Dolar 32,5819
%0.29
Euro 35,0455
%0.21
Altın 2.459,070
%0.94
Bist-100 9.799,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de eski başkana yargı şoku

CHP'de eski başkana yargı şoku

CHP İzmir İl Eski Başkanı Ali Engin ve Gazeteci Yazar Uğur Dündar arasındaki 'hakaret' davasında, mahkeme kararını verdi. Hakaret davası sonuçlandı

  • Ege Postası
  • 05.04.2017 - 11:12

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Eski Başkanı Ali Engin, 2015'in Kasım ayında Karşıyaka Gondol Kafe’de, il başkanıyken birlikte görev yaptığı ilçe başkanları ve il yöneticileriyle gerçekleştirdiği basına kapalı toplantıda, Gazeteci Yazar Uğur Dündar’ın Halk Arenası programını gerçekleştirdiği ilçelerin CHP’li belediyelerinden 40 ila 50 bin lira arasında para talep ettiğini iddia etti. Engin, Dündar’ın program aracılığıyla İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in de reklamını yaptığını toplantıda dile getirdi.

TAZMİNAT DAVASI
Engin’in kendisi hakkında gündeme getirdiği iddialardan daha sonra haberi olan Dündar, Halk Arenası programlarının startını yeniden verdikten sonra Engin hakkında tazminat davası açmak için geçtiğimiz yıl harekete geçti.

3 KİŞİ ŞAHİTLİK YAPTI
Dündar, Gondol Kafe’deki toplantıda bulunan bazı isimlerle diyaloğa geçti ve Engin’in kendisine yönelik kullandığı sözlerin teyidini aldıktan sonra ‘şahit’ arayışına girildi. Toplantıda bulunan 3 ismin “Şahitlik yaparız” demeleri üzerine Dündar, avukatı aracılığıyla Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı’nda Engin hakkında suç duyurusunda bulundu.

PARA CEZASI
Açılan dava da Foça İlçe Eski Başkanı Osman Mert, Menderes İlçe Eski Başkanı Muammer Karabacak ve Menderes ilçe eski başkan yardımcısı şahitlik yaptı. Karşıyaka 4. Asliye Ceza Mahkemesi şahitlerin ifadeleri doğrultusunda hüküm verdi. Mahkeme, Engin’e, önce 105 gün ceza verirken, ceza 87 güne indirildi. Mahkeme Engin'in cezaya karşılık gelen bin 740 TL para cezasını ödemesine karar verdi. Mahkeme, Engin’i hakaret ettiği gerekçesiyle cezalandırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.