Dolar 32,3113
%0.19
Euro 35,0121
%-0.31
Altın 2.279,510
%0.09
Bist-100 8,97
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de eski il başkanlarından 68,8 yorumu: Daha iyi olabilirdi!

CHP'de eski il başkanlarından 68,8 yorumu: Daha iyi olabilirdi!

Referandumda 'hayır' cephesinin lokomotifi olan CHP'de, İzmir İl Eski Başkanları İzmir'deki sonucun(68.8) başarısız olmadığını ancak beklentilerin altında kaldıklarını söyledi. Eski başkanlar parti örgütünün iyi çalıştığının altını çizdi, İzmirlilere teşekkür etti. 'Hayır'ın lokomotifi CHP'de eski başkanlardan değerlendirme

  • Ege Postası
  • 18.04.2017 - 17:14

EGE POSTASI - Anayasa değişikliği teklifine yönelik halk oylaması geride kaldı. YSK'nın mühürsüz oy pusulalarına yönelik kararı beraberinde tartışmaları getirdi. 

Ülke genelinde çoğunluğun tercihi 'evet' olurken, referandumda sonuca etkisi merakla beklenen İzmir'de evet yüzde 31,2'de kalırken, hayır yüzde 68,8 oldu. 

Hayır cephesinin lokomotifi olan CHP'de, İzmir İl Eski Başkanları İzmir'deki sonucun kötü olmadığını ancak beklentilerin altında kaldıklarını söyledi.

Partide geçmiş dönemde il başkanlığı yapmış isimler şunları söyledi;

Tacettin Bayır: İlçe bazında memnun edici bir sonuç ama İzmir genelinde 2-3 puan daha yüksek alabilirdik. Beni esas hayal kırıklığına uğratan ülke genelinde ciddi derecede seçmenin sandığa gitmemesi.

Ali Engin: Hayır cephesinin en önemli belirleyici illerinden biriydi İzmir. Ben daha yüksek bekliyordum. Oran daha yüksek olabilirdi. Parti örgütümüz de herkes gerekli fedakarlığı gösterdi. Gönlüm İzmir'de daha yüksek bir orandaydı. Bunun değerlendirmesi danışma kurullarında yapılır. Genel Başkan'ın performansı olağanüstüydü. Ülkeyi toparlamayı başardı. Bu başarı ve tutumu çok değerli. 

Bedri Serter: İzmir'deki bütün kadrolar ellerindeki bütün imkanları seferber ettiler. Biz CHP ve 'hayır' grubu olarak devletle mücadele ettik. Bu pozisyonda aldığımız 68,5 oyu  İzmir geneli için yeterli olmasada tatmin olmaya çalışabileceğimiz bir rakam olarak görüyorum. Benim hedefimde gönlümde yüzde 75 vardı. Hayır'a çok inanmış İzmir halkı yüzde 75 oyda motive edilmeliydi. 

Kemal Karataş: İyi bir sonuç. Kötü bir sonuç değil ancak daha iyi olabilirdi. Yöneticiler yüzde 75 diye telaffuz etmişlerdi. Herhalde bildikleri vardı ama yine de fena değil. 30 ilçede de 'hayır' çıkması ayrıca güzel. Daha iyi bir sonuç İzmir gibi bir yerden alınabilirdi. İzmir halkı seçmeni 'hayır' demeye hazır kitleydi. İnanılmaz derecede 'hayır'a kendini hazırlamış bir kitleyi biraz daha motive ederek, biraz da 18 maddenin ne tür felaketler getireceğini anlatarak kendilerinin telaffuz ettiği gibi yüzde 75'lere çıkmak mümkündü. 

Ekrem Bulgun: Maksimum yüzde 70 olması lazımda ona yakın bir rakam çıktı. Kötü değil.

Rıfat Nalbantoğlu: Eşit olmayan koşullarda süreç yaşandı. Diğer illerde ne kadar eşitsizlik varsa İzmir'de de vardı. Bu koşullarda İzmirli üzerine düşeni yaptı. İyinin sonu yok. Bu oran daha yüksek olabilir miydi. Olabilirdi. Gerek parti örgütümüz gerek üyelerimiz yöneticilerimiz iyi gayret ortaya koydu. Hepsini yürekten kutluyorum. En büyük kutlamam İzmirliye....

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.