Dolar 32,5747
%0.11
Euro 34,9940
%0.47
Altın 2.424,360
%0.05
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de gençlerin başkanından kota çıkışı

CHP'de gençlerin başkanından kota çıkışı

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse delege seçimleri öncesi partili gençlerin nasıl bir yol haritası çizeceğini Egepostası’na anlattı. CHP'de gençlerin başkanından kota çıkışı

  • Ege Postası
  • 01.08.2017 - 09:15

EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, delege seçimleri öncesi Egepostası'na çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kota konusundaki hassasiyetini dile getiren Sarıküse, adalet vurgusu yaptı, "Partiye emek verenler listelere yazılsın. Bu konuda net tavırdayım. Bu yüzden bana cephe alacaklarsa alsınlar" dedi. 

Sarıküse, geçen hafta sonu ilçe gençlik kolları başkanlarıyla toplantı yaptıklarını, kota konusundaki beklentilerin dile getirildiğini ifade etti. “Sorun kota da değil. Zaten kota bize genel başkanlığımızca, partimizin yetkili organları tarafından verilen bir hak. Bu hakkı kimsenin gasp yok etmeye hakkı yok ama maalesef bu gasp, temelde, yani mahallelerde başlıyor” dedi.

Sarıküse, mahalle delege listelerine baktıklarında gençleri göremediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bazı mahallelerde hiç yazılmıyor, hatta kadınların bile listelere yazılmadığını görüyoruz. Müdahale edilmesi gereken bir konu. İl ve ilçe başkanlarımızla bunu konuştuk. Hatta daha büyük bir toplantı yapacağız. Yapılması gereken, mahallelerde liste geldiğinde il gençlik kolları yönetimi olarak burada direkt itirazlarda bulunacağız. İlçe gençlik kolları başkanları, bizi uyaracak, ‘Bizim mahallemizde bu kotalara uyulmamıştır’ diyecek. Biz de il gençlik kolları yönetimi olarak il başkanlığına bu itirazımızı gerçekleştireceğiz. Çünkü bu bir hak. Haktan öte gençlerin parti yönetiminde daha fazla yer almasını, gençlerin bir yerlerde olmasını istiyoruz.”

Bu devleti yönetmeyi düşünen partinin gençleri olarak, hem hakları, hem de becerileri olduğunu vurgulayan Sinan Sarıküse, kendini yetiştirmiş, bilgili partili gençlerin listelere yazılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. İlçelerde seçimler olduktan sonra genç il delegeleri seçileceğini hatırlatan Sarıküse, “Her ilçemizde bu arkadaşlarımızla büyük bir toplantı yaparız. İl delegasyon gençlik toplantısı organize ederiz, orada arkadaşlarımıza ‘il yönetimine girmek isteyen var mı’ diye sorarız. Gücümüzü bölmeden, bizim seçtiğimiz isimlere, kim listesinde yer verecekse, gidip onunla birlikte hareket edelim diye düşünüyoruz. Aynı yöntemi ilçelerde de uygulayacağız. Bunun için aktif arkadaşlarımızın delege seçilmesine gayret edin” diye konuştu.

EMEK VERENLER YAZILSIN

“Oradan buradan gelen gencin de olmasını da istemiyoruz” diyen Sarıküse, 1-2 yıl emek verenlerin çabasının gözardı edilip, “onun bunun tanıdığının” listeye yazıldığını vurguladı, “O zaman nerede hak, nerede adale? Bu ülkede adalet yürüyüşü yapmış bir partiyiz. Genel Başkanımızın yaptığı, dünya siyaset tarihine geçen adalet yürüyüşü sonuçta. Sadece devlet yönetimlerinde olmuyor. Bu konuda çok net bir tavırdayız. Ben bundan da korkmuyorum” diye konuştu. Sarıküse sözlerini şöyle sürdürdü:

BANA CEPHE ALACAKLARSA…

“Bazı çevrelerden bana sözler geliyor böyle yapmak seni siyaseten yıpratır, sana cephe alırlar diye. Bana cephe alacaklarsa bundan alsınlar. Ben İl Gençlik kolu başkanıyım. 10 sene sonra da o gençler beni bir yere taşıyacaktır, bundan eminim. Bu konuda gençlerin tutumu hep birlikte hareket etmek şeklinde olmalıdır. Çok ince bir nokta var. Bir ilçede 2 tane adayla da seçime gidilebilir. Ben ilçe başkanlarımıza şunu söyledim. Siyaset birileriyle yol yürümedir. Ekip işidir bu. Örnek veriyorum ben ‘a’ kişisiyle yürürüm sen ‘b’ kişisiyle. Gençlerle oturursun. 15 kişilik bir grupta 7 kişi bir adayı destekler, diğer 8 kişi ise diğer adayı destekler. Sen ‘a’ adayını destekliyorsun diye gençlere gidip o adayı destekleyeceksin diyebilirsin ama senin orada tarafsız bir ilçe başkanı olman lazım. Hakem heyeti gibi olabilmelidir. Sonuçta gençleri bir araya getirmekse amaç kendinden de fedakarlık edebilmelisin. Cephe alacaklarmış, kendi ilçemde siyaset yapamayacakmışım… Yapamayacaksam yapamayayım. Ben 300 delegelik bir seçime gittim. Bu delegasyon il başkanı olarak bize görev verdi. Ben bunu yapmayacaksam ne olur, biterse bitsin siyasi hayatım. Ben inanıyorum ki gençler olarak 10 sene sonra bu partiyi yine bizler yöneteceğiz:”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.