Dolar 32,5503
%0.2
Euro 34,9359
%-0.1
Altın 2.446,840
%0.44
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 'kardeş ilçe' projesi start aldı!

CHP İzmir'de 'kardeş ilçe' projesi start aldı!

CHP İzmir İl Başkanlığı, 'kardeş ilçe' projesinin startını Menderes'ten verdi. Çalışmaya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Özdere Çukuraltı Sahil Yolu Projesi'nin açılan bir davayla durdurulmasından CHP'yi sorumlu tutan Menderes Belediye Başkanı AK Partili Soylu'ya yanıt verdi. 'Kardeş ilçe' start aldı; CHP'den Menderes çıkarması

  • Ege Postası
  • 22.12.2016 - 12:50

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Örgütü, yerel seçimlerde kaybedilen 8 ilçeyi geri alabilmek için başlattığı 'kardeş ilçe' uygulamasınının startını Menderes'ten verdi.

İLK DURAK İLÇE BİNASI

İlk durak CHP Menderes İlçe Binası oldı. İlçe binasında sabah saatlerinde gerçekleşen buluşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Asuman Ali Güven,  Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Menderes’e kardeş belediyeler olarak belirlenen Narlıdere’nin Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar’ın Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Parti Meclisi Üyesi Özkan Yıldız, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Gençlil Kolu İl Başkanı Sinan Sarıküse  ile çok sayıda partili yer aldı.

ŞENOL GELDİ, DÖNDÜ!

Kardeş ilçe projesi kapsamında Menderes saha çalışmasında yer alan ilçelerden olan Gaziemir'in CHP'li Belediye Başkanı Halil ibrahim Şenol'un programda yer almaması dikkat çekti. Şenol'un sabah erken saatte Menderes'e gelip rahatsızlandığını ifade ederek ilçeden ayrıldığı belirtildi. Yakın zamanda ilçe yönetimi ve meclis üyeleriyle sıkıntı yaşayan ve istifanın eşiğinden dönen Şenol'a, o dönem Kocoağlu'nun da tepki gösterdiği iddia edilmişti. Şenol'un parti içinde kriz yaşadığı süreçte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de gerçekleştirdiği belediye başkanları toplantısınada katılmaması manidar karşılanmıştı. Menderes'le kardeş ilçe olan Seferihisar'ın Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise programda yer aldı. 

KOCAOĞLU SOYLU'YA PATLADI

Başkan Kocaoğlu, Özdere Çukuraltı Sahil Yolu Projesi'nin açılan bir davayla durdurulmasından CHP'yi sorumlu tutan Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu'ya yanıt verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de maddi destek sağladığı Menderes ilçesinde hayata geçirilen ve toplamda 3 milyon 150 bin liraya mal Özdere Çukuraltı Sahil Projesi'nin mahkeme tarafından iptal edilmesi sonrası Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, " CHP'nin taşeronluğunu yapan dernekler yüzünden Çukuraltı Sahil Yolu projemiz yıkılacak.Büyükşehir bize bu projede maddi destek verdiği için kendileri dava açamadılar. O yüzden taşeron kullandılar. Bize dava açan insanları O yüzden bunu diyorum. Bize dava açan insanları her zaman CHP teşkilatıyla beraber gördük.‘Biz yapmadık’ diyorlar. HDP’li, PKK’lı belediye başkanlarına sahip çıkacaksınız. Hendek kazıp askeri polisi şehit eden örgütün yanlısı o belediye başkanlarına sahip çıkacaksınız. Devlet bunları görevlerinden uzaklaştırdığında ise avukatlıklarını yapacaksınız" demişti.

DERNEK ÇIKIŞI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu,  "İlçe Belediye Başkanı, projeyi durduran davayı açan derneği 'CHP'nin taşeronu' olarak tanımlıyor. Oysa bu dernek, bize de sayısız dava açıyor. Bu derneğin kuruluş amacı Büyükşehir Belediyesi'ne karşıdır.  Bir ilçemizde haksız bir imar talebi karşılanmadığı için  böyle bir yola başvurmuş ve bizimle uğraşmaktadır.  Ne CHP ilçe başkanımızın ne de buradaki arkadaşlarımızın o derneğe müdahale etmesi mümkün değil. Ayrıca Başkanlar, 'meydan, sahil düzenlemesi' yapacağız diye bize gelir, destek ister. Biz de hiçbir belediyenin; ne CHP, ne de başka partili belediyenin işine, projesine karışmayız. Proje kente yarar sağlayacaksa, bölgenin  gelişmesine katkıda bulunacaksa ve imkanımız da varsa destek oluruz. Özdere kıyı projesi ile ilgili  mahkeme kararıyla ne Büyükşehir'in, ne CHP'nin, ne de Menderes CHP teşkilatının hiçbir ilgisi yoktur.  O dernekle CHP'nin ve Büyükşehir Belediyesi'nin arasında ciddi bir dünya görüşü farklılığı var. Hayata,  kente, insana,  paraya bakış açılarımız çok farklı" diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ TEPKİSİ

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun CHP'li belediyeleri terör örgütü PKK ile ilişkilendirmesine de tepki koyan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

"CHP'li bir belediye başkanı olarak partime hizmet etmekten her zaman şeref duyuyorum. Her zaman partimin emrindeyim ama belediye başkanlığı farklı bir şey.  Siyaseti,  belediye başkanlığının ne olduğunu bilmeyenler farklı bir noktaya çekiyor.  Belediye başkanı dürüst,  adil,  vatanını,  milletini,  kentlisini sevecek.  Belediye başkanı üretecek,  çalışacak ve namuslu olacak.  Ayrım yapmayacak.  'Şu mahalleden bana oy az çıktı.  Ben oraya az hizmet götüreyim'.... Bunlar fi tarihinden kalma siyaset anlayışıdır.  Bu ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söylüyor, her konuşmamda bunu belirtiyorum.  Belediye başkanımızın televizyona çıkıp 'CHP'li belediye başkanları HDP'li, PKK'lı belediye başkanlarına sahip çıkıyor' demesi gerçekten beni üzdü.  Bugün 14 şehidimiz daha var. Bu süreçte kalkıp bu tür lafları etmek, toplumu germeye çalışmak ne işe yara? Bunu herkesin düşünmesi gerekir. 4 - 5 yıldır her kürsüye çıktığımda, hep ülkenin birliğinden, beraberliğinden bahsediyorum. Biz CHP olarak siyaseti germeden, ki toplum zaten yukardan aşağıya geriliyor, toplumu germeden, tansiyonu düşürerek, doğru bildiklerimizi d oğru yol ve yöntemlerle söyleyerek yapmak durumundayız."

ENDİŞEYE MAHAL YOK

Yerel seçimlerde kaybedilen 8 ilçe arasınd aolan Menderes'in kaybedilişiyle ilgili bilgiler veren Kocaoğlu, şunları söyledi;

“Eski belediye başkanı 4 bin 500 oy aldı.  Eski muhtar DSP’ye geçti 450 oy aldı.   Bizim seçim kaybımız 348 oydur. 4 bin 950 oyu CHP’li adayımız almış. Biz burada bu kadar oyla seçim kaybetmişiz. 7 Haziran ve 1 Kasım’da çıkan sonuçlar bunu zaten teyit etti. Burada bir endişeye bir mahal yoktur. Endişe etmesi gerekenler seçim kaybetme telaşına girenlerdir."

İDDİALI 2019 MESAJI

Kocaoğlu, 2019 için iddialı konuştu. Kocaoğlu, “İzmir’de kimsenin telaşa kapılmasına gerek yok. Belediye başkan adayımız kim olursa olsun CHP önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir ve minimum 28 ilçeyi alacaktır. Yeter ki 2014’de başımıza gelen kazalar, organizasyonlarla 2019’da karşı karşıya kalmayalım. Kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım” dedi.

PALA:KAYIPTAN DERS ÇIKARDIK

CHP Menderes İlçe Başkanlığında toplanan CHP’lilere seslenen CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, ilçedeki çalışma için partililerine teşekkür etti. Pala “Vahim bir kaza sonucu ilçemizi kaybettik. Bunun sorumlusu benim. Ancak bu kayıptan ders çıkardık, yaptığımız hataları araşırdık. Şimdi Menderes'te çok sağlam bir yapıya sahibiz. Bir dahaki seçimlerde böyle bir kaza yaşamayacağız. 7 Haziran’daki seçimlerde bu örgüt yapısının sağlamlığını oylarımızı nasıl arttırdığımızı gördük. 1 Kasım seçimlerinde oyumuz arttı ama aradaki fark kapandı. Bizim için MHP ve HDP oyları burada belirleyici oldu.  Gün geliyor günde 7 tane düğüne gidiyoruz ama yeterli görmüyoruz. İlçe halkıyla her an beraberiz. Bugün sağlanacak katkıyı çok önemsiyoruz” dedi.

7 AYRI GRUPLA GÜN BOYU ÇALIŞMA

Konuşmaların ardından 7 gruba ayrılan CHP’liler, ilçe merkezi ve köylerdeki çalışmaları için sahaya indi. CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilk olarak, ilçe merkezindeki esnafı ziyaret ederek, kahvehanelerdeki vatandaşlarla sohbet etti. Menderes’te gün boyu sürecek CHP çalışmasında, köy, oda ve dernekler ile, muhtarlıklar ziyaret edeilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.