Dolar 32,5063
%0.18
Euro 34,8067
%0.25
Altın 2.490,040
%1.13
Bist-100 9.546,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çevreci Enerji Derneği'nden Büyükşehir'e davalardan feragat çağrısı

Çevreci Enerji Derneği'nden Büyükşehir'e davalardan feragat çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi enerji giderlerini azaltmak için kendi elektriğini üretme kararı alırken, Çevreci Enerji Derneği'nden hem bu konuda destek geldi hem de belediyeye, rüzgar enerjisi santrallerine karşı bugüne kadar açılan davalardan feragat edilmesi çağrısı yapıldı. O dernekten Büyükşehir'e flaş çağrı

  • Ege Postası
  • 10.08.2017 - 14:25

Artan enerji ihtiyacını kendi kaynakları ile karşılamak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi elektriğini üretme kararı aldı. Güneş enerjisinden elektrik elde etmenin yanı sıra rüzgar enerjisi santrali de kurmak için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile görüşecek. Hayata geçirilecek yatırımın 5 yıl içinde kendini amorti etmesiyle her yıl 180 milyon TL'lik bir bütçe elde edilmesi planlanıyor.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi potansiyeli bakımından oldukça güçlü bir konumda olduğuna dikkat çeken Çevreci Enerji Derneği Başkanı Tolga Şallı da, rüzgar enerjisinden en verimli şekilde yararlanmanın yolunun üretim tesislerinin rüzgar ırmakları üzerinde kurulmasından geçtiğini söyledi. İzmir'in ilçelerinden Çeşme, Karaburun ve Urla'nın rüzgar ırmaklarının geçtiği ender verimli ilçelerden olduğuna dikkat çeken Şallı, "Son dönemde, ülkemizin enerji bağımsızlığı ve iklim değişikliğiyle mücadelede en önemli güç olan rüzgar enerjisine geç de olsa belediyelerin de ilgi göstermeye başladığını görmekteyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu zamana kadar birçok rüzgar enerjisi yatırımının imar planlarını iptal ettirmek için idare mahkemelerde davalar açmış olsa da son günlerde basında gördüğümüz haberlerle bu yanlıştan dönerek rüzgar enerjisi yatırımı yapmaya karar verdiklerini öğrenmiş bulunmaktayız" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni almış olduğu bu kararından dolayı kutladıklarını söyleyen Şallı, "Ancak yerli ve yenilenebilir enerjiye olan samimiyetlerini görebilmemiz için RES yatırımlarına karşı açtıkları davalardan da feragat etmelerini bekliyoruz. Rüzgar enerjisine yatırım yapma konusunda aldıkları bu doğru karar için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kutlar; dernek olarak her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu bildiririz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.