Dolar 32,5677
%0.29
Euro 34,7798
%0.14
Altın 2.492,890
%0.34
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de o başkanlardan da Kılıçdaroğlu'na destek

CHP'de o başkanlardan da Kılıçdaroğlu'na destek

İzmir'de CHP'nin yerel seçimlerde başkanlığı kaybettiği ilçelerde görev yapan CHP ilçe başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Belediye Başkanları zirvesinde verdiği "Belediye Başkanlığını ve meclis üyeliğini hedefleyenler, il ve ilçe yönetimleri ile başkanlıklarına aday olmasın" talimatını destekledi. CHP'nin kaybettiği 8 ilçenin başkanından Kılıçdaroğlu'na destek

  • Ege Postası
  • 14.08.2017 - 15:03

YAĞMUR UYGUR/ EGE POSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğu'nun "Belediye başkanlığını hedefleyenler aday olmasın" açıklamasını yerel seçimlerde CHP'nin seçim kaybettiği ilçelerin, CHP'li başkanları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun önerisini destekleyen ilçe başkanları, belediye başkanlığı süreciyle ilgili yorum yapmak için erken olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili görüş bildiren Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ilçesinde parti içi çekime yaşanmadığını ve birlik içinde çalıştıklarını dile getirerek "Genel Başkanımız bu tartışmaların parti içinde enerji kaybına sebep olduğunu değerlendirmiş. Bu direkt olarak Genel Başkanımızın ifadesiyle dışarıya çıkmadı. İkinci ağızdan söylendi. Biz Genel Merkez'in talimatları doğrultusunda tutum alırız. Eğer bu konuda bir tutum alınması gerekiyorsa muhtemelen bir genelge gelecektir. Genelgeye göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Olmayın derlerse olmayız. Olun derlerse de oluruz. Genelgeden sonra bakacağız.  Bizde bir iç çekişme söz konusu değil.  Genel Başkanın söylemlerine neden olan tablo Aliağa'da yok. Bizim için sıkıntı olmayacağını düşünüyorum" dedi.

"BİR MAKAM HEDEFLEYEREK PARTİDE ÇALIŞILMAMALI"

Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal partide belirli hedeflerle çalışılması sistemini eleştirerek "Bence CHP'li olmak ayrıcalıktır. Bu ülkeyi bu seviyeye, Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne getiren CHP hep var. Burada görev yapmak da onurdur. Zamanı gelince kimin başkan olacağına parti karar verir belirler. Bir yerde bir şey olmak için birileri CHP'li olmamalı. Ülkenin getirdiği görevleri yerine getirmek için CHP'li olunmalı. Ben böyle düşünüyorum. O nedenle zamanı gelince yine kim uygun görülürse bence o zaman belli olacak başkan olacak isim. 'İlçe başkanı olmayacağız, belediye başkanlığı bekliyorum' gibi bir şey sistem olmamalı bence. Kimilerinin hedefi vardır belediye başkanı olmak için partide çalışıyor. Yok böyle bir şey. Ben belediye başkanı olmak için çalışmıyorum. Ben Selçuk'u kurtarmak için çalışıyorum. Gerçekten de her şey ortada açık ve net. Türkiye'nin bugünkü konumunu görmeyenin gözü kördür, duymayanın da kulağı sağırdır. Başka bir söze gerek yok" diye konuştu.

"ADAY GÖSTERMEYECEĞİZ"

Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez hedeflerinin delege seçimlerini tamamlamak olduğunu ifade ederek "Öncelikli hedefimiz delege seçimlerini yapmak. Belediye başkanlığı daha sonraki bir süreç Genel Başkan'ın tespiti doğru. Belediye başkanlığı, meclis üyeliğini düşünen arkadaşlar ilçe yönetimlere aday olmasın dediler. Sonra yönetimler boşalıyor. Yedekler geliyor seçimler düzgün yapılamıyor. Doğru bir tespit ve biz de bu talimatı uygulayacağız. O doğrultuda meclis üyelerine ve belediye başkanlarına aday olacak kişileri de aday yapmayacağız. Belediyemiz yok burada. İlçe başkanımız potansiyel adaydır dense de .Belediye başkanlığı düşünüp aday olan arkadaşımız ilçeye olmayacak" ifadelerini kullandı.

"DESTEKLİYORUM"

Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala ise "Bu yöntemi doğru buluyorum. Genel Başkan'ın orada kast ettiği şeyin farklı olduğunu düşünüyorum. Belediye başkanı, ilçe başkanı olup belediyenin bizde olduğu yerlerde sorun yaşanıyor. İlçe Başkanı mevcut belediye başkanına rakip olarak çıktığı zaman bir takım kırılmalar oluşuyor.Bunları engellemek için sanıyorum Genel  Başkan'ımızın böyle bir açıklaması oldu. Yerinde bir açıklama olduğunu düşünüyorum.Belediyenin bizde olmadığı ilçelerde farklı durumla var. Hepsi ayrı ayrı değerlendirilmeli diye düşünüyorum. İlerde düşünüyor musunuz derseniz bir kararım yok henüz. O gün gelsin bakacağız. Zemin ve ortama göre değerlendireceğiz. Biliyorsunuz ilçe başkanlığına aday olunmuyor. Aday gösteriliyorsunuz. Bize tekrar  görev vermek isterse delege arkadaşlarımız, göreve devam ederiz. Şimdiden belediye başkanlığı sürecini konuşmak çok erken ve yanlış olur zaten. Partinin başarısı önemlidir" şeklinde konuştu.

"TEK ADAYLI ÇIKARIZ"

Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz  Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun sözlerini doğru bulduğunu belirterek "Şu anda böyle bir çalışmaya girmedik. Kongre süreci ardından bu çalışmalara devam edeceğiz. Yıl başına doğru adaylarımızı açıklarız. Ben bunu doğru buluyorum.

Belediye başkanlığı düşünmüyorum. Bu talepte bulunmaları normaldir. Bizim ilçemizde ayrım olmaz birlik beraberlik içinde tek aday üstünde birleşiriz. Ona göre de çalışmalarımızı sürdürürüz. İl başkanı ve Genel Merkez'in görüşünü alarak çıkarırız. Biz kiminle kazana bileceksek onunla gideriz. Hatır için belediye başkanı göstermedik. Biz bu seçimde ilçeyi almayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ADAY OLANLAR DÜŞÜNSÜN"

Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz da Genel Başkanı destekleyerek "Doğru bir açıklama bu. Ben zaten adaylık düşünmüyorum. Genel Başkanımızın fikrine katılıyorum. Bunu zaman gösterecek. Adaylar düşünsün" dedi.

MAKAMLAR GEÇİCİDİR

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten de Genel Merkez talimatıyla görev yaptıklarını vurgulayarak "Önümüzde kongre süreci var. Şu anda meclis üyesi ve belediye başkan adayı arayışı içinde değiliz. Biz CHP'liler olarak üyelikten tut hangi makam olursa olsun görev almak onurdur bizim için. Makamlar gelip geçicidir. Kemalpaşa CHP olarak Genel Başkanı'mızın söylemleri ve Genel Merkez'imizin talimatları doğrultusunda görev yaparız. Bizim amacımız 2019 seçimlerinde Kemalpaşa Belediyesini CHP'ye kazandırmaktır" ifadelerini kullandı. 

Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur ise bu konuda görüş belirtmek istemedi. 

CHP'de Bornova-Konak-Bayraklı ittifakı

Başkan eşinden flaş adaylık açıklaması

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.