Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de kongre takvimi masaya yatırıldı

CHP'de kongre takvimi masaya yatırıldı

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda İl Yönetim Kurlu üyeleri ve 30 ilçe başkanının bir araya geldiği koordinasyon toplantısında delege seçimi takvimi konuşuldu. Kongre takvimi masaya yatırıldı

  • Ege Postası
  • 07.08.2017 - 17:31

YAĞMUR UYGUR /EGE POSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı'nda 30 ilçe başkanının bir araya geldiği koordinasyon toplantısında delege seçimi takvimi konuşuldu. 26 Ağustos'ta başlaması beklenen delege seçimlerinin o tarihlerde Çanakkale'de yapılması planlanan Adalet Kurultayı nedeniyle 30 Ağustos sonrasına alınmasının istendiği toplantıda, ilçe başkanlarından da olumlu yanıt geldi. Toplantıda ayrıca daha önce başka partilere giderek adaylık süreci geçirmiş ancak yeniden parti çatısı altına dönmüş olan isimlerin mevkilere aday olmaması konusunda İl Başkanı, ilçe başkanları ve yöneticilerin hem fikir olduğu ifade edildi.

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu'nda yeni görevlendirme
 CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada  “30 ilçe başkanımızın tümü katıldı. Kongreler takvimimizde belirtilen çalışmalarımızla ilgili bugüne kadar yaptıklarımız konuşuldu. Delege seçimlerinin başlangıcı 26 Ağustos. Ancak 26-30 Ağustos arasında Çanakkale’de Adalet kurultayı yapılması söz konusu, ayrıntılar henüz gelmedi. O tarihler arasında dilek ve temenni anlamında delege seçimlerimizi ve kongre seçimlerimizi 30 Ağustos’tan sonraya almak konusunda hem fikir olduk” dedi.

Hükümetin çalışması var

Delegelerin o tarihlerde kurultaya katılmak isteyeceklerini bu nedenle de  seçimlerde zorluk çekebileceklerini göz önüne aldıklarını söyleyeyn Değirmenci, “Delegelerimizin belirlenmesi için 26 Ağustos'ta  Bu konuda üyelerimizin kurultaya gitmesi halinde ve 30 Ağustostan sonra kurban bayramının da araya girmesi halinde  üyelerimizin farklı programları dolayısıyla mağduriyet yaşanmaması için temenni niteliğinde konuşuldu. Ancak hükümetin de bu konuda çalışması olduğu yönünde bilgi aldık. Kurban bayramı ile tatilin birleştirilmesi halinde otomatik olarak tarih değişecek. Biz de çalışmalarımızı o yönde ilerleteceğiz” ifadelerini kullandı.

"Üzerimize düşeni yapacağız"

Kongrelerde delege olacak isimlerin liyakat üzerinde temellendirilerek bir liste hazırlanması gerektiği konusunda uzlaştıklarını söyleyen Değirmenci, “Bizim amacımız herkesin rahatlıkla seçimlere katılabilmesini sağlamak ve bu konuda adil ve şeffaf bir sürecin yaşanmasını sağlamaktır. Bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Delege olacak adaylarımız konusunda özellikle çalışan, liyakat üzerinde temellendirilen bir liste hazırlanmasını istiyoruz. Kadın ve gençlik kotası konusunda da temennimiz söz konusu. Biz yakından takip edeceğiz. Tüzüğe uygun olmayan herhangi bir durum tespit edersek müdahale edip yenilenmesi için il olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan toplantıda CHP’den istifa ederek farklı partilerden aday olan, ardından yeniden parti çatısı altına dönen üyelerin bir dönem beklemesi konusunda il başkanlığı ve ilçe başkanlarının hem fikir olduğu ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.