Dolar 32,5797
%0.1
Euro 34,9041
%0.11
Altın 2.437,290
%0.3
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Mercedes'e arıza sorusu

CHP'den Mercedes'e arıza sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Yarkadaş, Mercedes'e mektup yazdı

  • Ege Postası
  • 02.08.2017 - 00:34

Yarkadaş, TBMM Başkanı Kahraman'ın "Aracım sürekli bozuluyordu" iddiasını Mercedes'e yazdığı mektupla sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman arasındaki 'Mercedes' tartışmasında yeni bir perde daha açıldı. Yarkadaş, AKP'li Kahraman'ın "Makam aracım olan Mercedes sürekli bozuluyordu. Dört yılda dört kez arıza yaptı" sözleri üzerine bu kez Mercedes'e mektup yazdı.

"ARAÇLARINIZ SÜREKLİ ARIZA MI YAPIYOR'"

Mercedes - Benz Türk Direktörler Başkanı ve şirketin CEO'su Süer Sülün'e çağrıda bulunan Yarkadaş, "Kahraman'ın 2012 model Mercedes'i dört yılda dört kez arıza yapmış mıdı? Markanız sürekli arıza yapan araçlar mı üretmektedir'" diye sordu.

Mercedes Benz Türk'ün marka itibarını koruması ve toplumun gerçeği öğrenmesi için açıklama yapmasını isteyen Yarkadaş, "Biz bir gerçeği ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu yüzden açıklama yapmanızı talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

GEREKÇEYİ HATIRLATTI

Kahraman'ın 1 milyon 700 bin Avro'luk Mercedes Maybach S 600 zırhlı aracın alımını meşrulaştırabilmek için "Sürekli arıza yapıyordu" dediğini hatırlatan Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakir fukaranın, garip gurebanın vergileriyle toplanan paralarla, lüks ve şatafat içinde yaşıyorlar. TBMM'nin taşeron işçilerinin servislerini 'tasarruf tedbiri' gerekçesiyle kaldırıp kendilerine lüks Mercedes'ler alıyorlar. Başkanlara tahsis edilen bir diğer araç olan AUDİ 8'in akıbeti ise bilinmiyor. Bu aracı İsmail Kahraman'ın oğlu mu kullanıyor'"

"MERCEDES'TE ISRARIN SEBEBİ NE'"

Yarkadaş sözlerine şöyle devam etti:

"Beş milyon liraya alınan Mercedes'i soruyoruz; diğerinin sürekli arıza yaptığını bu yüzden yenisini aldıklarını söylüyorlar. Araç arıza yaptıysa, tamir edildiğine ilişkin belgeleri göstersinler. Eğer Mercedes sürekli arıza yapıyorsa, niye yeniden Mercedes alıyorsunu? Bu ısrarın sebebi nedi? Bunun anlamı devletin - milletin parasını çöpe atmak değil midi? Şimdi Mercedes de bir açıklama yapmak ve aracın dört yılda kaç kez servise gittiğini söylemek zorundadır. Böyle bir bakım yapılmışsa, bunları gün ay ve yıl şeklinde belgeleriyle görmek istiyoruz. Hiç kimse bu milletin parasını çöpe atamaz."

'ALMANYA'YA TAVIR ALIN' ÇAĞRISI

Yarkadaş öte yandan, başta TBMM Başkanı İsmail Kahraman olmak üzere tüm AKP'lilere de çağrı yaptı. CHP'li vekil, "Almanya size ekonomi alanında meydan okuyor. Gelin Mercedes'lerinizi geri verin ve Almanya'ya rest çekin. Bakalım ne kadar samimisiniz... Bir görelim..." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.