Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de belediye başkanlarından referandum toplantısı

CHP İzmir'de belediye başkanlarından referandum toplantısı

CHP İzmir'de anayasa değişikliği teklifine yönelik referandum hareketliliği arttı. İl Başkanı Asuman Ali Güven ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisinin ilçe belediye başkanlarıyla İl binasında bir araya geldi. İkili başkanların önerilerini dinledi. CHP'li belediye başkanlarından referandum toplantısı

  • Ege Postası
  • 02.02.2017 - 20:19

EGE POSTASI -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Binası'nda, partisinin ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de hazır bulundu

Toplantının ana gündem maddesi TBMM'de geçen yeni anayasa değişikliği teklifi için nisan ayında yapılması planlanan referandum oldu. 

Alanda 'hayır' propagandası yapacak CHP'de, İzmir'deki partili belediye başkanları süreçte yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. 

KOCAOĞLU'NDAN ANAYASA MAHKEMESİ MESAJI

Toplantıda Kocaoğlu'nun, partinin teklifi Anayasa Mahkemesi'ne kesinlikle taşıması gerektiğini vurguladığı, alanda ev ev ziyaretler yapılmasının daha faydalı olacağını ve sandık sorumlularının etkin kullanılmasını söylediği belirtildi. Alanda 'hayır' kampanyasına yoğun bir şekilde katılacağını toplantıda açıklayan Kocaoğlu'nun, MHP tabanı ve kararsız tabana ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çektiği öğrenildi. Kocoağlu'nun özenle koordinasyon içinde çalışılmasını istediği, yerel medyanın da etkin kullanılmasının önemine vurgu yaptığı belirtildi.

Kocaoğlu toplantıda şunları ifade etti;

"Referandumda hayır diyoruz. Hayır kampanyasına yoğun bir şekilde katılacağımı ifade etmek istiyorum. Devletin güçlenmesi için, terörün bitmesi için, ekonomimizin düzelmesi için, dış politikada istikrar ve komşularımız ile olan ilişkilerimizin normalleşmesi için, demokrasi, barış, adalet ve cumhuriyetin devamı için çalışacağım."

Toplantıda genel anlamda bir çok belediye başkanı tarafından kabul gören önerilerin ise şunlar olduğu öğrenildi;

- İl başkanlığı bünyesinde hukuk bürosu kurulsun

- Sosyal medyada propagandaya da ağırlık verilsin

- Ev ev dolaşılsın

- MHP tabanıyla iletişime geçilsin

- 30 ilçede 'demokrasi' adı altında ofisler açılsın. Bu ofilslere güçlü ekipler yerleştirilsin.

GÜVEN: İZMİR'DEN HAYIR'LI REKOR ÇIKARACAĞIZ

Toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven' yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 "Belediye başkanlarımızla bir araya gelerek, ülkemizin geleceği için dönüm noktası olarak gördüğümüz referandumda yürüteceğimiz hayır kampanyasını konuştuk. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere, tüm ilçe belediye başkanlarımız, kampanyada sahada olacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. Referandumda parti için değil, memleketimiz için, cumhuriyet ve birliğimiz için, canla başla çalışarak İzmir'de rekor bir oyla "Hayır" çıkmasını sağlayacağımıza inancım tam. Destekleri için tüm belediye başkanlarıma  çok teşekkür ederim" 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.