Dolar 32,5391
%0
Euro 34,8826
%0.16
Altın 2.425,730
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme kıyılarını siyaha boyayan gemi olay yerinden ayrıldı!

Çeşme kıyılarını siyaha boyayan gemi olay yerinden ayrıldı!

Aralık ayında kayalıklara oturan ve gövdesindeki yırtık nedeniyle denize akaryakıt sızdıran Lady Tuna gemisi, römorkör eşliğinde Yalova'daki bir tersaneye çekiliyor. Çeşme kıyılarını siyaha boyamıştı

  • Ege Postası
  • 22.01.2017 - 15:05

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Aralık ayında Çeşme'de kayalıklara oturması sonucu çevre felaketine neden olan Lady Tuna gemisinin Yalova'daki bir tersaneye çekilmeye başlandığını belirtti.

Öztürk, yaptığı açıklamada, 18 Aralık'ta Çeşme Ildırı mevkisinin 3 mil açığında seyir halindeyken balıkçı teknelerine çarpmamak için manevra yaptığı sırada kayalıklara oturan ve yakıt tankının delinmesi sonrası çevre felaketine neden olan Panama bandıralı geminin, tamiri için bölgeden götürüldüğünü ifade etti.

Lady Tuna isimli geminin, kaza sonrası çekildiği Çelebi Adası açıklarından iki römorkör eşliğinde çekilmeye başlandığını belirten Öztürk, Yalova'daki bir tersanede geminin tanklarının onarılacağını aktardı. 

Kazanın ardından çok sıkıntılı bir süreç yaşandığına işaret eden Öztürk, şöyle devam etti:

"Çeşme’de temizleme çalışmaları 2-3 ay daha devam edecek. Gönül isterdi ki bu kaza yaşanmasın. Bu tür kazaların yaşanmaması için alınacak önlemlerin önemi, bu kazadan sonra daha iyi anlaşıldı. Ege ve Akdeniz kıyılarında acil müdahale ekiplerinin hazır olması gerekliliğini bir kez daha gördük."

Orkinos çiftliğindeki balıkları limana taşıyan gemi, 18 Aralık'ta Çeşme Ildırı mevkisinin 3 mil açığında seyir halindeyken balıkçı teknelerine çarpmamak için manevra yaptığı sırada kayalıklara oturmuş, gövdesinde oluşan yırtık nedeniyle denize akaryakıt sızdırmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.