Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de AK Partili başkan isyan etti

Çeşme'de AK Partili başkan isyan etti

AK Parti İzmir'de delege seçimleri sürüyor. Geçtiğimiz kongre sürecinde delege yazılmayan Aliağa eski beleidye başkanı Tansu Kaya bu kez delege yazıldı. Delege seçimlerini tamamlayan Çeşme'de ilçe başkanı Alpaslan Ertürk sosyal medyadan yapılan 'muhalefet yapmıyor' eleştirilere isyan etti. 'Bilineni tekrar etmek papağanlara mahsus'

  • Ege Postası
  • 22.07.2017 - 11:23

EGE POSTASI - AK Parti İzmir'de delege seçimleri sürüyor. Perşembe günü başlayan seçimler pazar günü tamamlanacak.

İlçelerde sandıklar ağırlıklı olarak ilçe binalarına kuruldu.

Genel Merkez'in direktifleri doğrultusunda seçimler tek listeli şekilde gerçekleşiyor. 

Genel merkez her ilçede seçilecek 400’er kişilik listeler için eski belediye başkanları, eski milletvekilleri, eski il başkanlar eski yöneticiler gibi isimlerin mutlaka yazılmasını istedi.

Bu doğrultuda gözler Aliağa'ya çevrildi. 

Geçtiğimiz olağan kongre takviminde Genel Merkez'in prensip kararının es geçildiği tek ilçe Aliağa olmuştu. Aliağa’da AK Parti’den bir dönem belediye başkanlığı yapan Tansu Kaya, delege listesine yazılmamıştı.

O dönem ilçe başkanı Yaşar Akbulut, Kaya'nın delege yazılmayışını, "Teşkilat içi bir mesele” diye açıklamıştı.

Sonraki süreçte partiden milletvekili adayı olmayı başaran Kaya, bu kez Aliağa'da delege yazıldı. 

Delege seçimlerini bugün tamamlayacaklarını söyleyen Akbulut, " Tansu Bey delege listemizde var. Geçen seçimde unutmuştuk yazmayı" dedi. 

Kaya'nın ismi il başkanlığı için geçiyor. 

LİSTELER KİMLERDEN OLUŞUYOR

İlçelerde delege listeleri mevcut milletvekilleri, belediye başkanları, mevcut il ve ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyelerinin yanısıra mahalle teşkilatları, eski belediye başkanları, eski milletvekilleri, İl Disiplin Kurulu, İl Hakem Kurulu üyeleri, partili kanaat önderleri, partili STK temsilcileri, partili muhtarlar, partili esnaf temsilcileri ve partinin üst yönetimi tarafından önerilen isimlerden oluşuyor.

KALKAN TEŞKİLATI YALNIZ BIRAKMADI

AK Parti Narlıdere'de de delege seçimleri için sandık ilçe binasında kuruldu. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da seçimler esnasında teşkilatı yalnız bırakmadı. 

ÇEŞME'DE BAŞKAN İSYAN ETTİ

Öte yandan delege seçimleri tamamlanan ilçeler arasına Çeşme'de katıldı. AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Alpaslan Ertürk delege seçimlerini tamamlamalarının ardından sosyal medyadan, " Çeşme AK Parti teşkilatı olarak, delege seçimimizi bitirdik. Tüm üyelerimize teşekkür ederim . Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

'BİLİNENİ TEKRAR ETMEK PAPAĞANLARA MAHSUSTUR '

Ertürk'ün mesajının altına ilçe başkan ve yönetiminin yeterince muhalefet edemediği yönünde eleştiriler geldi. Ertürk gelen eleştiriler üzerine isyan etti.

Ertürk sosyal medyadan şu ifadeleri yazdı;

" Arkadaşlar ismini cismini belli etmeden yazan şahsın yada şahısların mesnetsiz anlamsız ve beceriksiz akıl ve zeka dışı yazılarını cevaplamayın. kendinize muhatap almayın lütfen . Eleştiri yapmak isteyen gerçek ismiyle yada isimleri ile yazar ise cevap verelim . Aptalca emellere zeka seviyesi düşük sorulara muhatap olmayınız. İsimsiz eleştirileri bu yüzden siliyorum .

Ak parti ilçe teşkilatı ve meclis üyeleri birbirinden farklı düşünülemez ve ayrı tutulamaz. Seçilmiş oldukları parti bellidir. Ve ilçe başkanlığı ile meclis üyeleri bir bütün görülmelidir , çünkü onlarda bu teşkilatın hiyerarşi yapısının bir parçasıdır. Gerekli olan yazılı ve sözlü önergeler belediye meclisinde dile getirilmektedir. Meclis üyelerimiz her meclis toplantısı öncesi ilçe başkanlığında ilçe başkanı ile toplantı yapıp ondan sonra meclis toplantısına katılım sağlarlar. İlçe başkanı grup başkanıdır. Hani bilmeyen varsa diye bilgi olsun. 

Bizim görevlerimizi layık ı ile yapıp yapmadığımıza karar verecek olan merci sizin gibi makam ve mevki sevdalısı olan şahıslar değildir. Yetkili olan merci Genel merkezimizdir takdir onlarındır. Parti içi muhalefeti sosyal medyaya dökmek , mesnetsiz ve asılsız idealarda bulunup teşkilatçıyım diye ahkam keserek dolaşmanın bir Ak parti mensubuna yakıştığını düşünmüyorum. Daha fazla detaya da girip sizlerin seviyesine inmek istemem. 

‘ Her lafa verilecek bir cevabım var .. Lakin , bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye !’

Çeşme genelinde yerel yönetimlerden kaynaklı yapılan yönetim hatalarını, bütün halkımız zaten görüp dile getirmektedir, ama sözlü, ama sosyal medya da, ama basın da. . Biraz daha yüksek sesle Çeşmede su yok diye bağırmaya devam edilirse, gelmeyi düşünen tatilciler Çeşmede su yok diye vazgeçecektir. Zaten herkes tarafından bilineni tekrar etmek papağanlara mahsustur , hiçbir muhalefet değeri de yoktur. 

Bizler proje bazında yapıcı muhalefetimizi zaten yapıyoruz buda gördüğümüz teveccühten bellidir. 

Mevlana derki ‘ Günün adamı olmaya çalışma , hakikatin adamı olmaya çalış. Çünkü gün değişir hakikat değişmez.’"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.