Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den korsan rapor tepkisi

CHP'den korsan rapor tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu "FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun raporu TBMM tarihinde görülmemiş bir şekilde kesinleştikten sonra değiştirilmiş ve tahrif edilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili rapor kesinleştikten sonra üzerine eklemeler yapılmıştır" dedi. Erdoğdu: Ya belgelerler ya geri çekerler

  • Ege Postası
  • 13.07.2017 - 17:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun raporuna ilişkin, "TBMM tarihinde görülmemiş bir şekilde bir rapor kesinleştikten sonra değiştirilmiş ve tahrif edilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili rapor kesinleştikten sonra üzerine eklemeler yapılarak bir korsan rapor haline gelmiştir" dedi.

Erdoğdu, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, hain darbe girişimini araştırmak üzere TBMM'de bir komisyon kurulduğunu anımsattı.

Komisyonun başkanı Reşat Petek'in taslak raporu 26 Mayıs 2017'de gönderdiğini belirten Erdoğdu, kendilerinin de buna muhalefet şerhini yazarak, nihai hale gelmesini sağladıklarını ifade etti.

Muhalefet şerhinin ardından o komisyon raporunun kesinleşeceğini anlatan Erdoğdu, "TBMM tarihinde görülmemiş bir şekilde bir rapor kesinleştikten sonra değiştirilmiş ve tahrif edilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili rapor kesinleştikten sonra üzerine eklemeler yapılarak korsan rapor haline gelmiştir" diye konuştu.

Erdoğdu, rapordaki değişiklikte ana muhalefet partisine iftiraların yer aldığını savundu. CHP adına düzenlenmiş sahte bir dekontla başlayan iftiralar zincirinin korsan raporla devam ettiğini ileri süren Aykut Erdoğdu, şöyle devam etti:

"En kısa sürede TBMM Başkanlığına başvuracağız ve bu korsan raporun toplatılması talebimizi ileteceğiz. Ya bu iftiraları belgelerler ya da iftiraları geri çekerler. TBMM Başkanına düşen görev, derhal bu iftira raporunu, korsan raporu, siyasi kalpazanlıkla ortaya çıkan raporu toplatmak, raporun ya ilk haline geri dönmek ya da raporu partilere iade ederek tekrar görüş yazmamızı sağlamaktır çünkü bizim bu masum taleplerimizi karşılamadıkları gibi karşı bir atakla da bizi bu berbat örgütle birlikte göstermek istiyorlar. Sızan taslakla gelen rapor arasında 150-200 sayfa çıkartılmış. FETÖ'ye en çok yardım kim etmiştir biliyor musunuz, işte bu komisyon başkanlığı çünkü FETÖ'nün gizli kalan yapısının açığa çıkmasına engel oldular. Eğer bu komisyon tam görev yapabilseydi bugün hala bir darbe riski mi var, hala FETÖ güçlü mü diye düşünüyor olmayacaktık."

Komisyon üyelerinden CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da "CHP bu iftiraların altında kalmayacaktır. Bu tür iftiraları atarken esasen zararı kendilerine veriyorlar." değerlendirmesinde bulundu. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.