Dolar 32,3316
%0.16
Euro 35,1655
%-0.05
Altın 2.243,490
%0
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den 10 Ekim tepkisi

CHP'den 10 Ekim tepkisi

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal bugün katıldığı TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Davası ve 10 Ekim Gar Katliamı duruşması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.09.2017 - 07:09

BirGün'ün haberine göre; Sarıbal hukuksuzluk üzerine hukuksuzluğun yaşandığını kaydederek “TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyelerinin görevine mahkeme kararı ile son verildi. 10 Ekim katliamı ile ilgili davada, patlama öncesi ve sonrasında ihmal ve kusurlardan dolayı insanlarımızın göz göre göre öldüğü tescilli ve belgeli olmasına rağmen mahkeme olayı kapatmak istiyor. Türkiye, Dünya hukuk skandalları tarihine geçti” dedi.

Sabah saatlerinde önce TMMOB Kimya Mühendisleri Odası’nın davasına ardından da 10 Ekim Gar Katliamı duruşmasına giden Sarıbal buradan çıkışta yaptığı açıklamada, saray iktidarının OHAL ve KHK'ler eliyle yandaş hale getiremediği kurumları ‘yanlı’ mahkemelerle susturmak istediğini ifade etti.

Sarıbal, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetiminin görevden alınması kararını ‘hukuk skandalı’ olarak niteleyerek “Yapılmak istenen gayet açık. TMMOB’u halkın çıkarları için çalışmaktan vazgeçirerek OHAL ve KHK’ler eliyle saraya hizmet eder hale getirmek istiyorlar. Ancak başaramayacaklar. Ülke için çalışan üyeler ve yöneticiler görevlerinin başında olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Şenal Sarıhan’ın yanı sıra KESK, DİSK, ATO ve TTB yöneticilerinin de izlediği dava sonrası 10 Ekim Gar Katliamı duruşmasına katılan Sarıbal burada da açıklamalarda bulundu.

Sarıbal’ın açıklamalından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

AMBULANS YARALILARA DEĞİL YARALILAR AMBULANSA ULAŞTI

Sarıbal “Maalesef birçok bilgi ve belgeye ulaşılamamış, aranan sanıklar bulunamamış görüntülere ulaşılamamış. Savcılar hiçbir kamu görevlisi hakkında takip ve delil toplamada bulunmadı. Önlemlerin alınmaması, ambulanslarla ilgili ihmallerden dolayı yaşam kayıpları araştırılsın denildi. Mahkeme konuyu İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdi. İl sağlık Müdürlüğü tarafından atanan soruşturmacı ‘herhangi bir kusur yok’ dedi. Patlama sonrasında atılan biber gazlarının ölümleri arttırmadığını ifade eden Sağlık Bakanlığı da tıpkı mahkeme gibi bu konuda sınıfta kalmıştır. Polislerin patlama sonrasında biber gazlı müdahalesi kaosu arttırmış, ambulansların müdahalesini geciktirmiş ve bu da ölümleri arttırmıştır. Tabipler Birliği konuyla alakalı olarak polislerin kullandığı biber gazlarının ölümleri arttırdığını zaten daha önce belirtmişti. Ambulanslar yaralı ve ölülere yardım yerine ya hiç gelmediler ya da uzakta durup izlemekle yetindiler. Ambulans yaralılara değil yaralılar ambulansa ulaştı. Emniyet görevlileri yaralılara yardım etmek yerine gaz bombası atıp ölü ve yaralıları arttırdı. Bu zaten belge ve raporlarla da sabittir” dedi.

ELBET BİR GÜN HESAP SORULACAK

Orhan Sarıbal açıklamasının sonunda “Ölümlerden beslenip ölülerden bile korkanların iktidarı bitecek. Elbet bir gün hesap sorulacak cihatçı çetelerden ve onların işbirlikçilerinden. Sadece adalet değil vicdan ve insanlığın da bittiğini görmek buna şahit olmak içler acısı, bir gün gelecek devran dönecek ve zalimlere karşı mazlumlar kazanacak” dedi.

İNSANLAR ÖLÜRKEN ONLAR BEKLEDİ

10 Ekim Gar Katliamı Av. Ziynet Özçelik ise yaptığı açıklamada “Sağlıkçılar hakkında İl Sağlık Müdürlüğünün ön inceleme raporunda, patlama sonrasında 51 ambulansın gönderildiği, 17’sinin ilk 5 dakika içerisinde olay yerine gitti söyleniyor. Ancak raporun ekinde her ambulansın patlamadan sonraki hareketleri ve hangi saatte nerede olduklarına dair GPRS raporu var. Biz bunları inceledik. Sağlık Bakanlığı önünde bulunan ve mitingle ilgili görevlendirildiği söylenilen ambulans hiç yerinden ayrılmamış, patlama sonrasında 11 ambulans hiç hasta almamış, sadece 9 ambulans yarım saat sonra olay yerine gelmiş. Ambulansların çok büyük bir bölümü 1 kilometre uzakta beklemişler. İnsanlar ölürken onlar ise orada durmuşlar sadece. Ambulansların büyük bölümü insanlar çırpına çırpına hayatını kaybettikten sonra ölüleri taşımışlar” ifadelerini kullandı

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.