Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de takvim sancısı

CHP'de takvim sancısı

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda, ilçe başkanları, değişen kongreler takvimi ve 26-29 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Adalet Kurultayı gündemiyle toplandı. Toplantıda yapılan kongre takvimi değişikliği nedeniyle görevde 2 yılını doldurmayan ilçelerde yapılacak kongrelerin sonuçlarının tehlikeye düşebileceğini belirten 4 ilçe başkanı Genel Merkez'den görüş sorulmasını istedi. 'Kongreler iptal edilebilir, çünkü...'

  • Ege Postası
  • 21.08.2017 - 17:19

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilçe başkanlarıyla Adalet Kurultayı ve Değişen Kongre Takvimi konularının tartışıldığı toplantı düzenledi Toplantıda değişen kongre takvimi nedeniyle tüzüğe aykırı bir durumun oluşacağının gündeme geldiği öğrenildi. Takvime göre kongrelerin 2 yılda bir yapılması gerektiği ancak bazı ilçelerde kongre takviminin 2 yıldan önce tamamlanması istendiğini belirten Gaziemir, Konak, Bornova ve Bayraklı İlçe başkanları konuyla alakalı genel merkezden görüş sorulması gerektiğini gündeme getirdi. Kongre sonuçlarının tartışmaya açık hale geleceği ve YSK’ya şikayet halinde iptal edilebileceğini hatırlatan ilçe başkanları konuyla ilgili Genel Merkez’den karar alınması gerekliliğini vurguladı.

“TAM KADRO ORADAYIZ”

Toplantı sonrası konuşan İl Başkanı Güven, Çanakkale’de yapılacak Adalet Kurultayı’na 23 belediye başkanı ve tüm kademeleriyle İzmir İl Örgütünün katılım yapacağını belirterek “Adalet Kurultayı ile ilgili yapacaklarımızı konuştuk. Görevlerimizi konuştuk. Orada Çanakkale’de İzmir il örgütü orada yapılacak düzenlemelere katılacak. İzmir Gençlik kolları orada görev yapacak. Sorumluluk aldı yerine getirecek. Çadırlar kurulacak. Orada yapılacak çalışmalara katkıda bulunacak. Onun dışında geliş gidişler ve katılım konusu var. Kimler nasıl katılacak. Bu konuda çalışmalar yapıldı. Biz 26’sında 23 belediye başkanımız Aziz Bey ‘de dahil hep birlikte orada olacağız. 30 İlçe Başkanımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız da açılışta bulunacak. Yani İzmir İl örgütü hazır bulunacak. Bunun ötesinde de örgütler her gün oraya belirli bir katılım sağlayacak. Onların içeride programını yaptık. Otobüsler ve gerekli araçları ayarlayacağız. 4 gün boyunca İzmir il örgütü oraya katkıda bulunacak. Destek olacak.  4 gün 3 gece sürecek. 26 Ağustos sabah 9.00 da açılacak 29 Ağustos 17.00’de kapanacak. İzmir İl Örgütü ilk günden itibaren tüm yöneticileriyle orada hazır bulunacak. Orada kalıcı olarak gitmek isteyenleri ayrıca tespite diyoruz. Kalmak isteyenler de kalabilecek. Çadırlarda kalacaklar. Ama önemli bir kısmı kalmayacak. Günü birlik katılımlar olacak. İlçeleri bölüyoruz. Gençler de orada organizasyonda görev alacak. Adaletsizliğe uğramış herkes bize başvurarak bizimle birlikte kurultaya gelebilecek” dedi.

CHP Tüzüğü'nün, "Kongrelerle ilgili ortak hükümler"i içeren ilgili maddesi şöyle: 

Madde-48 A. Kongrelerin Süresi Kongreler iki (2) yılda bir yapılır. Bir yıldan fazla ertelenemez. Başlangıç ve bitiş tarihleri Merkez Yönetim Kurulu’nca saptanır. Merkez Yönetim Kurulu’nca saptanan süreler içinde olmak koşuluyla ilçe kongrelerinin günlerini il yönetim kurulları, il kongrelerinin günlerini ise Merkez Yönetim Kurulu belirler. Kongre günlerini belirleyen yönetim birimi, alt yönetim biriminin görüşlerini alır. Kongreye sunulacak yönetim kurulu faaliyet raporu, kongre tarihinden en az yedi (7) gün önce elektronik ortamda veya il ve ilçe merkezlerinde basılı olarak delegelerin incelemesine sunulur. (26.02.2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay kararıyla değişik)

“DİSİPLİNE VERİLSİN"

Öte yandan, toplantıda Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'ın, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile ilgili bir olumsuz haberi sosyal medyada paylaştığı iddiası gündeme geldi. Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun,Şenoyar'ın bu davranışının doğru olmadığını söylediği öğrenildi. 

CHP İzmir'de başkanlar toplandı: Kapı kapı dolaşacaklar...

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.