Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de geri dönüş yolu açık mı'

CHP İzmir'de geri dönüş yolu açık mı'

İzmir'de yerel seçimlerde CHP'den ayrılarak farklı partilerden aday olmuş isimler geri dönüş için uzun süredir nabız yoklarken, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, partiye geri dönmek isteyen isimlerle ilgili çarpıcı mesajlar verdi. Yerel seçimlerde CHP'den kopanların bekleyişi sürüyor

  • Ege Postası
  • 13.06.2017 - 15:18

EGE POSTASI - Yerel seçim sürecinde CHP İzmir'de bir çok isim gösterilen adaya tepki olarak başka partinin yolunu tutmuş ve CHP'ye rakip olmuştu. 

Yerel seçimlerde CHP'den ayrılarak DSP'den veya bağımsız olarak seçime giren isimlerden bir çoğu partiye geri dönüş için başvuru yaparken, kimisi de Genel Merkez'e sözlü olarak 'dönüş' talebini iletti.

Ancak seçimlerin üstünden 3 yıl geçmesine rağmen CHP'den ayrılıp CHP'ye rakip olan isimler yeniden 'altıok' rozeti takamadı.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, partiye geri dönmek isteyen isimlerle ilgili çarpıcı mesajlar verdi.

KONGRE TAKVİMİNDE ETİK OLMAZ

Geri dönüş için yazılı ve sözlü taleplerin olduğunu söyleyen Sındır, şu ifadeleri kullandı;

"CHP temelleri ve ilkeleri olan bir parti. Cumhuriyetin kurucu partisi. CHP'nin ilkelerini ve değerlerini benimseyen, yoldan çıkmayan kim varsa yeniden kapıdan içeri girebilir.

Partinin tüzel kişiliğine, partinin iktidar mücadelesine geçmişte olumsuz davranışlar nedeniyle zarar verenlerin kongre takviminde yer almalarını, bulunmalarını etik bulmuyorum.

Kongreler sonrası değerlendirme yapılır. MYK karar alır. Kongre sürecinde bir dönüş söz konusu olmaz.

Kimseyi dışlamak ötekileştirmek partimize olan sevdasından koparmak istemeyiz ama geçmişte yaşanmış olan sorunların sıkıntıların da yeniden yaşanmamasını isteriz.

Geçmişte kırgınlıklar küslükler yaşanmıştır. Bunların günümüze etkileri de olmuştur. Nefret duygularını kendi aramızda ortadan kaldırmamız gerek.Birliğe beraberliğe ihitiyacımız var.

Bu kişilerin partiye üyelikleri için önce o çevredeki örgütümüzün kabullenmesi gerek. Örgütün kabullenmediği isimlere, partinin ilkelerine aykırı davranmaya devam etmiş isimlere ise kapı kapalı."

Yerel seçim sürecinde CHP'de bir çok isim gösterilen adaya tepki olarak başka partinin yolunu tutmuş ve CHP'ye rakip olmuştu. İzmir'de de  yerel seçimlerde CHP'den ayrılarak DSP'den veya bağımsız olarak seçime giren aralarında Osman Mert, Hakkı Ülkü, İbrahim Öz, Semra Aksakal,Ertan Avkıran ve Ergün Özgün gibi isimler daha sonraki süreçte bir araya gelip CHP'ye destek açıklaması yapmıştı. Bu isimlerin tamamına yakını CHP'ye dönmek istiyor. Bu isimlerden bazıları partiye yeniden başvuru yapmasına rağmen onay alamamıştı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.