Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca tarihinin en rahat seçimi yaşayacak!

CHP Buca tarihinin en rahat seçimi yaşayacak!

CHP İzmir’de delege seçimlerine sayılı günler kala ilçelerde çalışmalar devam ediyor. CHP İzmir’in bu seçimlerde en sessiz, kavgasız, gürültüsüz ilçesi olmasına aday olan Buca’da Belediye Başkanı Piriştina’nın desteğini alan mevcut ilçe başkanı Çağdaş Kaya en güçlü aday olarak kulislere yansıdı.

  • Ege Postası
  • 02.08.2017 - 12:09

EGEPOSTASI- İzmir’in zor ilçelerinden olan Buca’da, Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın seçilmesinden sonra kavga gürültünün olmadığı Buca CHP’de geçen seçimde Çağdaş Kaya’yı destekleyen Başkan Piriştina’nın bu seçimde de mevcut İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ile yoluna devam edeceği öğrenildi. 

Bu birlikteliğin nedeniyse, Başkan Piriştina’nın, İlçe Başkanı Kaya ile geçen zaman içinde uyumlu bir dönem geçirdiği ve önümüzdeki dönem de bu uyumun devam etmesinde kararın etkili olduğu belirtildi. Öte yandan belediye ve ilçe yapısına karşı güçlü bir muhalefetin olmadığı da yapılan kulis çalışmalarında görünmüyor. Bunun en büyük nedeniyse, Belediye Başkanı Piriştina’nın ilçede yakaladığı başarının ve örgüt üzerinde kurduğu etkili diyalogun etkili olduğu öğrenildi.

DELEGE SAYISI DEĞİL İTTİFAKLAR ETKİLİ OLUR

Buca’da delege sayısı bakımından öne çıkan herhangi bir mahalle yok, dengeli bir yapı söz konusu. Bu nedenle herhangi bir mahallede alınacak delege kongre salonunda avantaj sağlamayacaktır. Burada delege seçimlerinden sonra yapılan görüşmeler ve kurulacak yapılar kongrede etkili olacaktır.

SÜNE VE YÜZER’DEN AÇIK DESTEK

Delege seçimlerinde belediye yapısına açık destek veren isimler geçen kongrede olduğu gibi bu kongrede de Mehmet Süne, Hüseyin Yüzer Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Çağdaş Kaya yapısı ile devam ediyor.

KALMAZ VE AKDAĞ MUHALİF

Ön seçimde en fazla oyu alan isim Serkan Kalmaz’ın ilçe başkanı adayı olmayı düşündüğü bu nedenle mahallelerde çalışma yapan Kalmaz’a meclis üyesi Kasım Akdağ ve dışarıdan Yüksel Çakmur’un da destek verdiği ifade edildi.

Delege seçimlerinde Serkan Kalmaz ile birlikte hareket eden Kasım Akdağ’ın ilçe başkanlığına aday olmak istediği ve çalışmalarını bu doğrultuda götürdüğü kulislere yansıyor. Belediye ve ilçe yapısının karşısında liste çıkarmaya hazırlanan muhalif grupla yapılacak görüşmeler sonrası yeni katılımların olabileceği ifade edildi.

FAZLA: DELEGE SEÇİMLERİNDEN SONRA KARAR VERECEK

Delege seçimlerinde ne yapacağı merak edilen isimlerden olan Lokman Fazla’nın da Buca’da dört merkez mahallede örgütlenmeye çalıştığı ve delege seçimlerinden sonra çıkacak tabloya göre kiminle hareket edeceğine karar vereceği öğrenildi.

GÜNGÖR KAYA

Geçen kongrede Çağdaş Kaya’ya rakip olan Güngör Kaya’nın ise bu delege seçimlerinde dinlenme kararı aldığı, bu nedenle Kaya’nın delege seçimlerinde bir çalışma yapmayacağı önü sürüldü.

PM ÜYESİ KILIÇ SESSİZ

Buca’da yıllarca Alaattin Yüksel ekibi ile birlikte siyaset yapan PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç’ın son dönemlerde Yüksel’in ekibi ile yaşadığı sorunlar nedeniyle sessizliğe bürünmüştü. Yapılacak delege seçimlerinde de ortalıkta görünmeyen Kılıç’ın ilerleyen günlerde topa girmesi bekleniyor. Ancak Yüksel ekibinden uzaklaşan Kılıç’ın bu şartlar da nasıl başarılı olacağı da merak konusu.

İMAM NE YAPACAK

Öte yandan Buca’nın önemli isimlerinde olan Necati İmam’ın ne yapacağı merak konusu. Yapılan görüşmelerde İmam’ın adayın ismine göre değil, nitelikli yönetim kriterlerine göre hareket edeceği ve bunu karşılayan yönetime destek vereceğini çevresine ifade ettiği öğrenildi.

İmam İle birlikte hareket eden Zafer Kaplansoy’un ise Çağdaş Kaya’nın adaylığına sıcak baktığı ancak “Hüseyin Üzer’in olduğu yerde ben olmam” diyerek İl Yöneticisi Hüseyin Üzer’le aynı ekipte çalışmayı reddettiği ifade edildi.

Bayraklı'da muhalefetin adı var!

CHP İzmir'de gözler Bornova'da Karşıyaka'da kıran kırana delege seçimleri Çiğli’de zafer hangi ekibin olacak Karabağlar CHP toz duman

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.