Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de  'gençlik' hesaplaşması

CHP İzmir'de 'gençlik' hesaplaşması

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında 'gençlik' hesaplaşması yaşandı. Yöneticiler son görevden alınmalarla birlikte alanda gençlik kollarının yeteri kadar çalışmadığını gündeme getirince İl Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse isyan etti. Eleştiriler ve İnce'nin ziyareti de gündeme geldi

  • Ege Postası
  • 28.04.2017 - 10:22

EGE POSTASI - CHP İzmir'de il yönetim kurulu toplantısında 'gençlik' krizi yaşandı.

Bazı il yöneticileri,  yönetim kurulu toplantısında İl Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse'ye Foça ve Bergama ilçe başkanlarını görevden alması nedeniyle eleştiri getirdi. Yöneticilerinden bir bölümü görevden almaları 'demokratik değil' diye eleştirdi. Yöneticiler gençlik kollarının yeteri kadar referandum sürecinde çalışmadığını da gündeme getirdi. Bazı yöneticiler "Nerelere gittin" diye Sarıküse'ye hesap sordu. 

CHP İzmir Gençlik Kollarında iki başkan görevden alındı

Sarıküse'nin eleştiriler karşısında isyan ettiği öğrenildi. Sarıküse'nin Foça ve Bergama ilçe başkanlarını neden görevden aldığını anlattığı ifade edildi. Sarıküse'nin Foça İlçe Başkanını aylardır yönetimini atamadığı için görevden aldığını söylediği, Bergama İlçe Başkanının ise referandum sürecinde alanda hiçbir çalışma yapmadığını ifade ettiği belirtildi.Sarıküse'nin Foça İlçe Başkanının kendisinin suratına telefonu kapatttığını bu davranışın parti içinde tasvip edilir bir durum olmadığını da söylediği öğrenildi. 

"ÇALIŞMADI DİYENLER SOSYAL MEDYAYAY BAKIN"

Sarıküse'nin yöneticilerden kendisine yönelik 'çalışmadın' eleştirileri içinse "Bu eleştiri bana ve gençlik kollarına büyük haksızlık. Gençlik kolları süreç boyunca alandaydı. Ben anketlere baktım. Zayıf olduğumuz yerlere gittim. Kanıtım sosyal medya. Haber yaptıramıyorum ama hesabımdam nerelere gittiğime bakın. Köylere gittim. Gece geç saatlere kadar kaldım. Sesim kısıldı" dediği öğrenildi. 

İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın katıldığı ulusal bir TV programında, program sunucusunun "Genel Merkez'de CHP İzmir İl Örgütü fazla çalışmadı dedikodusu var" sözleri toplantıda gündeme geldi. İl Başkanı Asuman Ali Güven'in, " İzmir'de en son genel seçimin üstüne koyduk. Diğer partilerin payı da var ama biz çok çalıştık. Biz başarılıyız" dediği öğrenildi. Yöneticilerin de "Başarısız" eleştirilerinin haksızlık olduğunu dile getirdikleri ifade edildi.

"BANA AYAR VERMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Güven'in bazı yerel haber portalı ve gazetelerde kendisine yönelik yapılan eleştirileri gündeme getirdiği ve, "Ben tecrübeli siyasetçiyim. Bunları yazanların iki katı yaştayım. Bana ayar vermeye çalışıyorlar. Siyaset öğretmeye çalışıyorlar. Biz başarılıyız. Kimse bize siyaset öğretemez" dediği öğrenildi.

CHP'nin potansiyel Genel Başkan adaylarından Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin sürpriz İzmir ziyareti de yönetimde konuşuldu. Basında İnce'nin Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grupla bir araya geldiğinin iddia edildiği haberleri için bazı yöneticilerin "Bu toplantılar partiye ihanet" dediği, Güven'in ise,         "Haberler çıktı. Ben o toplantıda yoktum. İnce'nin geldiğini de basından öğrendim. Görüşenler varsa bilmiyorum. Sonuçta milletvekili gelmiştir. Ama bir toplantı yapıldığından haberim yok" dediği belirtildi.

Öte yandan il yönetimi önümüzdeki günlerde il danışma kurulunu toplama kararı aldı. Önce ilçelerde danışma kurulu yapılacak ardından da il danışma kurulu yapılacak. 

Son dönemlerde toplantıların çok az katılımla yapıldığı il yönetiminde son toplantıdaki katılımın azlığı yine dikkat çekti. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.