Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7662
%0.1
Altın 2.496,640
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de deneyimli siyasetçiye 'Aday ol' baskısı

CHP'de deneyimli siyasetçiye 'Aday ol' baskısı

CHP Tire üyeleri, Tire’nin deneyimli ve başarılı siyasetçilerinden Mustafa Güngör’ün yeniden ilçe başkanı olması için ısrarlı. Halen büyükşehir belediyesi meclis üyesi olan Güngör, delege seçimlerinin ardından kararını verecek. Kararını delege seçimlerinden sonra verecek

  • Ege Postası
  • 08.09.2017 - 14:03

HALİDE DEMİR / EGEPOSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Küçük Menderes’teki deneyimli ve sevilen siyasetçilerinden, CHP Tire İlçe eski başkanı da olan Mustafa Güngör'ün, halen yürüttüğü İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi görevinin yanı sıra önümüzdeki günlerde gerçekleşecek delege seçimlerinin ardından yeniden ilçe başkanlığı görevine aday olması bekleniyor.

Yaklaşık 60 yılın ardından Tire’nin yeniden CHP’ye geçmesinde büyük katkısı olduğu bilinen, ilçe başkanlığı yaptığı 4,5 yıllık dönemde kapı kapı dolaşarak sıkılmadık el, gitmedik ev bırakmayan ve partili partisiz herkesin yardımına koşması nedeniyle ‘dert babası’ olarak da bilinen sevilen siyasetçiye, önümüzdeki hafta gerçekleşecek delege seçimlerinin ardından yeniden ilçe başkanlığı görevine  aday olması için Tire teşkilatı ve partililerin yoğun baskı yaptığı belirtiliyor. 

MUHTARLAR DA İSTİYOR

Mevcut Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, eski ilçe başkanı Şenol Sardoğan’dan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen’in yanı sıra ilçedeki 87 muhtarın 65’inin tam destek verdiği Mustafa Güngör ise kendisine gelen yoğun istek ve baskıyı delege seçimlerinin sonuçlanmasının ardından değerlendireceğini belirtti.

TİRE’DE BİN 760 ÜYE, 20 DELEGE SEÇECEK

Bin 760 kayıtlı üyenin 220 delegeyi seçmek için önümüzdeki hafta sandık başına gidip oy kullanması beklenirken; deneyimli siyasetçi Güngör’ün de halen ikamet ettiği Hürriyet Mahallesi’nden seçilecek 28 delegeden biri olması bekleniyor.

YOĞUN İSTEKLE KARŞI KARŞIYAYIM

Bornova Belediyesi eski başkan yardımcılığı görevini de yapmış olan Mustafa Güngör, yeniden ilçe başkanı olması için parti yetkilileri ve üyelerinin yanı sıra ilçe halkı ve muhtarların yoğun talebiyle karşı karşıya olduğunu, bundan onur duyduğunu, ancak delege seçimi sonuçlanmadan bir karar vermeyeceğini belirtti.

KARARIM DELEGE SEÇİMLERİNDEN SONRA

Egepostası’na değerlendirme yapan Güngör, kendisine yönelik teveccüh için teşekkür etti ve “Koşturuyoruz. Zamanımız yok. Ama tabii birilerine karşı gelme şansımız da yok. Bizimle olacaksa bizimle, başka bir arkadaşla olacaksa başkasıyla yola devam edeceğiz. Partili partisiz çok sayıda arkadaşımız ve büyüğümüz aday olmam konusunda oldukça ısrarlı. Keza muhtarlarımız da. Bizi tekrar partinin başında görmek istiyorlar. Henüz karar vermedim. Partililerimiz ne derse onu yapacağım. Önce şu delege seçimlerimizi başarıyla sonlandıralım. Karar verdiğimde zaten kamuoyuyla paylaşacağım” değerlendirmesini yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.