Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de kritik toplantı

CHP'de kritik toplantı

CHP İzmir İl Yönetimi, bugün Yönetim Kurulu toplantısında delege seçimlerine gelen itirazları değerlendirecek. Önceki hafta İl Yönetimi'ne itiraz dilekçeleri gelmediği gerekçesiyle görüşülmeyen ilçe ve mahalleler bugün yapılacak toplantıda masaya yatırılacak. İl Yönetim Kurulu'nun bugün Çiğli, Bayraklı, Buca, Karabağlar, Kiraz ve Menderes ilçelerinden gelen itirazları değerlendirmesi bekleniyor. CHP'de kritik toplantı; Masada itirazlar var

  • Ege Postası
  • 27.09.2017 - 11:36

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu bugün itiraz gündemli toplanacak. Gözler bugün, delege seçimlerinde, üyelerden ilçeye ve il yönetimi'ne ulaşan dilekçelerin değerlendirileceği toplantıda olacak.

OLAYLI MAHALLELER MASADA YOK

Geçen haftanın en çok tartışılan mahallelerinden olan Çiğli Ataşehir Mahallesi'ndeki delegeç seçimleriyle ilgili tartışmalarda, dananın kuyruğu bugün kopacak. İlçe yönetimince iptal edilen Ataşehir ve Evka 2 mahallelerinin süresinde il yönetimine itiraz edilmediği gerekçesiyle gündeme alınmayacağı ifade edildi. Evka-2 Mahallesi'nde İl Yöneticisi Utku Gümrükçü'nün seçime müdahale ettiği ve açık oy kullandırıldığı iddiaları gündeme gelirken, Ataşehir'de ise ölü bir üye adına oy kullandırıldığı, aynı zamanda sandık başına gelmeyen 2 üye içinde oy kullandırıldığı iddiaları önceki hafta içinde gündeme gelmiş, ilçe yönetimi iddiaları değerlendirerek beyaz listenin kazandığı seçimi iptal etmiş, iptalin ardından il yönetimi'ne bir itiraz gitmediği ortaya çıkmıştı. Tartışmaların odağı olan Ataşehir sandığında oy kullanımıyla ilgili görüntülerin de ortaya çıktığı tartışmalı seçim yargıya taşınmıştı.

Aydınlıkevler Mahallesi'nde ise sandık kurulunun yetkileri olmadan seçim süresini uzatmalarından kaynaklı tek listeli seçimin iptali gündeme gelmişti. Öte yandan ilçe yönetiminde Ataşehir Mahallesi'nde yapılan seçimleri yargıya taşıyan 4 üye hakkında alınan disiplin kararının dosyalarda evrakların yetiştirilememesi nedeniyle bu hafta il yönetimince gündeme alınmayacağı da öğrenildi.

İl Yönetimi'nin bugün Karabağlar Bahar Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerine İl Yöneticisi İrfan Can ile İlçe Yöneticisi Ahmet Şafak'ın müdahale ettiği iddiasıyla gelen dilekçeyle birlikte, Bahar Mahallesi'ndeki tutumu nedeniyle Belediye Meclisi Üyesi Vahap Batuhan hakkında İlçe Yönetimi'nde alınan tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk kararını da değerlendirmesi bekleniyor.

VİCDAN İTİRAZI GÖRÜŞÜLECEK

Bayraklı'da ise Onur Mahallesi'nde 'vicdan itirazı' olarak gündeme gelen kimliksiz oy kullandırılması konusunda Sandık Başkanı'ndan gelen itirazın değerlendirilmesinin ardından yine aynı mahallede sandık başında, Belediye Başkanı Hasan Karabağ hakkında yıkılan cemevi, düğün salonu üzerinden kara propaganda yaptıkları iddiasıyla disipline sevk edilmek istenen 4 partili Binali Bingöl, Mehmet Açık,İmam Günaydın ve Özcan Devyol'un durumu görüşülecek. Bayraklı'da itiraz gelen bir diğer mahalle Emek'de ise Karşıyaka Üyesi bir partili ile İlçe Başkanı arasında tartışma yaşandığı iddia edilmişti. Emek'in itirazını İlçe reddetmişti. İl Yönetimi'nce itirazın yeniden görüşüleceği öğrenildi.

BUCA'DA “İL YÖNETİCİLERİ MÜDAHİL” İTİRAZI GÜNDEMDE

İzmir'in Metropol İlçesi Buca'nın Yiğitler Mahallesi'nde Mavi ve Beyaz liste ile gidilen seçimi 142 oy alan Mehmet Süne ve Hüseyin Yüzer'in desteklediği Mavi listenin kazanması, DİSK Emekli Sen Buca Şube Başkanı Doğan Zengin'in desteklediği beyaz listenin  ise 140 oy ile kaybetmesi konusunda yapılan itirazların da gündeme alınacağı ifade edildi.Buca'da yapılan seçime beyaz listeden delege adayı olan isimlerin yazılı itirazında sayımın kapalı kapılar ardından yapıldığı ve güvensizlik yaratıldığı, aynı zamanda oy kullanma süresi dolmasına rağmen yetkileri olmadan süreyi uzattıkları ve sandık kapanması gerekirken 3 kişiye oy kullandırdıkları, sandıktan çıkan oyların 2 kez sayıldığı ve bu sayımlara İl Yöneticilerinin müdahil olduğu ayrıca itirazların da dinlenmediği öne sürülmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.