Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP 'adalet' için toplandı

CHP 'adalet' için toplandı

CHP, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Kılıçdaroğlu, öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü başlattı. İzmir'de ise Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalık tutuklamayı protesto ediyor. Ankara'da yürüyüş, İzmir'den destek

  • Ege Postası
  • 15.06.2017 - 10:31

EGE POSTASI - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun  MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapse mahkum edilmesinin ardından tutuklamaya sert tepki gösteren CHP, Ankara'dan İstanbul'a ''Adalet Yürüyüşü'' başlattı.

Yürüyüşün başlangıç noktası Güvenpark ve çevresinde, sabahın erken saatlerinden itibaren polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik tedbiri alındı.

Parkın etrafı bariyerlerle kapatıldı, katılımcıların alana üst araması yapıldıktan sonra alınması için noktalar oluşturuldu.

Yürüyüş mesafesi Ankara'dan Berberoğlu'nun yattığı İstanbul Maltepe Cezaevi'ne kadar yaklaşık 450 kilometre.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’nü başlattı. Güvenpark'a gelen Kılıçdaroğlu, "Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür ülke gibi uygar ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık. Yeter diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun günde 18 km katedeceği, yürüyüşün 28 gün sürmesi bekleniyor.Yürüyüşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu elinde 'adalet' yazılı dövizle yer aldı.

İZMİR'DEN ANKARA'YA ÇIKARMA

CHP İzmir'den çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, ilçe başkanı, partide geçmişte aktif görev alan isim ve partili yürüşüye katılmak için Ankara'ya gitti. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Konak  Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Balçova  Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya Ankara'ya giden beleidye başkanları arasında yer aldı.

İZMİR'DE BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE TOPLANILDI

CHP İzmir İl Örgütü İzmir'de ise Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Kalabalık ellerinde 'adalet' yazılı dövizler tuttu. Toplanan kalabalık arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu, İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP PM üyeleri Mustafa Moroğlu ve Sevda Erden Kılıç, eski il başkanı ve milletvekili Alaattin Yüksel, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, sendika temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Ayrıca CHP'nin düzenlediği etkinliğe HDP, DİSK, KESK,TMMOB destek verdi.

Grup sık sık 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları attı

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ

İl Başkanı Güven, yaptığı açıklamada, " Bu yürüyüş demokrasinin zaferiyle sonuçlanacaktır. İzmir olarak bu mücadeleye yürekten inanıyoruz. Bu uygulamalar faşist iktidarlarda   olur. Biz direne direne kazanacağız, haklarımızı savunacağız. Bunlar kağıttan kaplandır. Bunları yırtmak seçimde aşağı indirmek kolay bir iştir. Yeterki birlikte olalım yeterki güçbirliği yapalım, mücadele edelim. Parlamentoya girmiş seçilmişl Türkiye'nin milletvekillerini derhal serbest bırakmalıdırlar. parti ayrımı yapmadan söylüyorum. Cezaevindeki tüm vekiller serbest bırakılmalıdır. Sayın En,is Berberoğlu doğruları söylediği için tutuklandı. Toplumu aydınlattığı için tutuklandı. Böyle bir yargı adalet olur mu'Olamaz. Bunun altında kalacaklar. Hep birlikte bunun mücadelesini vereceğiz İzmir olarak. Dayanışma içinde yardımlaşma içinde yürüyerek zaferi kazanacağız. Yaptıklaırnın hesabını adalet önünde verecekler. 2019’da seçim var. Erkene de alabilirler. Fark etmez. Tüm Türkiye olarak bazı programlarımız var. Bunları ilan edeceğiz. Bundan sonra 2019’a kadar alanlardayız. Hep birlikte sokaklardayız. Ciddi şekilde bu siyasi iktidar çok arkadaşımızı mağdur etti. İşinden, okulundan etti. Birçok mağduriyet yaşadı. Bunların hepsine sahip çıkıyoruz. Bunların bir gün mutlaka hukuk önünde gereken cezaları almalarını sağlayacağız. Tüm arkadaşlarımızın haklarını iade edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. İzmir’deki birlikteliğimiz Türkiye’de çok büyük bir güce dönüşecek. Gezi ruhunu tekrar yakalayacağız. Bu iktidarı alaşağı edeceğiz. Biz kendine inanan, kendine güvenen, mücadele azmi yüksek, devrimci insanlarız. Biz Atatürk’ün çocuklarıyız. Biz kimseden korkmayız. Kimse bizi baskıyla sindiremez. Buna kimsenin gücü yetmez. Sarayın da AKP’nin de yandaşların da gücü yetmez.  2019’da partimiz diğer partilerle birlikte hayrı bloku olarak bu iktidarı alaşağı etmeyi başaracağız. Bu ülkede adaleti hukuku tekrar geri getireceğiz. Hakimlerin savcıların mahkemelerin olduğunu tekrar göstereceğiz. Parlamentonun olduğunu göstereceğiz. Biz hayır bileşenleri olarak varız ve birlikteyiz. Faşizmi her alanda toprağa gömeceğiz " dedi.

Güven'in konuşmasının arkasında açıklamaya katılanlar hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledi. Açıklama öncesi ve süresince polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Büyükşehir ve Başbakanlık binaları önünden araç geçişine izin verilmedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.