Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de flaş karar: İzmir'den İstanbul'a adalet yürüyüşü

CHP'de flaş karar: İzmir'den İstanbul'a adalet yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığında gerçekleştirilen  İlçe başkanları toplantısından, İzmir İl Örgütünün de Adalet için İstanbul'a yürüyüş başlatması kararı alındı. Yürüyüş , 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da cumhuriyet meydanından başlatılacak. CHP'de flaş karar

  • Ege Postası
  • 15.06.2017 - 19:40

İZMİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun , CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet yürüyüşüne, İzmir örgütüde tam destek verme kararı aldı.

17 HAZİRAN'DA YOLA ÇIKILIYOR

İl başkanlığında olağanüstü olarak toplanan CHP İzmir ilçe başkanları toplantısı sonrasında, İzmir'den İstanbul'a Adalet yürüyüşü başlatılması kararı alındı. Karara göre yürüyüşe, CHP İzmir İl Yönetimi ve CHP İzmir İlçe Başkanları katılacak. 17 Haziran Cumartesi günü cumhuriyet meydanından başlatılacak yürüyüşün güzergahı ve zamanlaması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile, Gebze'de buluşulacak şekilde ayarlandı.

Toplantı sonrası alınan karar ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven "Adalet için Genel Başkanımızın başlattığı yürüyüş'e İzmir'den tam destek vereceğiz" dedi. Güven şunları söyledi.

GÜVEN: ADALET SAĞLANINCAYA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Türkiye adalet yoksunu bir ülke haline getirilmiştir. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu' nun adalet için başlattığı bu tarihi yürüyüş, siyasi tarihimizde altın harflerle yazılacaktır. Türkiye'nin yeniden cumhuriyet ayarlarına dönmesi, adaletin yeniden tesis edilmesi, hukuksuzluğun sona erdirilmesi için, bizlerde İzmir'den İstanbul'a adalet yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. İzmir gibi demokrasinin, özgürlüğün ve cumhuriyetin kalesi olan bir kentten bizlerde adalet ve demokrasi için yola çıkıyoruz. Artık yeter dediğimiz, dayanacak sabrımızın kalmadığı, faşizmin tüm baskılarını yaşadığımız bir noktadayız. Her dönemde olduğu gibi CHP yine yollara düşmekten, sokağa çıkmaktan, elini taşın altına koymaktan çekinmemiştir. Bu yürüyüş bir kurtuluş, yeniden adaletin inşasını sağlayacak bir yürüyüştür. İlçe başkanlarımız ve İl Yönetim Kurulumuzla gerçekleştireceğimiz yürüyüşümüze,  Ata'mızın huzurundan, cumhuriyet meydanından başlamayı uygun gördük. Adalet sağlanıncaya kadar bu yürüyüşümüzden ve mücadelemizden geri adım atmayacağız"

İlçe başkanları toplantısı sonrasında, ilçe başkanları ve il yöneticilerinden oluşturulan bir komisyonun, yürüyüşün güzergahı ve konaklama noktaları gibi konularda çalışmalar başladığı belirtildi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.