Dolar 32,6138
%0.43
Euro 34,7293
%-0.01
Altın 2.511,810
%1.1
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme ve Karaburun’un su sorunu bitiyor

Çeşme ve Karaburun’un su sorunu bitiyor

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan Karaburun’da yapımı devam eden Karareis Barajının inşaatını yerinde inceledi. Çeşme, Karaburun ve Yarımadaya can katacak baraj inşaatının yüzde 75’inin tamamlandığını müjdeleyen Kalkan, “Baraj inşaatı Ekim ayının sonunda tamamlanacak, yılsonunda ise barajın su taşımaya başlamasını hedefliyoruz” dedi. AK Partili Kalkan Karareis Barajını inceledi

  • Ege Postası
  • 25.08.2017 - 10:09

Karaburun ve Çeşme teşkilatlarıyla Karaburun’da bulunan Karareis Baraj inşaatını inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan “Barajın faaliyete geçmesi ile Çeşme, Karaburun başta olmak üzere yarımada da 12 ay turizmin devamlılığın en önemli adımı tamamlanmış olacak. Çeşme dünyanın en güzel turizm merkezlerinden birisi ancak hala yaz aylarında ciddi su sıkıntısı yaşanıyor. Musluklardan su akmıyor. Baraj yapımı tamamlandığında musluklardan içme suyu akacak” ifadelerini kullandı.

Hükumetimiz İzmir’e büyük önem veriyor

Barajın tamamlanmasıyla 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanacağını vurgulayan Kalkan, “Çeşme’yi de içine alan yarımada bölgesi yazın nüfusun artmasıyla kuraklık sıkıntısı çekiyor. Böyle bir turizm merkezinde kuraklık sıkıntısı olur m? Maalesef ki oluyor. Ancak hükumetimiz İzmir’e de turizme de büyük önem veriyor. Bunun için Çeşme gibi gözde bir turizm beldesinde sıkıntılar yaşanmasın diyerek 35 milyon TL yatırımla baraj inşa ediyor. İnşallah bölge halkımız için hayırlı, bereketli olur” diye konuştu.

Programlarına Seferihisar ve Narlıdere’de devam etti

Kalkan günlük programlarına Seferihisar’da devam etti. Seferihisar çarşısında vatandaşlar, muhtarlar ile bir araya gelen Kalkan, Seferihisar’ın çözüm bekleyen sorunlarından stat zeminine el attı. Seferihisar’ın bozulan stat zeminin suni çim olması için Gençlik ve Spor İl Müdürü ile görüşen Kalkan ardından yeni biten ilkokul inşaatında incelemelerde bulundu. Programlarını ise Narlıdere ilçe başkanlığında yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensuplarıyla buluşarak sona erdirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.