Dolar 32,5105
%0.19
Euro 34,7256
%0.01
Altın 2.487,080
%1.01
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de film gibi operasyon

Çeşme'de film gibi operasyon

Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, bir kadını dolandıran telefon dolandırıcılarını film gibi operasyonla yakaladı.

  • Ege Postası
  • 02.06.2017 - 17:56

İZMİR - Edinilen bilgiye göre, telefon dolandırıcıları dün öğleden sonra kendilerini polis olarak tanıtarak Çeşme'de, S.T. adlı bir kadını telefonla aradılar. Yanlarında savcı da olduğunu belirten telefon dolandırıcıları, bir hırsızlık olayına adının karıştığını söyleyerek, evde ne kadar altın varsa bir torbaya koyarak kontrol amacıyla kendilerine vermelerini istedi. Dolandırıcılar, altınları kontrol ettikten sonra tekrar kadına iade edeceklerini ifade etti. Yaklaşık olarak değeri 50 bin lirayı bulan, 17 tam, 13 çeyrek altın, 2 bileklik, 1 elmas yüzük, bir altın küpeyi bir torbaya dolduran S.T., telefonla konuşarak evden çıktı. Elinde torbayla ve sürekli telefonla konuşarak evden çıktığını gören komşuları, durumdan şüphelenerek polisi aradı. Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, ihbarda bulunan komşudan, S.T.'nin fotoğrafını istedi. S.T.'nin Facebook sayfasından fotoğrafını bulan komşu, fotoğrafı polise iletti. Fotoğrafı alan asayiş ekipleri, S.T.'yi buldu. S.T., altınları kendilerini polis olarak tanıtan şahısların söylediği yere bıraktığını söyledi.

O esnada dolandırıcıların S.T.'yi arayarak para istemeleri üzerine, asayiş ekipleri, bir torbaya kağıt parçaları doldurarak, dolandırıcıların söylediği yere götürmesini istedi. S.T. ile telefon görüşmelerini sürdüren telefon dolandırıcıları, Çeşme Adliyesi yakınlarındaki çöp konteynerine çantayı koymasını söylediler. Dolandırıcılar, uzunca bir süre kadını o bölgedeki çeşitli çöp konteynerlerine yönlendirdiler. 3,5 saate yakın bir süre kadını bölgede dolaştıran dolandırıcılar, Çeşme Adliyesi ile Çeşme Merkez Sağlık Ocağı arasındaki çöp konteynerine torbayı bırakmasını istediler.

Bölgede geniş önlemler alan ekipler B.A. adlı dolandırıcıyı çöp konteynerinden torbayı alırken suçüstü yakaladı. B.A.'nın üzerini arayan asayiş ekipleri, S.T.'ye ait birkaç altın buldu. MOBESE kameralarında iz süren ekipler, B.A.'nın bindiği aracı da tespit etti. Aracın plakasından adres tespiti yapılarak İzmir'deki adrese ulaşan Asayiş ekipleri akşam saatlerinde İzmir'deki adreste yaptıkları operasyonla F.B., Y.B. ve H.Ç.'yi yakaladılar. Araçta ve şahısların üzerinde arama yapan polisler, birkaç altın daha buldular. Çeşme Emniyet Müdürlüğüne getirilen telefon dolandırıcısı zanlıları, sorgularının tamamlanmasının ardından bugün Çeşme Adliyesine sevk edildi. 

Zanlıların Çeşme Adliyesindeki sorguları devam ediyor.(İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.