Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'deki arsa krizinde söz iki vekilde

CHP'deki arsa krizinde söz iki vekilde

Bayındır’da CHP’li belediyenin sattığı arsanın, CHP Tunceli Milletvekili ve PM Üyesi Gürsel Erol’a ait şirket tarafından satın alındığı haberleri partide krize yol açarken, Erol ve şirketinin bir dönem avukatlığını üstlenen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’dan çarpıcı açıklamalar geldi. CHP'deki arsa krizinde söz iki vekilde

  • Ege Postası
  • 23.10.2017 - 12:50

EGEPOSTASI - CHP'li Bayındır Belediyesi, Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük araziyi 675 bin TL'ye sattı. İhaleyle gerçekleştirilen satış sonunda CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'a ait Gür- Ya şirketi arsayı satın aldı. Köy mallarının satışına direnişin öncü isimlerinden CHP İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen il yönetimine attığı mesajla istifa kararı aldığını duyurdu. Arsayı alan şirketin sahibi olduğu belirtilen Erol ile şirketin o dönem avukatlığını yapan İzmir Milletvekili Murat Bakan, satışın detaylarını Egepostası'na anlattı. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan yaptığı açıklamada yaşanan süreci özetledi. Bakan, “Birçok şirketin olduğu gibi söz konusu şirketin de avukatlığını Bayındır Belediyesi AKP’deyken, alacaklarını tahsil etmek üzere hukuk büromuz icra takibi yapmıştır. Devam eden davaların tamamı AKP döneminde kazanılmıştır. Daha sonra CHP’li belediye kazanınca şirket yetkilisinin talebi üzerine icra takibi durdurulmuştur. Söz konusu arsa satışı ya da alışı bizim bilgimiz dışındadır. Ancak arsa satış iptaliyle ilgili hukuk büromuz dava açmıştır. Daha sonra şirketten gelen talimat üzerine dava geri çekilmiştir. Neden çekildiği konusunda hiçbir fikrim yok. Milletvekili olduğum 1 Kasım tarihi itibariyle avukatlığı bıraktım. Ancak hukuk büromuz ve avukat Boran Özal söz konusu şirketin işlerini takip etmektedir” dedi.

EROL'DAN AÇIKLAMA 

Gür-Ya şirketinin çeşitli ticari faaliyetlerde bulunduğunu, Bayındır’daki arsa alış verişinden, belediyenin dava şirket tarafından edilmesi sonrası bilgisinin olduğunu belirten Gürsel Erol ise ‘Zeytinlik’ diye satılan arsada aşılı tek zeytin ağacı olmadığı için şirketin satışın iptali için harekete geçtiğini anlattı, “Ancak belediye ricacı olunca, ben arsayı alan şirketten, tapu iptal davasından vazgeçmelerini rica ettim” dedi.

Şirketin yasal avukatının İzmir Milletvekili Murat Bakan olduğunu,  Bayındır Belediye Başkanlığı’nın AKP’de olduğu dönemde, şirketin alacaklarından kaynaklı icra işlemi başlatıldığını, belediye 2014 yılında CHP’ye geçince icra işlemlerinin durdurulduğunu, iki yıldır da hiçbir şekilde icra işlemi yapılmadığını anlatan Erol şunları söyledi:  

ARSANIN SATIŞ İPTALİNİ İSTEDİ

"Belediye borcunu ödemek için tartışmalara söz konusu olan zeytinliği ilan yoluyla ihaleye çıkarmış, bu ihaleye söz konusu arsa zeytinlik olduğu ve atıl bir bölgede olduğu için hiçbir firma ve kişi iştirak etmemiş, yalnızca söz konusu firma ihaleye iştirak ederek, bölgedeki özel mülkiyetlerin değerinin de üstünde fiyat vererek, arsayı satın almış. Tapu işlemleri gerçekleştirildikten sonra, firma yetkilileri arsa yerini kontrol ettiklerinde arsanın 3’te birinin zeytinlik olmadığını, orman işletmesinin bu bölgeyi niteliksiz ağaçlarla ağaçlandırdığını, zeytinlik diye geçen bölgede de aşılı hiçbir zeytin ağacının olmadığını, buna rağmen alanın zeytinlik olarak tanımlandığını görünce belediyeye resmi müracaat ederek arsanın satışının iptalini bu gerekçelerle talep etmiştir.

BENDEN DAVANIN ÇEKİLMESİ İÇİN RİCACI OLMAMI İSTEDİR

Belediye ise satış iptalinin mümkün olmadığını söyleyerek reddetmiştir.  Benim bu konuyla ilgili bilgim tapu işleminden sonra oldu. Şirket bunun üzerine, şirket avukatı Murat Bakan’dan belediyenin ayıplı mal sattığını gerekçe göstererek, tapu iptal davası açmasını rica etmiş. Murat Bakan da şirket adına tapu iptal davasını açmıştır. Burada belediye arsayı değerinden yüksek sattığı ve mahkemelik olmak istemediği için beni arayarak sorun yaşadıkları şirketin tapu iptal davası açmaktan vazgeçmesini rica etti. Ben de şirket yetkilisi ve Murat Bey’le konuştum tapu iptal davasından vazgeçmelerini rica ettim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.