Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de Demokrasi Evi açıldı

Çeşme'de Demokrasi Evi açıldı

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çeşme Demokrasi Evi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakıp, devletin bekası için 'Hayır' diyeceğiz" dedi. Çeşme'de Demokrasi Evi şöleni

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 11:38

16 Nisan tarihinde yapılacak referandum oylaması için İzmir'in tüm ilçelerinde hayata geçirilen Demokrasi Evleri'nden birisi de Çeşme'de açıldı. Çeşme'deki Demokrasi Evi'nin açılışına, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Ali Yiğit ve Murat Bakan, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı.

Açılışta, hayır lokması dökülerek vatandaşlara dağıtıldı. Açılıştan önce milletvekilleri bando eşliğinde Çeşme çarşısında yürüyüş yaptı. 

Demokrasi Evi'nin açılışında bir konuşma yapan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, tek kişinin her şeye egemen olduğu, her konuda karar verdiği, her konuda devleti yeniden yapılandırabildiği bir teklifin sandıkta oylanacağını savundu.

Bu teklifin milletin önüne geliş yönteminin, tam bir çoğunluk diktatörlüğü olduğunu iddia eden Sındır, "Her bir yurttaşımızın çocuklarının, torunlarının geleceği ve devletin bekası için referandumda 'hayır' demesi gerekir. Sayın Başbakan diyor ya, 'Cumhuriyet 1923'te kuruldu, yaşatacağız', halbuki Cumhuriyeti tek başına ifade etmenin hiçbir anlamı yok. Suriye'de de Cumhuriyet var. Irak'ta da Cumhuriyet var. İran da bir Cumhuriyet. Mısır da bir Cumhuriyet. Ama bu yetmiyor işte. Bizi Suriye'den, Irak'tan, İran'dan ayıran demokrasidir, laikliktir, sosyal devlettir, hukuk devletidir, bireyin özgürlüğüdür, eşitliktir, inanç özgürlüğüdür. İstiyorlar ki, seçmen bunu parti seçimi olarak algılasın ve partisine oy versin. Bizim hedef kitlemizde Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer parti seçmenleri var. Sonuç ne olursa olsun bu millet dimdik ayakta kalacaktır. Demokrasiye sarılmak, savunmak zorundayız. O nedenle siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakıp, devletin bekası, insanımızın mutluluğu, huzuru, çocuklarımızın ve torunlarımızın Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında, insanca, bir arada yaşayabilecekleri bir gelecek için 'Hayır'  diyeceğiz" dedi.

CHP İzmir milletvekilleri Ali Yiğit ve Murat Bakan, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran'ın konuşmalarının ardından Demokrasi Evi'nin açılışı yapıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.