Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de konteyner isyanı

Çeşme'de konteyner isyanı

İzmir'in Çeşme ilçesinde Gücücek Koyu'ndaki tatil merkezine konteyner konulmak istenmesi kargaşaya yol açınca, jandarma ekipleri havaya ateş açarak müdahale etti. Tatil merkezinde ortalık karıştı!

  • Ege Postası
  • 15.08.2017 - 22:34

Çevresinde 8 site bulunan Gücücek Koyu'nda bin 975 metrekarelik alanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kiralayan şirketin, sahil kıyısını taş duvarlar ve hasır paravanlarla kapatması, sezon başından bu yana çevre sakinlerinin tepkisini çekti. Toplam 8 sitedeki 416 konut sahibinin yaz aylarında kullandığı sahilin Beach Club olarak kiraya verilmesi ve sahil kesiminde denize girebilecekleri küçük bir alanın kalması üzerine site sakinleri, çeşitli makamlara çok sayıda dilekçe yazarak itirazlarını iletti. Çeşme Belediyesi'nin de sezon başında iki kez mühürlediği ve yıkım kararı verdiği Beach Club'ta, mühür fekki (bozma) yapılarak işletmeye devam edilmesi ve son olarak plaja konteyner konulmak istenmesi, çevre sakinlerinin sert tepkilerine neden oldu.

KAYMAKAM'A ÇIKTILAR

Site sakinleri geçen Çarşamba günü, Kaymakam Hacı Mehmet Kara ile makamında görüştü. Site temsilcileri, Kaymakam Kara'ya Gücücek Koyu'nda yaşananları aktardı. Kaymakam Kara, yasal sürecin devam ettiğini belirterek, sürecin sonuçlanması durumunda gecikmeksizin alınan kararın uygulanacağını ifade etti.

JANDARMA HAVAYA ATEŞ AÇTI

Dün Gücücek Koyu'na getirilen konteynerlerin sahile indirilmesi sırasında çevre sakinleri, Beach Club'ın önünde toplanarak duruma tepki gösterdi. Çevre sakinleri ile işletmeciler arasındaki sert tartışma, bir süre sonra arbedeye dönünce, jandarma ekipleri havaya ateş açtı. Öte yandan site sakinlerinin avukatı da jandarma komutanını arayarak, Gücücek Koyu'nda suç işlendiğini, kendisinin suç öncesinde ihbarda bulunduğunu, suçun işlenmesine seyirci kalınır ve önlenmezse sorumlu olacaklarını söyledi. Tepkiler üzerine, plaja indirilen konteyner, geri alınarak yol kıyısına konuldu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.