Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de CHP'lilerden Kocaoğlu'na destek

Çeşme'de CHP'lilerden Kocaoğlu'na destek

İzmir'in Çeşme ilçesinde CHP'nin 94'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Selçuk'taki açılış töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yapılanların saygısızlık olduğunu belirterek, sert bir dille kınadı. Çeşme CHP'den Kocaoğlu'na destek

  • Ege Postası
  • 09.09.2017 - 15:33

CHP'nin 94'üncü yıldönümü nedeniyle, Çeşme'deki Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümüyle birlikte iki bayramı birden yaşadıklarını anlatan Oran, Selçuk'taki törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun karşılaştığı tutumu eleştirdi.

Oran, "Selçuk'ta Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na yapılan terbiyesizlik ve ahlaksızlık Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve hepimize yapılmıştır. Milli değerlere utanmadan dil uzatan, tarihiyle kavgalı, kadını aşağılayan, yurt tacizleri, sınav skandallarıyla gençlerimizin umudunu çalan, işçiyi, çiftçiyi, emekliyi perişan edip, kaçak saraylarında sağa sola racon keserek kendini dünya lideri zannedenler ülkemizi hızla bu bataklığın tam ortasına sürüklüyor. Cumhuriyete ve Atatürk'e duydukları nefretle dün FETÖ'yle kol kola yürüyenler, bugün karanlık menzillerine yeni yoldaşlar arıyorlar. Onlar, emperyalizmin eşbaşkanları. Onlar kindar neslin mimarları. Onlar, devlete çöreklenmeye çalışan çetelerin eski yoldaşları. Kurtuluş savaşı zaferimizle, uygarlığın yol haritası Kemalist devrimlerle, 95 yıllık demokrasi ve kalkınma mücadelemizle, her alanda onurlu işlere imza atmış Türk ulusu, bu arsız, vicdansız güruha mahkum değildir. Ve tarihin hiçbir döneminde böylesi bir esarete boyun eğmemiştir. Kemalist devrimlerle, dünyadaki birçok ülkeden önce, seçme ve seçilme hakkına sahip olmuş aydın, onurlu Türk kadını, kendisini ‘soyulmuş domatese benzeten', kahkahasında edebini sorgulayan, kaç çocuk doğuracağına karışarak bedenine ipotek koymaya çalışan zihniyete mahkum değildir" diye konuştu.

"ATATÜRKSÜZ MÜFREDATLARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Türk gençliğinin sınav skandallarıyla umudunun çalınmasına, karma eğitim tartışmasıyla çağdaş dünyadan koparılmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen CHP İlçe Başkanı Oran, "Geleceğimizin teminatı, göz bebeğimiz çocuklarımızın, Atatürksüz müfredatlarla, cihat kültürüyle yetiştirilmesine, taciz ve tecavüzlerle anılan bir takım vakıfların kucağına itilmesine bizler asla izin vermeyeceğiz. Mustafa Kemal'in ‘Milletin efendisidir' dediği çiftçimiz, köylümüz kendisine ‘Ananı da al git' diyenlere, küresel sermayenin ayaklarının altında ezilmeye elbet ‘dur' diyecektir. İşçimiz, madencimiz, emeğinin hakkını talep edecek, iş cinayetlerinde ölümlerine ‘fıtratında var' diyenlere gereken cevabı verecektir. Ulusumuz sorunların da, sorunları yaratanların da farkındadır, bu karanlıktan çıkışın yolu kemalist devrimler, bu yolun öncüsü de Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

İzmir'in Selçuk ilçesinde dün (cuma) Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla düzenlenen İZBAN hattının açılış töreninde kendisine tepki gösterildiğini belirten CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sert bir açıklama yaparak töreni terk etmişti. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.