Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de Bornova-Konak-Bayraklı ittifakı

CHP'de Bornova-Konak-Bayraklı ittifakı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Belediye başkan adayı olmak isteyenler kongrelerde göreve talip olmasın” sözünü İzmirli ilçe başkanları destekledi. CHP'de Bornova-Konak-Bayraklı ittifakı

  • Ege Postası
  • 12.08.2017 - 09:17

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - İzmir’de bir önceki kongre sürecinde Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel’e karşı birleşerek İl Başkanlığı sürecinde Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’a destek veren Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “belediye başkanlığı ve meclis üyeliği adaylığı düşünenler il ilçe yönetimlerine ve başkanlıklarına aday olmasın” sözünü desteklediklerini söyledi.

'Örgütlere zafiyet yaşatır'

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Genel Başkan Kemal Kılıdaroğlu’nun sözlerinin özellikle içinde bulunulan süreçte daha da önem taşıdığını ifade etti. Başak “Genel Başkanımızın bu konuda söylediği sözleri Türkiye’nin içinde bulunduğu olumsuzlukların içinde örgütte boşluk vermemesi noktasındadır. Katılıyorum . Herkes bunun hesabını böyle yapmalıdır. Zaten 2019’da seçim yapılacak. Kongreler yenileneceği için aday olan arkadaşların adaylık şansı var. Erken seçimde koltuklarını boşaltıp ayrılmak  doğru değil. Olağanüstü hallerin dışında bunun gerçekleşmesi örgütlere zafiyet yaşatır diye düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımın söyledikleri doğru. Türkiye’nin yüzde 51’inin siyasetini yapmak insanları bir araya getirebilmek gerekiyor. Şu anda şartlar aynı değil. Siyaset zemine göre yapılmalı. İlkeler değişmez ama politikalar değişebilir. Bugün bulunduğumuz noktada maalesef olağanüstü bir durum yaşıyor ülke bu konuda hassas olmak ve boşluk vermemek lazım” dedi.

“Genelge olarak yayınlanmasını istiyoruz”

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper il ve ilçe başkanlıklarının ve yöneticiliklerinin basamak olarak kullanılmasının doğru olmadığını belirterek “Genel Başkanın dediklerine harfiyen katılıyorum, çok doğrudur. Bunu genelge halinde örgütlerimize gönderirlerse biz de o genelgeye dayanarak bunun parti içi örgütlerimizde kongreler sürecinde tüm kongre delegesi ve yönetime aday olacak arkadaşlarımıza duyurusunu yaparız. Seçimi alacak ilçe başkanları ve yöneticiler meclis üyesi ve belediye başkanlığına üye olmamalılar. İl ve ilçe başkanlığı basamak değil, onurlu bir görevdir. Görev süresi sonuna kadar çalışmalılar ve örgütü daha iyi yerlere getirmeliler. Görev süresi sonrasında seçimlere katılmaları önünde bir engel yok” diye konuştu.

“Aday olsalar da yazılmayacaklar”

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini değerlendirerek “Genel Başkan’ın sözleri çok doğru. İlçe başkanı olacaksın sonra 2019 Mart’ında belediye başkanı adayı olacaksın. Bunun olmaması lazım. Meclis üyeleri de aynı şekilde. Yönetime giriyorlar sonra meclis üyesi olmak için yönetimden istifa ediyorlar. Bu kez yönetim kadroları boşalıyor, yedekler geliyor ama o kadar tecrübeli olmaya biliyorlar. Karmaşa olabiliyor. Genel Başkan’ın bu tavrını çok doğru buluyorum. Bunun sıkıntısını hep yaşadık. Aday olacak arkadaşlarımız Türkiye genelinde yönetim kadrolarında olmamalı. Meclis üyesi olmayı düşünen arkadaşlar bunu basamak olarak kullanmamalılar. Bu  çok doğru bir karar. Olurlarsa da yazılmayacaklarını bilsinler. Bunu aramızda da konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

Güven’den: Genel Başkan'ın sözleri talimattır

CHP'de kongre takvimi uzadı Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına kritik kongre uyarısı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.