Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Celsus'ta Bach aşkına

Celsus'ta Bach aşkına

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 30. Uluslararası İzmir Festivali, 16 Haziran 2016 Perşembe günü unutulmaz bir konsere ev sahipliği yaptı.  

  • Ege Postası
  • 17.06.2016 - 09:36

Dünyaca ünlü flütist Massimo Mercelli ve Bach’ın müziğinin en ilginç yorumcularından biri olarak kabul edilen piyanist Ramin Bahrami’den oluşan Bach Sanssouci Celsus Kütüphanesi’nde “Bach Aşkına” çaldı.

Konser,  Bach’ın Kral Ferdinand ile yaptığı müzik düellosundan doğan Musical Offering’den “Fuga cannonica in Epidiapente ile başladı. Ardından Carl Phillipe Emanuel Bach’ın re minör sonatı geldi ve onu baba Bach’ın Si minör sonatı izledi.

Konserin ikinci bölümü Michael Nyman’ın Massimo Mercelli’ye ithaf ettiği Solo Flüt için Yamamato Perpetuo ile başladı. Barok flütün bütün olanaklarını zorlayan, flütistin üstün virtüözitesini açığa çıkaran bu eseri Sol minör sonat takip etti. Ardından Bahrami, Musical Offering’den Ricercare a tre adlı bölümü seslendirdi. Ve niçin ilginç bir Bach yorumcusu olarak tanındığının ipuçlarını verdi.  Konser, baba ve oğul Bach’ın do minör sonatı ile sona erdi. Celsus Kütüphanesi’nin büyülü atmosferinde gerçekleşen konser dinleyenlerin hafızalarında uzun süre silinmeyecek izler bıraktı.

30. Uluslararası İzmir Festivali, 20 Haziran 2016 Pazartesi günü Celsus Kütüphanesi’nde İzmir İtalyan Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen “Sinemanın Büyülü Melodileri” konseri ile devam edecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.