Dolar 32,5596
%0.14
Euro 34,8740
%0.61
Altın 2.426,900
%-0.24
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de biri sandığı gözetliyor

CHP'de biri sandığı gözetliyor

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü'nün pazar günü başlayacak delege seçimleri takviminde Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcıları Okan Karlıdağ ve Ednan Arslan mahallelerde seçimleri yakından takip edecek. I. Bölge Sorumlusu Ednan Arslan sandık görevlilerinden kameralı görüntü isteyeceklerini belirterek "Sandıkların güvenliğini görüntüleyeceğiz" dedi. CHP'de delege seçimlerine çarpıcı önlem

  • Ege Postası
  • 08.09.2017 - 14:17

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı Yönetim Kurulu'nda, il yöneticileri 10 Eylül’de başlayacak delege seçimleri için yapılacak organizasyonlarla ilgili çalışmaları masaya yatırdı. Toplantıda delege seçimlerinde ilçelerde yaşanabilecek olumsuz durumlara hemen müdahale edilebilmesi ve sandık güvenliinin sağlanması konularını görüşen il yönetimi, ilçe yönetimlerinden gelen talebe uygun olarak mahallelerde sandıkları denetlemesi için il yöneticileri görevlendirdi. I. Bölge Sorumlusu Ednan Arslan sandık görevlilerinden kameralı görüntü isteyeceklerini belirterek "Sandıkların güvenliğini görüntüleyeceğiz" dedi. Görüntülü denetim, CHP'deki delege seçimlerinde ilk kez uygulanacak. 

Toplantıda alınan görevlendirme kararına göre Bornova Erzene’de Çetin Özdemir, Hatice Tatlı, Buca’da İrfan Can, Tire'de Yücel Özen, Tuğrul Keskin, Çiğli’de Salih Özçiftçi, Birgül Değirmenci seçimlerde sorumlu il yöneticileri olarak görev yapacak. 

Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcıları Okan Karlıdağ ve Ednan Arslan'ın ise kendi bölgelerinde yapılacak seçimlerde tüm mahalleleri yakından takip etmekle görevlendirildiği ifade edildi.

CHP İzmir Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ednan Arslan sorumluluk alanı I. Bölge'de ilçe yöneticileriyle sürekli iletişimde olacaklarını belirterek sorunlara anında müdahale edeceklerini söyledi. Arslan sandık görevlilerinden  ilçe yöneticilerine işlelerin başlaması esnasında görüntü gönderilerek uygunluğun gözleneceğini ifade etti. 

Tek listeli mahallelerde uzlaşma nedeniyle bir sorun yaşanmayacağını belirten  Arslan "Tek listenin olduğu yerlerde bir uzlaşı var demektir. Oralarda çok kontrole gerek yok. Orada partili anlaşmıştır. Herhangi bir sorun yok. Ama bazı yerlerde ilçe kongresinin kaderini değiştirecek sayıda delegeye sahip mahallelerde denetim yapacağız. Bazı yerlerde bir delegesi olan çok sayıda mahalle var. Melesa Konak'ta 50 civarında 1 delegeli mahalle var. Oradaki sonuçlar ortalama belli.  Ama bir mahalle vardır bir ilçede 50  delegesi vardır, bu da ilçe kongresinin sonucuna etki edecektir. O büyük mahallenin tamamını kontrol edeceğiz. Yapılan işlemleri ilçe başkanlığımızla birlikte koordineli bir şekilde parti içi demokrasi kurallarına yakışır, üyelerin haklarını koruyacak bir şekilde takip edeceğiz. Eğer bir usulsüzlük görürsek orada da anında müdahale edip gerekirse mahalledeki seçimleri iptal eeceğiz. İzleyeceğimiz yöntem bu" dedi.

"GEREKİRSE SANDIĞI KENDİMİZ KURARIZ"

Sadıkta görev yapacak kişilerin tüzüğün ilgili maddesinde açık olarak belirtildiğini ifade eden Arslan, "Sandıkalarda görev yapacak kişiler tüzükle de belli. Oradan delege olamayacaklar. Tüzüğe göre bir parti yöneticisiyle birlikte bir sandık görevlisi görevlendirilir. İlçe  yöneticisi doğal delege. Sandık başındaki kişi de oradan delege olamayacağı için herhangi bir itiraz olmayacak orada" diye konuştu.

İlçelere taraf olmamaları konusunda tavsiye veren Arslan "İlçelere, oradaki parti içi demokrasi içinde taraf olmamalarını tavsiye ediyoruz. Tabii ki siyaset yapıyoruz. Bu konuda insanlar taraf olabiliyor. Ama en azından sandığın başında bu işleyişleri yürütecek arkadaşların tarafsız olmasını sağlamak durumundayız. Bunun aksine davranan arkadaşlarla ilgili disiplin süreci başlatılır, seçimler iptal olur. Gerekirse İl Başkanlığı olarak görevlendirme yapar, sandığı kendimiz kurarız" uyarısında bulundu.

"ÜYE DE TALEP EDEBİLİR"

Sandık güvenliği ile ilgili talebin yalnızca ilçe yöneticileri tarafından yapılmasına gerek olmadığını da belirten Arslan, "Bunu sadece ilçenin de talep etmesine gerek yok. Mahalleden biri burada yapılacak olan işlemin sağlıklı olduğunu düşünmüyoruz endişesi varsa , üye de olsa başvurması durumunda bir görevli göndereceğiz. Sadece ilçenin talep etmesine gerek yok. Üyede bu gözlemciyi isteme hakkına sahip" şeklide konuştu.

"GÖREVLENDİRMELER YAPILDI"

İl yönetim Kurulunda ilçelerden gelen taleplerin değerlendiriğini de belirten Arslan "Bizden talep eden ilçelerde mahallelerde görevlendirmeleri yaptık. Ama o gün sandık başında dahi bir sorun olduğunda arkadaşlarımızın bize ulaşması halinde hemen o sandık bölgesine gidip gerekli denetlemeleri yapacağız. Teknoloji artık gelişti. Oradaki arkadaşlarımızdan, ilçe yöneticilerimiz aracılığıyla bu işlemlerin başladığını, uygun yönteme göre yapıldığına dair elimizde android telefonlarımız var. Görüntü almalarını da isteyeceğiz. Burada sandık kurulmadı, sandık kaçırıldı, eleştirileri olmasın. Şeffaf olarak bu işlemler yürütülsün diye çekim yapmalarını isteyeceğiz" dedi.

BİSKÜVİ KUTUSU OLMASIN

Sandıkların şeffaf olarak kurulması gerektiğini anımsatan Arslan bisküvi kutusu uyarısı yaparak "Şeffaf sandıklar olmasını kurallara uygun sandıklar kurulmasını istiyoruz. Bisküvi kutusundan sandık istemiyoruz. İşlemler başlamadan önce 10 dakikalık bir görüntü isteyeceğiz. O görüntüde sandıkta hazirun da görülecek. İşlemin uygun başladığını göreceğiz. Görüntüler ilçelerde toplanacak ve bize iletilecek. Sonuç itibariyle görüntü gelecek. Bu konuda bugün bir yazı yazılacak ilçelere. İşlemin kuralına uygun hale başladığını göreceğiz. Tek listeli yerlede bu sorunlar olmaz.  Birden çok listenin olduğu yerlerde sorun yaşanmaması için çalışacağız. Oradaki yerledede partilimiz buna tenezzül etmez. Ama velevki böyle bir şey oldu. O zaman müdahale ederiz" ifadelerini kullandı.

"BİZ HALKIN UMUDUYUZ"

Partililere çağrıda bulunan Arslan "Bir de çağrı yapmak istiyorum. 16 Nisan Referandumunda yüzde 49'un verdiği bir sorumluluk var.  24 gün boyunca yürünmüş bir 450 kilometre yolun sorumluluğu var. Yapılmış bir Adalet Kurultayı'nın tüm bireyler üzerine yüklediği bir takım sorumluluklar var. Partililerimize bu bilinç ve duygularla hareket etmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Parti içi demokrasi yarışları elbette olacaktır. Çok büyük bir kesim bu ülkede CHP'den büyük beklenti sahibi. Biz halkın umuduyuz. Bu anlamda sorun, sıkıntılara, adaletsizlik ve hukuksuzluğa dur diyebilecek tek parti CHP'dir. Onun üyelerinin bu anlayışa yakışır bir şekide delege seçimlerinde hareket etmesi gerekir. Üyelerimizin bu duyguyla hareket etmesini, bu sorumluluğu omuzlarında hissederek birlik beraberlik duygusu içinde örnek bir seçim yapmasını istiyoruz" dedi.

"DÜZELTİRİZ"

Arslan listelerde kadın ve genç kotasına uyulmaması halinde düzeltmelerin yapılacağını da vurgulayarak şöyle devam etti :

"Gence, kadına daha fazla yer verilmesi, bu işe emek veren arkadaşlarımıza listelerde daha çok yer verilmesini istiyoruz. Genç ve kadın kotasına uyulmazsa tespit ettiğimiz yerlerde genç ve kadınların listeye eklenmesi şeklinde düzeltmeleri yapacağız".

"BU SÜREÇ PARTİ İÇİ HEYECAN GETİRİR "

CHP İzmir Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ sorumluluk alanı II: Bölge'de çalışmaların yoğunlaştığını belirterek "Bugün duyurularımıza yoğunlaştık. Önümüzdeki haftadan itibaren mahalle delege seçimlerimiz yapılacak. İlçelerde yapılacak seçimlerde bizler de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Partide bu tür seçimler bir heyecan getirir. Parti açısından hareket ve enerji arttırıcı süreçlerdir. Bir yarış bu sonuçta. Bu sefer Genel başkanımızın talimatı ve örgütün bütünündeki duyarlılıkla, partinin bugün Türkiye genelinde yakaladığı hem referandum süreci, hem Genel Başkanımızın Adalet Yürüyüşü ve onun teorik alt yapısını oluşturan Adalet Kurultayı süreci sonrasında  bu süreci doğru algılayan, doğru taşıyan, verimli, liyakata dayalı yapılarla yeniden çalışmalara devam etmesi ihtiyacı var. Delege seçimlerine de bu anlayışla bakıyoruz" dedi. 

Yapılacak seçimlerle Türkiye'yi temsil yeteneğine sahip kişilerin yönetimde olması gerekliliğini ifade eden Karlıdağ, "Burada artık partiyi bugün taşıdığı o Türkiye'deki ihtiyaç duyulan siyasi liderlik yapma noktasına getirecek olan delege, parti yönetimleri oluşmalı. Burada temel anlayışlardan bir tanesi, beklentilerden biri partinin gençlere ve kadınlara daha çok yer vermesi. Kadın ve gençlerin bu süreçte hem delege hem de parti yöneticiliği bazında daha fazla yer alması. Doğru bir yapılanma olması açısından. Biz de hem organizasyonun desteklenmesi ve sağlanması açısında süreci takip edeceğiz" şeklinde konuştu

DELEGE SEÇİMLERİNİN YAPILACAĞI İLÇELER
10 Eylül Pazar günü sandık kurulacak büyük ilçeler söyle; Konak, Karabağlar, Buca, Bornova, ve Çiğli

BUCA'DA Efeler, Cumhuriyet, Çamkule, Ufuk, Çamlıpınar, Dicle, 

BORNOVA’DA Gaziosmanpaşa, Erzene, Kızılay, Meriç, Yeşilova,

ÇİĞLİ’DE  Yakakent, Ataşehir, Evka-2, Küçükçiğli, Balatçık, Yenimahalle, Atatürk,Köyiçi, Evka-6, Ahmet Taner Kışlalı, Esentepe, 

KARABAĞLAR’DA  Selvili, Karabağlar, Sevgi, Barış, Aşık Veysel, Özgür, Salih Umurtak,

KONAK’TA Kadifekale, Ballıkuyu, Pazaryeri, Ülkü, Sakarya, Süvari ve Altınordu mahalleleri

Urla, Güzelbahçe, Beydağ, Bergama ve Menemen’de de Pazar günü delege seçimi yapılacak.

Dikili, Tire, Kınık, Kemalpaşa  ilçelerinde ise 11 Eylül Pazartesi günü sandık önce köylerde kurulacak.

CHP İzmir'de Pazar günü sandık kuruluyor

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.