Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP: 'Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız!'

CHP: 'Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız!'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, Marmaris İlçe Teşkilatı'nda partililerle biraraya gelip, anayasa değişikliği paketini eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 30.01.2017 - 17:33

CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, başlattıkları "Referandum ve Başkanlık" konulu toplantılara Marmaris İlçe Teşkilatı'nda devam etti. Toplantıda konuşan Milletvekili Nurettin Demir, anayasa değişikliğinin okunmadan TBMM'ye geldiğini belirtip, "Bu ülkeyi yıllardır yönetenler, kendi başkanlık sistemini kurmak için halktan kopuk anayasa sistemi değiştirme çabası içindeler. 1921'den bu yana baktığımızda anayasalar, halkın bilgisi olmadan, darbeler koşullarında oluşmuştur. Bugün maalesef iki partinin hiç okumadan Meclis'e getirdikleri ve yeterince tartışılmadan, halka anlatılmadan maalesef bir darbe anlayışıyla, OHAL koşulları altında anayasa değiştirilecek" dedi.

Demir sözlerine şöyle devam etti:

"Anayasa değişikliği ve referandumla alakalı olan çalışmalar halktan kaçırılmaya çalışıldı. Millet idaresinden bahseden AKP iktidarı maalesef meclisi açmayarak, olayları yayınlamayı engelleyerek halktan kaçırarak önümüze getirdi. Maalesef Türkiye'de bir ihanet dönemi yaşıyoruz. Bu ihanete artık 'dur' demek gerekiyor. Bir seferberlik dönemi başlıyor. Bu dönemde hep beraber elbirliği ile sokak sokak, ev ev dolaşarak bir karşı duruş sergilemek ve sergiletmek durumundayız. Bizler bunun için yola çıktık. Sonucunda Türkiye yeni bir kurtuluşu başarıyla sonuçlandıracak ve toprağımıza sahip çıkacağız."

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURACAĞIZ"

Toplantıda konuşan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise anayasa teklifinin akıl alır bir düzenleme olmadığını söyledi. Milletvekili Aldan, "Bir hukukçu olarak söylüyorum ki bu 'deli saçması' diyebileceğimiz bir anayasa değişikliği düzenlemesi ama ne yazık ki önümüze geldi. Meclisteki görüşmeler sırasında hep fire verecekler anlayışı sergilendi ama koca koca milletvekilleri göstere göstere oy kullandılar. Bununla yetinmeyip, işle alakalı olan üç puldan kullanmadıklarını getirip mutemet milletvekiline teslim ederek oy kullandıklarını ve hangi oyu attıklarını tescil ettirdiler. Biz de bu arada çok sayıda milletvekili arkadaşımızla bir canlı yayın sistemi kurduk. Buradaki usulsüzlüklerin hepsini tek tek tespit ettik. Bu tespitlerimiz çerçevesinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin 2010 yılında verdiği bir karar var. O kararda, 'Eğer bir oylamadaki gizliliğe riayet edilmemesi sonucu etkiler mahiyette ise ve bu kanıtlanmışsa bu yapılan oylama usulsüzdür' denilmektedir. Buna ilişkin çok sayıda tespit var elimizde. Yargıya inanıp güveniyoruz. Bu kararı vermek Anayasa Mahkemesi'nin namus borcudur" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.