Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'den botla denize açılan gençten 5 gündür haber yok

Çeşme'den botla denize açılan gençten 5 gündür haber yok

Çeşme'de ailesiyle tatile giden, sosyal medyadan canlı yayın yaptıktan sonra botla denize açılan ve 5 gündür bulunamayan gencin acılı ailesi ve 5 aylık hamile eşi, kayıp gencin bilmeden mülteci noktasına girebileceğini ve Yunanistan’da olabileceğini belirterek, yetkililerden yardım istedi. Sabah görüşürüz gençler, deyip gitti...

  • Ege Postası
  • 13.07.2017 - 15:53

İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı'ya hafta sonu ailesiyle tatile giden 23 yaşındaki Alaattin Aracı, hem eşinin hem de akrabalarının izin vermemesine rağmen marketten satın aldığı şişme botla denize açıldı. Bir firmada motosikletli kurye olan Aracı, Delikkoy mevkiinde yarım saat boyunca ailesi ile ıslık çalarak haberleşti. Açıldıktan yarım saat sonra gözden kaybolan Aracı'nın 5 aylık hamile eşi Nesrin Aracı ve akrabaları hemen polisi aradı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, gencin şişme botu ile terliğini ilçenin 15 kilometre güneyinde bulurken, kayıp gence dair hiçbir ize rastlanmadı. Kayıp gençten 5 gündür haber alamayan acılı aile ise Alaattin Aracı'nın mülteci noktasına doğru açıldığını söyledi. Aile, Alaattin'in birileri tarafından alındığını ve Yunanistan’da olabileceğini belirtti. Gözyaşları içinde yetkililere seslenen aile, bir an önce oğlunun bulunmasını istiyor.

5 gündür haber yok

Oğlundan 5 gündür haber alamadıklarını belirten Alaattin’in babası Selami Aracı (50), “Alaattin iş yerinde telefon etti, ‘Hazırlan denize gideceğiz’ dedi. Kızdım gitmesini istedim. Sosyal medyadan gece 2.30’a kadar canlı yayın yaptılar, gördük. Mutluk olduk, yeğenleriyle oynadılar. ‘Yarın görüşmek üzere’ dediler ve canlı yayını kapattılar, bizde yattık. Sabah uyanınca canlı yayın yaparlar diye baktım, yok. Geri yattım, öğlen oldu bir daha baktım yine ses yok. Annesine ara dedim. Gece de kaybolmuş bizden sakladılar. Bizim akşamüstü haberimiz oldu. Helikopterler havadan, dalgıçlar denizden arıyor haber yok. Kaç gündür bekliyoruz. Öyle bakıyoruz, yok yok yok” diye konuştu.

Mültecilerin geçiş noktasına doğru açılmış

Oğlunun mültecilerin geçiş noktası olan Sakız Adası yakınına doğru açıldığını belirten baba Aracı, “Alaattin’in gittiği yer mültecilerin geçiş noktasıymış. Her şey olabilir. Alaattin kıyıdan 15 kilometre açılmış. Her şey olabilir. Çıkacağı yeri göremeyebilir çaresiz kalınca onlardan yardım isteyebilir. Hafızasını yitirir, alır götürebilirler. Oradan çıkabilir. Tek isteğim bu yayınlansın, oğlumu görenler bize haber versin. Keşke gitseydim, ben o botu keserdim, yüzmesini biliyor ama yine de göndermezdi” dedi.

Acılı anne gözyaşlarıyla seslendi

Oğlunun kaybolduğunu duyunca mahvolan anne Şerife Aracı (46) ise gözyaşları içinde, “Oğlumun kaybolduğunu duyunca mahvoldum, ne yaptığımı bilmiyorum. Allah rızası için gören, duyan bilen. ne olur gelinim 5 aylık hamile. Ne olur Cumhurbaşkanım herkese yardım ediyorsun. Benim de halimi gör. Eşi 5,5 aylık hamile, ne olur bulun” dedi.

“Sabah görüşürüz gençler, deyip gitti”

O gece Alaattin ile birlikte olan eşi Nesrin Aracı (22), eşine kızdığını ve kendisinin haberi olmadan botu alıp gittiğini söyledi. Olay anını anlatan acılı eş, “Saat 01.30 gibi havai fişek patlıyordu canlı yayın yaptık. Sonra botu eline aldı şişireceğim diye, ben de izin vermedim. Pompası yoktu nefesiyle şişiriyordu. Bırak dedim, bir şeyler iç. Yedi, içti hangi ara aldı botu eline bilmiyorum. Ben görmedim gittiğini. Kendi sesini duydum ‘Sabah görüşürüz gençler’ dedi ve gitti. Başta görünüyordu, ıslık çalıyordu. Gel dedik, bağırdık. Arabanın farlarını açtık gelsin, görsün diye. Yarım saat görünüyordu ondan sonra kayboldu gözden” ifadelerini kullandı.

“Ne olur ben 5 aylık hamileyim”

Yetkililere seslenen genç kadın, “Ne olur Cumhurbaşkanıma, üst yetkililere sesleniyorum. Bir haber verin artık, bir haberini alalım. Ne olur hamileyim, 5 aylık hamileyim. Hemen bir an önce bulunmasını istiyorum. Kızımız doğacak, kızımızı göremeyecek. Muayenelere beraber gidiyorduk hiçbir zaman yalnız bırakmadı beni. Bu halde bırakıp gittiğine inanamıyorum, bu halde bırakıp gitmezdi beni” dedi.

“Şaka yapıyor zannettik, birden sesi kesildi”

Alaattin’in eniştesi Veli Akgün ise (32), botla açılacağını söyleyince gitmesini istemediklerini ancak ısrar edince gönlü kırılmasın diye gitmesine izin verdiklerini söyledi. Alaattin’in açıldığı ilk yarım saat boyunca karşılıklı ıslık sesleri ile temas halinde olduklarını anlatan Akgün, şunları söyledi:

“Sonra ses kesildi. Göremeyince şaka yapıyordur dedik ama aradan bir saat geçince hemen sahil güvenliği aradık. 1 saat içinde gelip aramaya başladı. Ertesi gün botunu buldular. 11. kilometrede terliğini buldular. Bir bota tekneye binip adalara gitmiş olabilir düşüncesi içindeyiz. O bölge zaten mültecilerin gittiği bölge ve tam da saatinde çıkmış. Kendi çabalarımızla yaptığımız araştırmalarımızda, Yunanistan’ın Sakız Adası’nda son 3-4 gün içinde yakalanan mültecilerin arasında 3-4 kişilik grup olduğunu ve bunlardan birinin ‘İzmir, Türkiye’ dediğini başka bir şey diyemediğini öğrendik. Konsolosluğa başvurduk, Adalet Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı ile her yerle iletişime geçtik. Tek istediğimiz çocuğuna ve ailesine kavuşması, iyi veya kötü haberini almak istiyoruz.” (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.