Dolar 32,5616
%0.07
Euro 34,9857
%0.45
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.745,00
%0.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Fikri Sağlar için flaş karar

CHP'den Fikri Sağlar için flaş karar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar hakkında, basında yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin sürecinin başlatılması kararının alındığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 03.05.2017 - 15:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar hakkında, basında yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin sürecinin başlatılması kararının alındığını söyledi. CNN Türk canlı yayınına katılan Sağlar, karara tepki gösterdi: "Sözlerimi parti meclisinde dile getirdim. Ben bu disiplin sürecinin başlatılmasını çok haklı görmüyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Mersin Milletvekilimiz Fikri Sağlar'ın basında yaptığı açıklamalar nedeniyle, hakkında disiplin soruşturması başlatılması için Parti Meclisi'nden talepte bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir" dedi.

Bir soru üzerine, olağanüstü Parti Meclisi (PM) tarihinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından belirleneceğini ve en kısa sürede yapılacağını aktaran Böke, "ihraç" talebinin olup olmayacağına ise PM'nin karar vereceğini bildirdi.

SAĞLAR'DAN CANLI YAYINDA YANIT

CNN Türk canlı yayınına katılan Sağlar, karara tepki gösterdi:  "Söylediklerimin doğru olup olmadığı tartışılmaktansa “neden havuz medyasına bunu söylediniz” deniyor. Sözlerimi parti meclisinde dile getirdim. Ben bu disiplin sürecinin başlatılmasını çok haklı görmüyorum. Ben 35 yıllık siyasetçiyim. Hiç koltuk sevdasında olmadım. Beni seçen kurultay delegelerine karşı sorumluyum."

SAĞLAR NE DEMİŞTİ'

CHP'de muhalif kanadın önemli isimlerinden Fikri Sağlar, 'Her türlü göreve hazırım' diyerek genel başkanlığa adaylık sinyali vermişti. Sağlar, Kılıçdaroğlu'nu "Parti Meclisi'nde (PM) herhangi bir karar alınmasına izin vermiyor. 6-7 saat tartışıyoruz ancak o, kulağına kim ne fısıldıyorsa kararını ona göre veriyor" diyerek eleştirmişti. Sağlar şöyle konuşmuştu: "CHP artık karar almak ve uygulamak zorundadır. Karar veremeyenlerin yerine karar vereceklerle yürümek zorundadır. Çünkü artık fedakarlık bitti. Bütün gemiler yakıldı."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Fikri Sağlar'ın Akşam gazetesine verdiği bu röportaja tepki göstermiş, "Anlayabilmiş değilim" yorumunu yapmıştı. Ağbaba söz konusu gazetede yayımlanan partiye ilişkin haberlere sert çıkarak, o gazete üzerinden CHP'yi tartışmanın doğru olmadığını söylemişti.

CHP TÜZÜĞÜ NE DİYOR'

CHP'nin tüzüğünde disiplin işlemleriyle ilgili konu, yedinci bölümde düzenleniyor. Tüzüğün 68. maddesinin A fıkrasına göre, PM üyelerinin, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) başkan ve üyelerinin, milletvekillerinin ve partili büyükşehir belediye başkanlarının parti suçu oluşturan eyemleri, PM'nin istemi üzerine YDK tarafından değerlendiriliyor. YDK, PM'nin talebine göre, "kesin çıkarma", "geçici çıkarma", "kınama" ve "uyarma" cezası verebiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.