Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de delege seçimleri 4. hafta maratonu tamam

CHP İzmir'de delege seçimleri 4. hafta maratonu tamam

CHP İzmir İl Örgütü delege seçimleri dördüncü hafta maratonu sona erdi. Gözler bugün Konak, Karşıyaka, Bornova, Buca, Gaziemir ve Karabağlar'da kurulan sandıklara çevrildi. Sonucu merakla beklenen Yalı Mahallesinde çekişmeli geçen seçimi 5 oy farkla Mavi liste kazandı. Karşıyaka'nın en büyük mahallelerinden Bostanlı'da ise ilçe başkanlığının desteklediği Beyaz liste kazandı. Beyaz listede yer alan İl Başkanı Asuman Ali Güven delege seçildi.

  • Ege Postası
  • 01.10.2017 - 09:04

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 10 Eylül'de başlayan mahalle delege seçimleri üçüncü haftayı tamamladı. Kurultay takvimi çerçevesinde İzmir’de dördüncü hafta maratonu bugün gerçekleştirilecek seçimlerle tamamlanacak. Bugün kurulacak sandıklarda Bornova, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ilçelerde üyeler kullanacakları oylarla mahalle delegelerini belirleyecek.

KARŞIYAKA'DA YALI, BOSTANLI, ÖRNEKKÖY, MAVİŞEHİR'DE SANDIK KURULDU 

Karşıyaka’da bugün Yalı, Bostanlı ve Örnekköy mahallelerinde sandık kuruldu ve üyeler oylarıyla delegeleri belirledi. Mavişehir'de ise dün liste krizi yaşanmış, çoğunluk sağlanamadığı için seçim bugüne ertelenmişti. Bostanlı, Örnekköy,Yalı ve Mavişehir mahallelerinde çift liste ile seçime gidildi. 

YALI'DA ZAFER MAVİ LİSTE'NİN

Yalı Mahallesi'nde ilçeye muhalif olan Mavi liste seçimi kazandı. Mavi liste 299 oy alırken, ilçenin desteklediği Beyaz liste 294 oy aldı.

Mavi listeden delege seçilen isimler şöyle; Hüseyin Mutlu Akpınar, Hakan Sunay, Orkide Peksev, Nuray Gezer, Birol Soylu, Şemistan Kına, Erkan Yıldırım, İzzet Özketen, Mustafa Özkan, İsfahan Naki, Simge Fidan, Kadriye Sağlamyol, Sezer Dağlıoğlu, Nezati Azak, Sevim Kipriksiz, Hayati Durgut, Cuma Kaya, Turgut Kersu, Engin Güldoğan, İrfan Hazar, Münevver Kılınç, Yüksel Avcı, Şerafettin Zeyrek, Hasan Bağlarbunarı, Hakan Yapıcı, Emre Pelik, Ali Körpınar, Duygu Yürek, Oğuzhan Keskin, Dilan Akyol, Özgen Kocayörük, Sevgi Biçimoğlu, Birsen Özdıvarcı, Mehmet Doğan, Elif Bayar, Feyza Ay, Saniye Fıçı, Cem Otan, Ömer Fitöz, Nehir Brav, Remziye Kaya ve Faruk Eti…

YALI MAHALLESİ'NDE PANKART KRİZİ 

Yalı Mahallesi'nde Beyaz ve Mavi listenin yarıştığı seçimde pankart krizi yaşandı. Ancak Mavi liste taraftarlarının hazırladığı ve üzerinde 'Güçlü CHP, güçlü örgüt için Mavi Listede buluşuyoruz' yazılı pankart asılması tansiyonu yükseltti. İl yöneticisi Hatice Tatlı, pankartın tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırılmasını istedi. Buna CHP İzmir İl Disiplin Kurulu eski Başkanı Birol Soylu, 'Tüzük bunun neresinde'' Bunu yazılı tebliğ edin' diyerek  karşı çıktı. Bunun üzerine Hatice Tatlı, yazılı imza verdi. 

Tartışmalar sürerken, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım arayarak, pankartın kaldırılmasını istedi. Mavi liste taraftarları pankartı kaldırmak yerine, birkaç metre öteye taşıdı. 

SOYLU: 'SİZ DE ASIN KARDEŞİM'

Duruma tepki gösteren Birol Soylu, "Güçlü CHP yazmam sizi niye rahatsız etti. Siz de açın. Bu nasıl bir CHP'lilik kardeşim, birbirimize tahammül edemiyoruz. Siz de getirin asın. Ben yardımcı olayım hatta asmanıza" dedi. 

AKPINAR İKİ LİSTEDE VAR

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Multlu Akpınar, Yalı Mahallesi'nde her iki listeye de yazıldı.

BOSTANLI'DA İL BAŞKANI GÜVEN MAVİ LİSTEDE YOK

Karşıyaka'da bugün gözler aynı zamanda Bostanlı'da kurulan sandıklarda oldu. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'in de oturduğu Bostanlı Mahallesi'nde Beyaz ve Mavi liste olarak seçime gitti. CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın desteklediği Beyaz listede CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'in yanısıra CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak'ın eşi Birsen Durak, CHP Karşıyaka İlçe eski Başkanı Ali Karaege, Metin Tokatlıoğlu, Şükrü Parmaklı isimleri yer almıştı.

BOSTANLI'DA ZAFER BEYAZ LİSTE'NİN 

Sonucu en fazla merak edilen mahalllerin başında gelen Karşıyaka Bostanlı Mahallesi'nde zafer Beyaz listenin oldu. Beyaz liste 358 oy alırken, Mavi liste 331 oy aldı. 

Beyaz listede yer alan İl Başkanı Asuman Ali Güven delege seçildi. 

ÇAKMUR İKİ LİSTEDE DE VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur hem Beyaz hem de Mavi listede kendine yer buldu.

TÜRSEN DELEGE OLAMADI

Bostanlı Mahallesi'nde seçimi Beyaz lliste kazandı. Mavi listede yer alan Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cihan Türsen delege olamadı. 

ALİ ENGİN HER İKİ LİSTEDE DE YOK 

Beyaz Liste'nin karşısındaki Mavi listede ise, Cihan Türsen, Recai Acar, Müjdat Ünsalan, Önder Koç, Nurten Akyazılılar isimleri ön plana çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Çakmur her iki listede de var. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven tek listede var, mavi listede adı yok. Bir süre önce 'delege listesine yazılmayacağım' açıklaması yapan CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin her iki listede de yer almadı. 

MAVİŞEHİR KRİZİNDE SON DURUM

Öte yandan dün sandık kurulan ancak ilçenin hazırladığı Pembe uzlaşma listesinin geceden sabaha değişmesi üzerine muhaliflerin Turuncu liste çıkardığı ve tansiyonun bir anda yükseldiği Mavişehir Mahallesi'nde üyelerin sandığı protesto etmesi ve çoğunluğun sağlanaması üzerine seçim bugün aynı saatte yapılmak üzere ertelenmişti. 

Mavişehir Mahallesi'nde iki liste ile seçime gidildi. Sarı ve Turuncu. Bütün grubun üzerinde anlaştığı liste Sarı Liste oldu. İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi iki listede de yer aldı. Turuncu listeyi yapan partililer ile Sarı listeyi yapan üyeler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Turuncu listede olan üyeler "Akşam isimler üzerinde anlaşıldığı ancak sabah farklı bir listenin yazıldığını" iddia etti.

MAVİŞEHİR'DE TURUNCU LİSTE KAZANDI

Tartışmalı başlayan Mavişehir Mahallesi’ndeki delege seçimlerinde Turuncu liste 91 oyla seçimi kazandı. Sarı liste ise 76 oy alabildi. 

Serdar Yavaşoğlu'nun çıkardığı Turuncu listede; Serdar Koç, Serdar Yavaşoğlu, Hüseyin Kaptan, Salih Özçiftçi, Emre Güldoğan Uzar, Ferhat Yiğit, Simla Karaer, Veli Güray, Mert Murat Mertadam, Gürhan Dedeköy, Hürriyet Yurtseven, Aykut Yağbasan, Sevda Baykara, Hülya Erbil, Naz Özenir, Aydın Kızılkaya, Selam Aktaş, Ayşe İnal, Gülden Ariş yeralıyor. 

ÖRNEKKÖY’DE EREL DELEGE OLAMADI

17 delegenin seçileceği Örnekköy’de çift liste çıktı. "Adalet yazan” Beyaz liste 264 oy alarak seçimi kazandı. Diğer Beyaz liste ise 146 oy aldı.

Delege seçilen isimler şöyle; Tayfur Çetin, Selin Günaydın, Ahmet Servenci, Gülay Can, Dilber Özak, Muharrem Uluğ, Muharrem Maden, İhsan Soydoğan, Hüseyin Atlılar, Yaşar Hanlı, Döndü Bal, Birol Çakar, Elif İnanır, Hasan Kaymak, Ufuk Kurt, Ertan Taner ve Deniz Işık

Öte yandan Örnekköy Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerinde İl eski Başkanvekili Barış Erel delege olamadı.

KONAK'TA İKİ MAHALLEDE SON DAKİKA ÇİFT LİSTE SÜRPRİZİ 

CHP’li üyeler Konak'ta sandık başına gitti. Üyeler Kültür, Mehmet Ali Akman, Mimar Sinan, Çankaya ve Alsancak mahallelerinde oylarını kullandı. Kültür ve Mimar Sinan mahallelerinde son anda çift liste çıktı. Mehmet Ali Akman, Çankaya ve Alsancak mahallelerinde ise tek listeyle seçime gidildi. 

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan,  Kültür Mahallesinde oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra İlçe Başkanı Şakir Başak ve PM eski üyesi ve İzmir eski milletvekili  Alaattin Yüksel’in mahallesi olan Alsancak’a geçti. İkili arasında kısa bir süre sohbet yaşandı.

Alsancak Mahallesi'nde CHP İzmir eski Milletvekili ve il eski başkanı Alaattin Yüksel delege listesinde yer aldı. CHP Konak İlçe Başkanı M. Şakir Başak ise, "Ben zaten doğal delegeyim. Başka partili bir arkadaşımızı yazın" diyerek ismini listeden sildirdi. Sekiz delegenin seçildiği ve tek listeyle gidilen seçimde Ahmet Yıldız, Fehime Özcanşe, Yeşim Turbil, Yudum Cura, Onur Şahin, ve Doğan Sever delege olarak seçildi. 

Kültür Mahallesi'nde yapılan delege seçimini Mavi liste kazandı. Mavi listenin 70 oy aldığı yarışta Beyaz liste 16 oyda kaldı.

Kültür Mahallesi'nde Beyaz ve Mavi Liste yarıştı. PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı'nın olduğu Mavi Liste yarışı kazandı

Listede şu isimler var; Azmi Kumova, Şengül Baysak, Hüseyin Saygılı, Nilgün Güney, Mustafa Yekta Varnalı, Ayşe Semra User, Rıfat Turuntay Nalbantoğlu, Sabahat Filiz Savgu, Mustafa Dal, Kazım Umdular, Zafer Engürlü, Tacim Yükrük, Alp İrfan Oylu

MİMAR SİNAN'DA MAVİ LİSTE FARK ATTI 

Mimar Sinan Mahallesi’nde de Kültür Mahallesi'nde olduğu gibi son anda çift liste çıktı. Mimar Sinan’da 87 oy kullanıldı.  İlçe yöneticileri Gülay Pekcan ve ilçe saymanı İrfan Yeliz’in hazırladığı Mavi Liste rakip listeye fark atarak 77 oy aldı. Canan Takkan’ın çıkardığı CHP Konak Belediyesi eski meclis üyesi Ahmet Doğan ve Mesut Ak’ın bulunduğu rakip liste ise sadece 10 oy alabildi. Kazanan Mavi Liste’de bulunan  M. Arif Acar, Çağnur Gürsel, Ertuğrul Gülgün, Şehrazat Mercan, Hikmet Çetin, Rıfat Bülent Anlı, Nihat Akman, Tekin Eroğlu, Ahmet Ferit Acar delege olarak seçildi.  

ESKİ VEKİL SUSAM ÇANKAYA’DA DELEGE SEÇİLDİ 

15 delegenin seçileceği Çankaya’da tek listeyle seçime gidildi. CHP İzmir İl eski Milletvekili  Mehmet Ali Susam, Mustafa Levent Aşçıoğlu, Neşe Şermeti, Raşit Özer, Selahattin Gürsoy, Ali Yılmaz, Ayten Haytebey, Doğan Ün, Erhan Tekgül, Fahri Elmas, Gül Eşit, Hicran Kırkıp, Mehmet Naim Kul, Şener Uyma ve Yusuf Can Gökmen delege seçildi.

GAZİEMİR'DE TEK LİSTEYLE SEÇİME GİDİLDİ

Gaziemir'de Yeşil, Atıfbey, Gazi, Irmak, Gazikent, Zafer, Binbaşı Reşatbey, Beyazevler ve Sevgi mahallelerinde üyeler sandık başına gitti.. Üyeler tek listeyle seçimde delegeleri belirledi. Gaziemir genelinde; ilçe, kadın kolu, gençlik kolu eski başkanları ile il eski yöneticileri, meclis eski üyeleri, eski aktif yöneticiler, eski ve yeni belediye başkanları, mevcut meclis üyeleri, sahada çalışan kadın ve gençlerin tamamı delege yazıldı. Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ise kendisini listelere delege olarak yazmadı.

Gazi Mahallesi listesi; "Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve eşi Birsen Şenol,  İl eski yöneticileri Burcu Özalp, Bülent Zenginobuz ve Kenan Biçer, meclis üyeleri Emin Aksoy, Yılmaz Ağırtaş, Bengü Sayköse ve Ünal Işık, eski Meclis Üyesi Halil Alakuş, parti meclis üyesi Özkan Yıldız, kadın kolları il sekreteri Nuran Hamutci ve esnaf odası başkanı Süleyman Beyen."

Irmak Mahallesi Delege Listesi; "İlçe eski Başkanı Özdinç Karasu, Meclis Üyesi Neriman Balcı Türkeri, İl Sekreteri Birgül Değirmenci, Meclis eski Üyeleri Refik Zenginobuz, Hediye Kahya ve Meliha Yaman Yurdagül ve Irmak Mahallesi Muhtarı Metin Balcı."

Gazikent Mahallesi Delege Listesi; "İlçe eski Başkanı Ramazan Kaya, İl eski Saymanı İlhan Özköse."

Sevgi Mahallesi Delege Listesi; "İlçe eski Başkanı Murat Sönmez, Meclis Üyeleri Aydın Tülü ve Önder Keskin, Meclis eski  Üyesi Tahsin Çuhadaroğlu ve Ömer Peker, İl Genel Meclisi eski Üyesi Sevim Akbayırlı."

Atıfbey Mahallesi Delege Listesi: "İlçe eski başkanı Yüksel Demirsoy ve Şeref Bora, meclis eski üyeleri Burhan Can, Savaş Kapucu, Meclis Üyesi Cem Koç, Fatma Tınastepe, İl Genel Meclis eski Üyesi Yılmaz Yapıcı."

Yeşil Mahallesi Delege Listesi: "İlçe eski başkanı Seydi Aktaş, meclis eski üyeleri Necati Kırmaz, Recep Kaner, meclis üyeleri Mehmet Ali Yalçın, Şenay Çavdar, İl genel meclis eski üyesi Halil Arda, Yeşil Mahalle Muhtarı Gülümser Gacaner."

BUCA'DA SEYHAN DIŞINDAKİ ÜÇ MAHALLEDE ÇİFT LİSTE 

Seyhan,Göksu, İnönü ve Murathan mahallelerinde sandık kuruldu. Seyhan mahallesi dışındaki mahallelerde çift liste ile seçime gidildi. Seyhan Mahallesi'nde seçim 12.00'de başlayıp 15.00'te bitti.  Göksu ve İnönü mahallelerinde saat 11.00'de başlayacak olan seçim 16.00'da sona erdi. 

Murathan Mahallesi’nde çift liste yarıştı. Beyaz ve Mavi listenin yarıştığı Buca Murathan Mahallesi’nde 89 oy alan Mavi Liste kazandı. 83 oy alan karşı liste ise seçimi kaybetti. Toplamda altı delege seçildi. Mavi Liste ile seçilen delegeler; "Ahmet Yılmaz, Ayfer Murtaoğlu, Buket Mağan, Hasan Sağlam, Göksal Demir, Atilla Oylum" şeklinde belirlendi. 

İnönü Mahallesi’nde, Mavi ve Beyaz liste yarıştı. Altı delege seçildiği mahallede 100 oy alan Mavi Liste zaferini ilan etti. Rakip Beyaz liste ise 40 oyda kaldı. Mavi Listede delege olan isimler şu şekilde;  Ferhat Kurt, Hatice Can, Turan Yıldırım, Pınar Ateş, Mustafa Beklen, Onur Burç var.

Göksu Mahallesi’nde, Beyaz ve Mavi liste yarışı sonunda toplam  10 delege seçildi. 269 oyun kullanıldığı mahallede Mavi Liste 127 oy alırken, Beyaz Liste 141 oyla seçimi kazandı. 

BORNOVA ATATÜRK MAHALLESİ'NDE 3, İNÖNÜ'DE 2 LİSTE YARIŞIYOR 

 Bornova'da bügün İnönü ve Atatürk mahallelerinde sandık kuruldu.  Üyeler sabahın ilk saatlerinden itibaren oylarını kullanmaya başladı. 

ATATÜRK'TE ÜÇ LİSTELİ YARIŞI MAVİ LİSTE KAZANDI 

Atatürk Mahallesi'nde üç listeyle seçime gidildi. Sabah 08.30'da başlayıp 17.00'de sona eren seçimde, Mavi-Kırmızı ve Beyaz listeler yarıştı. Atatürk'te zafer 374 oy alan Mavi listenin oldu. 627 kişinin oy kullandığı, 10'unun iptal edildiği seçimde, Kırmızı liste 202 oy alırken, Beyaz liste 41 oyda kaldı. 26 delegenin seçildiği mahallede Mavi listede yeralıp seçilen delegeler şu şekilde; Ali Karlıdağ, Hüseyin Kırmızı, Aylin Baysal Korkut, Ali Çelik, Bengül Tice, Meclis Üyesi Cumhur Yılmaz, Cengiz Kalkan, Erçin Polat, Fikri Altundağ, Hüseyin Ekin, Mahmut Erdem, Meral İpek, Nizam Tebazik, Nuray Kılıç, Niyazi Dönmez, Nurten Topkaya, Nazan Yağcı, Gençlik Kolları Üyesi Onur Özkan, Pervin Gür, Pakiza Namdar, Meclis Üyesi Sultan Tuzlacı, Süleyman Ese Tekin, Sefa Sezer, Tülay Kartum, Meclis Üyesi Veysel Özkan ve Zeki Demir. 

İNÖNÜ’DE ZAFER KIRMIZI LİSTENİN 

İnönü Mahallesi’ndeki seçimde üyeler, 21 delegeyi belirledi. Seçimi Kırmızı Liste 317 oy alarak kazanırken; Mavi Liste 136 oy alabildi. İlçe ve belediye desteğiyle hazırlanan Kırmızı Liste ise şu şekilde belirlendi: "Sabri Çam, Nusret Demir, Yılmaz Altun, Duran Zümrüttaş, Narin Danışman, Ümit Yazıcı, İlyas Çiftçi, Kamil Yücer, Ulaş Keskin, Musa Bozkurt, Halil Şeker, Cansu Baş, İlhan Sabır, Günan Yurdakul, Adile Yılmaz Ildız, Deniz Devrim Fidan, Veysel Keskin, Hasan Gür, Ozan Uluocak, Funda Ak ve Sultan Çeker.

KARABAĞLAR’DA ESKİ VE YENİ İLÇE BAŞKANI ANLAŞTI 

Karabağlar ilçesinde Ali Fuat Cebesoy, Limontepe, Cennetoğlu, General Kazım Özalp ve Yunus Emre mahallelerinde sandığa gidildi. Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile ilçe eski başkanı Polat Manduz, Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’nde uzlaştı ve tek liste çıkardı. Ali İhsan Yıldız listede yer almamayı kabul etti ve liste, Recep Çatuk, Haydar Kolcu, Polat Manduz, Tülay Karabulut ve Abdülhadi Kandemir'den oluşturuldu. 

General Kazım Özalp Mahallesi’nde tek listeyle seçime gidildi, beş delege seçildi. 

Cennetoğlu Mahallesi’nde tek listeyle seçime gidildi, dört delege seçildi.

Limontepe Mahallesi’nde seçilecek üç delege için birbirine rakip 3 liste çıktı. Buradaki seçim 16.00’da bitti. Zafer 103 oy alan Kırmızı Liste'nin olurken; rakip listelerden Beyaz 85, Mavi ise 69 oy aldı. Kırmızı Listede yer alarak delege seçilen isimler şu şekilde; "Nurdal Karakartal, Duygu Duyan, Rasin Erdoğan."

Yunus Emre Mahallesi’nde ise yapılan delege seçimleri sandıktaki oy miktarı ile hazirun listesindeki imza miktarının birbirini tutmaması ve aradaki farkın sonucu etkileyecek düzeyde olması nedeniyle iptal edildi. Yunus Emre Mahallesi'nde sandıktan çıkan oy sayısı 364, imza sayısı ise 340 olarak açıklandı.

FOÇA'DA ÜÇ MAHALLEDE YİNE ÇARŞAF LİSTE YÖNTEMİ 

Foça'da Hacı Veli, Kocamemetler ve Yeni Bağarası mahallelerinde sandık kuruldu. Foça’da tüm mahallelerde seçimler çarşaf liste yöntemiyle gerçekleşti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.