Dolar 32,5977
%0.38
Euro 34,8339
%0.29
Altın 2.496,930
%0.5
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de Çıray depremi; Örgüt ne tepki verdi!

CHP'de Çıray depremi; Örgüt ne tepki verdi!

CHP örgütü, Meral Akşener'in partisine katılmak üzere partisinden istifa eden İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın ayrılışını değerlendirdi. CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Bizim için kayıp değil" dedi. İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın CHP’den istifası sonra CHP’li İzmir milletvekilleri de istifayı yorumladı, kimi "Şık olmadı" dedi, kimisi ise şaşırdığını ve üzüldüğünü ifade etti. Ön seçimde 2. Bölgede 3. Sırada çıkan ancak kontenjanlar nedeniyle 6. Sıradan aday gösterilen İzmir Milletvekili Atilla Sertel Çıray’ın istifasını örnek göstererek önseçim vurgusu yaptı. CHP İl Başkanı, Çıray'ın istifasını değerlendirdi:

  • Ege Postası
  • 23.10.2017 - 17:45

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın partisinden istifa ederek Meral Akşener'in partisine katılacağını açıklaması, örgütte yankı uyandırdı. CHP'liler, partide Akşener lehine kan kaybının Çıray ile sınırlı kalacağını savunurken, İl Başkanı Asuman Ali Güven de "Sürpriz olmadı. Kayıp değil" diye yorumladı. Milletvekilleri de istifayı farklı sözlerle yorumladı. 

Çıray'ın istifa etmeden önce bazı İzmir milletvekilleri ile yüz yüze görüştüğü ve "Kendimi feda ediyorum" dediği öğrenildi. Ancak iki dönemdir kontenjandan milletvekili adayı gösterilen Çıray'ın bu sözü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni açıkladığı "Bir dönem kontenjandan aday gösterilen milletvekilleri ikinci kez aday gösterilmeyecek, ön seçime girecek" yönündeki açıklaması nedeniyle anlamlı bulunmadı. Çıray partide kalsaydı, 2019 seçimleri öncesi yeniden aday olabilmek için ön seçime girecekti. 

CHP'ye merkez sağdan gelen Aytun Çıray'ın tabanda karşılığının olmadığı, ön seçimden çıkamayacağı ileri sürüldü. Çıray'ın partiden istifasının CHP'ye bir şey kaybettirmeyeceği, Kiraz, Bayındır ve Tire gibi ilçelerde cılız bir etkilenme olabileceğini ileri sürüldü. CHP'liler partide Meral Akşener lehine kan kaybının Çıray ile sınırlı kalacağı, bunun devamının gelmeyeceği görüşünde. 

'BİZİM İÇİN KAYIP DEĞİL' 

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise Çıray’ın istifasını “Aytun Çıray’ın bu istifası kişisel kariyer planlamasıdır diye düşünüyorum. Bizim partimize herhangi bir kayıp vermesi söz konusu değildir. Kendi tercihidir. Kırgınlığımız ve kızgınlığımız söz konusu değildir. Zaten bir süredir kendisi hissettiriyordu. Gelip gitmiyordu, ortalıkta yoktu. Biz de biliyorduk. Sürpriz olmadı. Kaybı bizim açımızdan söz konusu değildir. Beklediğimiz bir şeydi" sözleriyle değerlendirdi.

'YOLDA BULDUKLARIMIZLA DEĞİL TÜM ÖRGÜTÜMÜZLE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın partisinden istifasını değerlendiren CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, istifaya üzüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Başka mecralarda arayış içinde olanları geçmişten bugüne gördük. Siyasi yaşamdan silinip gittiler. Aytun Bey’in özelinde bunu dilediğim için söylemiyorum ama CHP güçlü bir partidir. CHP cumhuriyetin kurucu partisidir, tüm örgütleriyle yoluna yürümeye devam edecektir. Bizim bir tek hedefimiz vardır. Türkiye’yi öncelikle karanlığa götüren bu süreçten aydınlığa doğru yolunu çevirmek iktidara gelerek ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaktır. Bu iktidar mücadelemize yolda bulduklarımızla değil tüm örgütümüzle yürümeye devam edeceğiz."

CHP’Lİ VEKİLLERDEN ÇIRAY TEPKİSİ

İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın CHP’den istifası sonra CHP’li İzmir milletvekilleri istifayı yorumladı. Ön seçimde 2. Bölgede 3. Sırada çıkan ancak kontenjanlar nedeniyle 6. Sıradan aday gösterilen İzmir Milletvekili Atilla Sertel Çıray’ın istifasını örnek göstererek önseçim vurgusu yaptı.

Atilla Sertel: Aynı damarda iki farklı kan grubu bulunmaz. Eğer damara uygun kan grubu olmazsa yaşam olmaz. Bizim ön seçimden gelmiş milletvekilleri olarak üyelerimize karşı sorumluluğumuz var. Ve o sorumluluk noktasında hareket ediyoruz. İki kez hatta Kasım’ı da sayarsak iki buçuk kez kontenjan adayı yapılmış bir kişiyle ilgili benim yorum yapmam doğru olmaz. Ben yorumu bu arkadaşı milletvekili yapan ve kontenjan gösterenlerin yapmasını doğtu buluyorum. Partimiz demokrasiyi önce kendi içinde uygulamalıdır ve adaylarını ön seçimle belirlemelidir. Yoksa atamayla gelenlerin istifa etme gerçeği ortaya çıkmaktadır Siyaset bir inanç kararlılık ve mücadele ister. Eğer bunlar varsa ön seçimde insan kendini ortaya koyar yoksa. Ata birini, canı sıkılsın. Çekin gitsin başka yere. Böyle şey olmaz ben kabul etmiyorum.

Tacettin Bayır: İstifayı getiren bir sebep yok kendisi açısından, kendi kariyeri, geleceği, siyasetiyle ilgili bir karar. Benim için sürpriz değil. İki buçuk dönem kontenjan adayı oldu kendisi. Bir sonraki süreçte kontenjan adayı olmayacağını tahmin ediyordur. 2019’da ön seçimde ya seçilirim, ya seçilmem fikri olabilir. Genel Başkanımızın böyle bir kararı var biliyorsunuz herkes ön seçime girecek demişti. Türkiye’de sağ liberal bir parti ihtiyacı var. Böyle bir parti kurulduğunda AKP’den oy alarak denge kurabilir diye düşünmüştür. CHP açısından çok büyük bir kayıp değil.

Musa Çam: Kişisel bir tercih, 6 yıldır CHP milletvekili, kendisine katkılarından dolayı teşekkür ederiz. İstifası ise kendi tercihidir. Kendine göre gerekçeleri olabilir.  Fazla söze hacet yok. Gidenin arkasından bizde kötü konuşulmaz.  

Mustafa Balbay:  Üzüldüm... Çok üzüldüm. Demek ki bizim sağdan siyasetçi almaya değil, sağa güven vermeye ihtiyacımız var. Her şeye rağmen Türkiye için hayırlı olmasını dilerim. 

Özcan Purçu: Çok ani oldu şok oldum şaşırdım. Bilmiyorum hayretler içindeyim tahmin etmiyor, beklemiyordum.  Çok şaşırdım. Kendisi adına hayırlısı olsun kendi kararı. Üzüldük... Çok üzgünüm şaşkınım...

Ali Yiğit: TBMM’de önemli işlere imza atmış değerli bir arkadaşımızın, yani Aytun Çıray’ın, istifasına hem şaşırdım, hem de üzüldüm. Tabiki istifa tek taraflı bir müessesedir. Türkiye’nin birleştirici gücünün CHP olduğuna inanan biri olarak istifasını doğru bulmasam da bundan sonrali siyasi yaşamında başarılar dilerim.

Murat Bakan: Biz iki bölgede 14 milletvekili çıkardık son seçimde.Bu CHP seçmenin verdiği oylarla çıkmış milletvekilidir. O seçmenin iradesinin parlamentoya yansıması gerekir. Aytun BEyin istifasını doğru bulmuyorum.  O seçmenin iradeyisle seçildi.  Siyasi bir karardır. Kendi kararına saygı duyuyoruz. Benim arkadaşımdır. Bizim arkadaşlığımıza zarar gelmez. Ama şık olmadı bana göre bu istifa.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.