Dolar 32,3687
%0.16
Euro 34,9655
%-0.28
Altın 2.325,510
%0.22
Bist-100 9,13
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşmeliler sandığa koştu

Çeşmeliler sandığa koştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde, 16 Nisan referandumunda oy kullanmak için Çeşmeliler sandık başına koştular.

  • Ege Postası
  • 16.04.2017 - 16:54

İzmir'in Çeşme ilçesinde, anayasa değişikliği için Çeşmeliler sandık başına koştu.

Çeşme'de 31 bin 147 kayıtlı seçmen, 92 sandıkta oy kullanmak için sandık başına gitti.  Yaşlısı, genci, engellisi kucağında çocuklusu, Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem taşıyan tarihi oylamada tercihlerini belirledi. Çeşme'deki referanduma katılım oranının yüzde doksanları bulması beklenirken, seçmen kağıdı olmayanlar için her okulda bilgisayar kurularak, hangi sandıkta ve hangi sıra numarasıyla oy kullanabilecekleri konusunda yardımcı olunmaya çalışıldı.

BACAĞI KIRIK KADIN, SANDALYEYLE ÜST KATA TAŞINDI

Oyunu kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyen bacağı kırık bir kadın seçmen, oy kullanacağı sandığın okulun birinci katında olması nedeniyle sandalyeye oturtularak üst kata kadar taşındı. Engelli olduğunu daha önceden İlçe Seçim Kurulu'na bildiren seçmenler için de her okulun zemin katına sandık konuldu. Öte yandan bir aylık ikiz çocuklarını pusetle taşıyarak oy kullanmaya gelen bir çift de ilgi odağı oldu.

"İNSANLARIMIZ, KUTUPLAŞMA YERİNE KUCAKLAŞMAYI SEÇECEK"

CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da eşi Semra Dalgıç ile sabah erken saatlerde Alaçatı Mahallesi'ndeki 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu'na gelerek 1014 nolu sandıkta oylarını kullandı. Başkan Dalgıç, oy kullanmak için sıra bekleyen vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Sandık görevlilerine de başarı dileyen Dalgıç, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Yarımadanın her bölgesinde karşılaştığımız manzara halkın yüksek katılımıyla 'Hayır'ı gösteriyor. Halkımızın özgürlüklerden, parlamenter rejimden ve demokrasiden yana güçlü bir tavır koyacağına inanıyorum. İnsanlarımız, kutuplaşma yerine kucaklaşmayı, ötekileştirme yerine helalleşmeyi, ayrışma yerine birleşmeyi seçecektir. Referandum sonuna kadar örgüt üyeleri ve sandık görevlilerinin görev yerlerinden ayrılmamalarını istiyoruz. Bu bağlamda, bir kez daha bu referandumda tüm halkımızı oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.

Oylarını Çeşme'de kullanan çok sayıda yazlıkçı seçmen ve oylarını İzmir'de kullandıktan sonra, güneşli bahar havasını değerlendirmek isteyen çok sayıda İzmirli, Çeşme sahilindeki kafeleri doldurdu. Oyunu kullanarak vatandaşlık görevinin yerine getirmenin huzurunu yaşayan vatandaşlar, kafelerde bahar havasının tadını çıkardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.