Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İl Başkan Yardımcısından Atatürk’le ilgili 'skandal' sözler!

CHP İl Başkan Yardımcısından Atatürk’le ilgili 'skandal' sözler!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Seçim ve Stratejiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hatice Tatlı, bir internet sitesinde yaptığı röportajda skandal sözlere imza attı. Tatlı, CHP'nin kurumsallığını anlatmak için herkesi şaşkına çeviren Atatürk örneği verdi. Tatlı, "CHP bir han bizler hepimiz yolcularıyız, bu handan çok yolcular geçti, Atatürk bile geçti” dedi. Bu olay açıklama parti çevreleri tarafından ülkenin ve CHP’nin kurucusu olan Atatürk’ü ‘sıradan partili gibi gösteriyor’ şeklinde değerlendirildi. CHP İl Başkan Yardımcısından

  • Ege Postası
  • 21.08.2017 - 14:16

EGEPOSTASI- Yaklaşan delege seçimleri öncesi tansiyonun yükseldiği CHP İzmir örgütünde sağduyulu açıklamalar peş peşe yapılırken, CHP İl Yöneticisi Hatice Tatlı'nın yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü.  Tatlı, Türkiye Cumhuriyeti ve CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili skandal sözlere imza attı. Tatlı, "CHP bir han bizler hepimiz yolcularıyız, bu handan çok yolcular geçti, Atatürk bile geçti” diyerek büyük bir gafa imza atmış oldu.

CHP’nin benzer kişisel bir hırsla Ankara’yı kaybettiğini ve bir daha kazanamadığını iddia eden Tatlı verdiği röportajda şunları söyledi:

“Önceki yerel seçimde biz İzmir’de 7-8 ilçeyi bu yüzden kaybettik. Aday gösterilmedi diye eski başkanlarımız gidip ya aleyhte çalıştılar, ya bağımsız aday oldular ya da başka partiden aday oldular. Ancak en bariz örneği çok daha önce Ankara’da yaşandı. O dönem Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, ‘ben Büyükşehir’e adayım diyordu. Genel Merkez ise Murat Karayalçın’ın birçok kesimi iyi toparlayacağını ve seçimi kazanacağını düşünüyordu. Ancak Taşdelen, ‘hayır, dedi ve gitti DSP’den aday oldu, oyları böldü ve Melih Gökçek aradan çıktı. Bir daha da Ankara’yı alamadık. Şimdi bu örnekten İzmir’in ders çıkarması lazım. İzmir’de de belediye başkanları iyi düşünecekler,  ‘ben varsam var, ben yoksam yok’ demeyecekler. CHP bir han bizler hepimiz yolcularıyız, bu handan çok yolcular geçti, Atatürk bile geçti. O yüzden bu süreçte hepimizin çok dikkatli olması gerekir” 

TATLI'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Hatica Tatlı, "Benim böyle bir ifadem yok.  Şunu söylemek istedim. Bütün yöneticiler genel merkezdekiler de dahil illerdeki yöneticiler, belediye başkanları ‘koltuk hep benim olmalı’ tavrındalar. Ben bu tavrın yanlış olduğunu söylüyorum. Kimse koltuğuna yapışmamalı. Biz demokratik bir seçim yapacağız. Oraya gençler, kadınlar herkes gelecek. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet tarihiyle eş değer bir tarihe şahittir. Bir handır. Çok yolcular gelmiş geçmiştir. Ve Atatürk’ün kurduğu bu handan çok yolcular gelip geçmiştir. Atatürk gelip geçti demiyorum. Atatürk’ün kurduğu bu handan çok CHP’li geldi geçti diyorum. Ben de gelip geçeceğim. Şimdiki yöneticiler de gelip geçecekler. Demek istedim. Şimdi bu ifade ikisi arasında farkın ne olduğunu anlattığımı düşünüyorum. Benim Atatürkçülüğümü kimse tartışamaz. Çalışma odama geldiğinizde en az 100 tane Atatürk’le ilgili kitabım vardır.  Ben Cumhuriyet kadınıyım, Cumhuriyet öğretmeniyim. Atatürk’ün öğretmeniyim. O yanlış ifadenin düzeltilmesi gerekiyor" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.