Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Oğan hakkında suç duyurusu!

CHP'den Oğan hakkında suç duyurusu!

AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın katıldığı TV programında kullandığı "Yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin beğenmeyin, lideri de Recep Tayyip Erdoğan” ifadelerine, CHP İzmir Milletvekilleri ve CHP Çeşme ilçe örgütü suç duyurusunda bulundu. Aralarında milletvekilleri de var

  • Ege Postası
  • 07.08.2017 - 19:31

EGEPOSTASİ- Çeşme Adliyesi önünde toplanan partililer ve CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Murat Bakan ve Özcan Purçu, savcılığa suç duyurusunda bulunarak Oğan hakkında yasal işlem yapılması gerektiğini söylediler.

Bayır,"Oğan, anayasal suç işlemiştir."

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AKP’nin zaman zaman bazı şahısları öne çıkararak yaptıkları açıklamalarla nabız yokladığını belirterek, “ Daha önce de bir Bursa milletvekili çıkıp anayasa’nın değişmez dediğimiz ilk 4 maddesi ile ilgili açıklamalar yapmıştı. AKP’nin bu yaptığı bize çok yabancı değil. Bir kurbağa testi gibi zaman zaman birilerine bu açıklamaları yaptırıp sonra da toplumun refleksine bakıyor. Eğer tepki zayıfsa daha kıdemli bir isme açıklama yaptırıyorlar. Dolayısıyla burada Oğan’ın yaptığı açıklama sonrası ona sormak lazım; Eğer yeni bir devlet kurulduysa mevcut devlete ne old? Bizim mevcut anayasamızın ilk 4 maddesi dururken nasıl oluyor da bu açıklamayı yapabiliyorsunu? Bu açıklama tamamen suçtur ve yapılması gereken Cumhuriyet Savcıları’nın yeni bir devlet kuruluyor açıklamamsı yapan ve mevcut devletin yıkılacağını, mevcut devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü red ederek yeni devletin kurucusunun Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Ayhan Oğan, anayasal suç işlemiştir. Buradan savcıları göreve çağırıyoruz. Bu suç duyurusunun bütün Türkiye’de yapılması gerekmektedir” dedi.

Yediği İçtiği Haram Olsun

Özcan Purçu ise yapılan açıklamanın çok talihsiz olduğunu söyleyerek, “ Kendini bilen ve aklı mantığı yerinde olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir insan bu cümleleri kullanamaz. Ayhan Oğan’a yazıklar olsun! Yediği içtiği de haram olsun! Bu ülkenin ekmeğini yiyeceksin, suyunu içeceksin ondan sonra da ‘Bu devlet yıkılmıştır. Yerine yenisini  kuruyoruz!’ diyeceksin. Benden kendisine tavsiyem bu ülkeden gitsin. Buna kim imkan tanıyorsa ona da yazıklar olsun” diyerek tepkisini dile getirdi.

İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ayhan Oğan’ın gerçeği söylediğini  dile getirerek, “ Bu iktidarın yürüttüğü politikalar, devletin kadrolarının ele geçirilmesi, eğitimi dinselleştirmesi, OHAL koşulları olmadığı halde devam ediyor olması, çözüm sürecinde T.C yazısını bakanlıklardan ve birçok yerden kaldırmaya çalıştılar. Sürece baktığımızda, totaliter bir rejime giden, monarşinin olduğu, bütün yetkilerin bir kişiye devredildiği bir dönem yaşanıyor. TBMM’nin yetkilerinin elinden alındığı, parlamento’nun değersizleştirildiği, parlamenter demokrasinin yok edilmeye çalışıldığı bir süreç yaşanıyor. Bu sürece baktığımızda yeni bir devlet inşa edilmeye çalışılıyor. Bizler bu anlayışın karşısında durmaya devam edeceğiz. Bu karşı devrimi bertaraf etmek için kanımızın son damlasına kadar demokratik yollarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Seçimle geldiler, seçimle göndereceğiz. Cumhuriyetin savcılarını Cumhuriyeti korumak için, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurudğu yoklıktan var ettiği, batı medeniyetine açılan Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak adına harekete geçmelerini istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Oran "Bu aziz millet o devleti sizden geri alacaktır”

CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran ise   devlet ve  cumhuriyet düşmanlarının siyasi iktidarın kanatları altında olduğuna vurgu yaparak, “ Milli değerlerimize, kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e, milli birliğimize küstahça saldırmaya devam ediyorlar. Milli bayramları yasaklayanlar, Anıtkabir'i imara açmaya çalışanlar, Cumhuriyet tarihine dil uzatan fesli deliler, Atatürk heykellerine saldıran uyuşturucu müptelası meczuplarla, 29 Ekim 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu laik bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkıp, yeni bir devlet kurdukları rüyasını gören zavallılar aynı karanlık iklimin çürük tohumlarıdır. Aziz milletimizin; Kurtuluş savaşı destanımızın ardından yokluklar içerisinde kurduğu tüm varlıklarını petkim'i, Türktelekom'u, fabrikalarını, limanlarını özelleştirme adı altında 3 kuruşa satanlar bunlar.Satılan onca milli servete rağmen, 500 milyar dolar borç yapan bunlar.Dün methiyeler düzüp, 'dön gel hasret bitsin' diye göz yaşı döktükleri hoca efendilerinin kurduğu kumpaslarla, Türkiye'nin aydınlık yüzlerinin, bilim insanlarının zindanlara tıkılmasına, 2000 yıllık Türk Ordusundan Atatürkçü subayların tasviye edilmesine göz yumanlar bunlar. Ergenekon yalanlarına savcı olanlar, Türkiye bağırsaklarını temizliyor diye, hainlere destek çıkanlar bunlar. Kırk yıldır biz FETÖ devleti ele geçiriyor. Yargıda, emniyette, okullarda kadrolaşıyor diye bağırıyorken, sözde 'muhterem' hoca efendileriyle boy boy fotoğraf çektirip. Bugün, utanmadan, bizleri Fetöcülükle suçlayanlar yine bunlar.  Bunların iktidarında  yargı çökmüş,  medya susmuş, üniversiteler sinmiş, üretim sıfır. İşçi, emekli aç çiftçi perişan. Gençler işsiz. Milli eğitim çocuk  tecavüzleri ile anılan vakıflara teslim edilmiş. Kadın cinayetleri yüzde bin beş yüz artmış. Yani bunlar değil devlet çadır bile kuramazlar! Bizler, atamıza, bağımsızlığımıza, laik Türkiye Cumhuriyeti'ne dil uzatan bu ekran maymunlarına, saray soytarılarına gereken en ağır cezanın verilmesi  için Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz ve suç duysusunda bulunuyoruz. Siz bir devlet kurmadınız yokluklar içerisinde kurulan bir devleti tüm birikimleriyle çalıp zimmetinize geçirdiniz. Bu aziz millet o devleti çok yakında sizden geri alacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.