135
%-0.08
Euro 34,9664
%0.4
Altın 2.435,500
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Celsus'da Barok gece

Celsus'da Barok gece

30. Uluslararası İzmir Festivali izleyicilerini, 16 Haziran 2016 Perşembe günü saat 21.30’da en gözde mekânı Celsus Kütüphanesi’nde unutulmaz bir Bach Akşamı’na davet ediyor.

  • Ege Postası
  • 13.06.2016 - 09:38

İtalyan virtüöz Massimo Mercelli ve sıra dışı piyanist Ramin Bahrami’den oluşan “Bach Sanssouci”, büyük bestecinin flüt ve klavsen için yazdığı ölümsüz eserlerini seslendirmeye hazırlanıyor.

Henüz 19 yaşında İtalya’nın en büyük orkestralarından birinin flüt grup şefi olmayı başaran, artarda prestijli flüt yarışmalarını kazanan Mercelli, dünyanın en büyük konser salonlarında önemli şefler ve orkestralarla konserler vermeyi sürdürüyor. Emilia Romagna Festivali’nin sanat yönetmeni ve kurucusu olan ve 2001 yılından beri Avrupa Festivaller Birliği (EFA)’nın yönetim kurulunda bulunan Mercelli, çok takdir gören bir öğretmen da olarak dünyanın her köşesinde ustalık sınıfı dersleri veriyor.

Mercelli ile neredeyse ayrılmaz bir ikili olan ve birlikte pak çok başarılı kayıtlar yapan piyanist Ramin Bahrami, günümüzde Johann Sebastian Bach'ın müziğinin en ilginç yorumcularından biri olarak kabul ediliyor. İran asıllı Bahrami, müzik sahnesinin en büyük kişiliklerine bahşedilen (ondan önce: Riccardo Muti, Josè Cura, Leo Nucci ve Pier Luigi Pizzi’in aldığı) Premio “Città di Piacenza-Giuseppe Verdi” ödülü ile klasik müziğin yaygınlaştırılması için yaptığı tutkulu ve büyüleyici çalışmaları dolayısıyla “Mozart Box” Ödülü sahibi. Bahrami’nin üçüncü kitabı “Grandpa Bach” da basım aşamasında bulunuyor.

Celsus Kütüphanesi’nin benzersiz atmosferinde Bach’ın ölümsüz müziğini dinlemek isteyenler konserin biletlerini Biletix’ten alabilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.