Dolar 32,5965
%0.38
Euro 34,8334
%0.29
Altın 2.497,620
%0.53
Bist-100 9.465,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de kar sürprizi

Çeşme'de kar sürprizi

İzmir'in ünlü turistik ilçesi Çeşme'de, haftanın ilk gününe uyananlar çatılarda, araç üstlerinde gördükleri karla sevince boğuldu.

  • Ege Postası
  • 09.01.2017 - 12:42

Ülkenin birçok bölgesinde kar, sıkıntı yaşanmasına neden olurken, çok ender kar görülen Çeşme'de sevinç yaşandı. 

Hafta sonunu Çeşme'den 20 kilometre uzakta kar keyfi yaşayarak geçiren Çeşmeliler, haftanın ilk gününe ise kar sürpriziyle uyandı. Sabaha karşı yağan ve araçların üzerinde, çatılarda ve yazlık kafelerin masalarının üzerinde oluşan ince kar tabakası, Çeşmelilerin güne ve haftaya keyifli başlamasına yetti.

Araçların üzerinde biriken ince kar tabakası ile sabahın erken saatlerinde kartopu oynayan gençler, keyifli dakikalar geçirdi. Gençlerin bu keyfi ise izleyenleri gülümsetti. Çeşme Emniyet Müdürlüğü Trafik Amirliği önündeki masa ve bankta biriken karlarda, polis memurlarınca üç mini kardan adama dönüştü.

Polis memurları, yaptıkları küçük kardan adamlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Kara hasret bazı Çeşmeliler, de yüksek kesimlerde yaptıkları kardan adamları arabalarının üzerinde taşıyarak evlerine kadar getirdi. 

TRAFİK AKSADI

İzmir'in Çeşme ve Urla ilçeleri kesiminde etkili olan yoğun kar yağışı trafiği de aksattı. İzmir- Çeşme Otoyolunda tek şeritten trafik akışı sağlanabildi. Karla mücadele eden Karayolları ekipleri, kış lastiği olmayan araçların geçişine izin vermeyip Zeytineli yoluna yönlendirdi. Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının devam ettiğini takviye ekipler gönderdiklerini ifade etti. 

ILICA PLAJI, KARLA KAPLANDI

Türkiye genelindeki kartpostalları aratmayan kar manzaralarına bir yenisi de Çeşme'den eklendi. Yllardan bu yana kar tanelerinin düşmediği Ilıca Plajı'nın yaz aylarında binlerce kişinin sereserpe uzandığı sıcak, ince kumlarının üzerini beyaz örtüyle kaplandı.

Plajdaki kar kalınlığı 4-5 santimetreyi buldu. Bazı Çeşmeliler, yazın denize girdikleri plajda, bu defa kartopu oynadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.