Dolar 32,3383
%0.18
Euro 35,1897
%0.02
Altın 2.248,430
%0.22
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de ilk kez iş makineleri yol açtı, tuzlama yapıldı

Çeşme'de ilk kez iş makineleri yol açtı, tuzlama yapıldı

Kar yağışı ile birlikte son yılların en sert kış mevsimini geçiren Ege'nin turistik kenti Çeşme ilçesinde, iş makineleri yolları ulaşıma açık tutmak için aralıksız çalışıyor.

  • Ege Postası
  • 10.01.2017 - 11:43

İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'de kar yağışı, kent merkezi hariç etkili oldu. Kar nedeniyle yolların kapanmaması için iş makinaları eşliğinde yürütülen çalışmada ekipler, buzlanmalara karşı 13 ton tuz kullandı.

Çeşme'de ender görülen kar yağışı, dün (pazartesi) Çeşme merkezi hariç; Alaçatı, Ilıca, Reisdere ve Germiyan mahallelerinde etkili oldu. Alaçatı merkezi, çevre yolları, sörf merkezi yolu, Reisdere'yi Germiyan'a bağlayan yol, Germiyan merkezi ve eski İzmir yolu kar yağışından etkilendi. Kar kalınlığı birçok bölgede 10 santimi aştı. 

Kar yağışından etkilenen bölgelerde ulaşım sıkıntısı yaşanmaması için harekete geçen Çeşme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışma yaptı. 7 tuzlama ekibi oluşturarak, 5 iş makinası ve 58 personelle, gün boyu çalışma yürüten belediye ekipleri, yollarda sıkıntı yaşanmaması için çaba gösterdi. 

Kar yağışından Alaçatı Çeşme arasındaki otoyolda da etkilenince, Çeşme Belediyesi'nin iş makinaları, otoyolda da çalışma yaparak, yolun açık kalmasını sağladı. Çeşme Belediyesi ekipleri, Alaçatı merkezinde ve yollarda 13 ton tuz kullanırken, yollarda kalan 21 aracı da kurtardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.