Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de mesaj başkandan, fotoğraf kadınlardan

CHP İzmir'de mesaj başkandan, fotoğraf kadınlardan

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Partinin kadın üyelerinin fotoğrafıyla servis edilen açıklamada Güven "sadece bugün değil her gün kadınlarımız ön planda olmalı" dedi. CHP'li Güven'den 25 Kasım açıklaması

  • Ege Postası
  • 25.11.2016 - 12:17

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Güven, CHP İzmir İl Yönetim Kurulunun Kadın üyelerinin fotoğrafıyla servis edilen mesajında, şunları dile getirdi.

KADINI GİYİMİ VE KAHKASI ÜZERİNDEN SUÇLAYANLAR..

Yıllar geçiyor Kadınlar ölüyor, tecavüze uğruyor, dayak yiyor ses çıkaran çok ama bunu durduran olmuyor. Bu şiddeti bitirmek için Kadına değer veren, önemseyen, saygı duyan bir iktidar gerek. Maalesef Türkiye'de öyle bir iktidar yok.

Kadını ikinci plana atan. kadına çocuk doğurmak olarak tek görev biçen, Kadını giyimi ve kahkahası üzerinden iffetsizlikle, namussuzlukla suçlayan zihniyetin hakim olduğu bir yönetimden elbette ki kadına yöneltilen şiddeti bitirmesi beklenemez.

Bu zihniyet kadına şiddeti durdurmak şöyle dursun, kadını, çocuğu cinsel istismara maruz bırakan, tecavüz eden, çocuk yaşta kız yavrularımızla zorla evlenen dedesi yaşındakileri affetmeyi çalışır. Daha düne kadar, bu sapıkça işlerin içinde olanları 11-12 yaşındaki kızların rızasıyla evlendiğini söyleyebilecek kadar saçmalayarak affetmeye çalışıyorlardı.

UYGULAMADIKTAN SONRA YASA ÇIKARSAN NEYE YARAR.

Şimdi bugün iktidar sahipleri kendilerini överek, "kadına yönelik şiddeti önlemek için, kadınların korunması için şöyle kanun çıkardık, böyle düzenleme yaptık" diyecekler. Yasa çıkarmak bu işin en kolay yolu. Ama uygulayamadığın yasayı çıkarsan ne olur, çıkarmasan ne olur. Mahkemenin koruma kararı aldığı kadınlarımızın, korunmadıkları için sokak ortasında adeta infaz edildikleri fotoğraflar hala çok taze. Bu yasayı çıkaran iktidarın, yasayı uygulamaya niyeti olmadığı, kadını korunmaya değer görmediği çok açıktır.

Hep söyledik yine söylüyoruz. Kadının emeğinin olmadığı bir işte başarıya ulaşamazsınız. Kadın siyasette, sanatta, bilimde, sporda , ekonomik ve sosyal hayatın her alanında önde ve söz sahibi olmalıdır. Kadınlar bu alanda yükseltilmeli, onların öngörüsüne, zekasına, yüksek kabiliyetlerine ve emeğine sahip çıkılmalıdır. Bu hem Türk kadınını hem de Türkiye'yi hak ettiği yere getirecektir. Kadınlarımız yükselirse,Türkiye Yükselir. Tıpkı Türkiye cumhuriyetinin kurucusu ve kadınlara tüm dünyadan önce sayısız haklar tanımış olan Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın"

ŞİDDET SUÇUNDA İNDİRİM, ERTELEME VE AF OLAMAZ.

Kadınlarımızın önünü açmak yetmez, onlara erkeklerin işgal ettiği makamlarda yer açmakta lazım. Ama her şeyden önce ülkenin geleceğini ellerinde tutan kadınlarımızı yaşatmamız lazım. Kadın şiddetini engellemek için çıkartılan yasaların uygulanması şart. Hatta bu yasalardan daha ağır cezaları bu yasaları uygulamayan, görevini yerine getirmeyen sorumlulara vermek lazım. Bu çok basit bir düzenlemeyle yapılabilir. Kadına yönelik uygulanan suçların, hiçbir şekilde indirim, erteleme ve af olmaması gerekir. Bu suçları işleyenler, teşebbüs edenler kim olursa olsun aldıkları cezalar süresince tedavi görmeleri ve rehabilite edilmeleri şarttır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak tavrımız çok nettir. Kadının korunmasında acımasız olmak gerekiyorsa olunmalıdır. Kadınlarımızın yükselmesinde yasa düzenlemesi gerekiyorsa, pozitif ayrımcılık yapılacaksa yapılmalıdır. Kadın elbette Anadır ama, Kadın aynı zamanda emektir, kalkınmadır, aydınlıktır, adalettir ve Kadın Cumhuriyettir. İşte CHP kadınlarımıza bu anlamı yüklemiş ve böylesine değer vermiştir. Böylesine eşsiz varlıkların artık daha fazla şiddete, mobinge, ötekileştirilmeye maruz kalmadan yaşamlarını sürdürebilecekleri bir Türkiye için çalışıyor, bu yolda da en büyük desteği bize inanan kadınlarımızdan almanın gururunu yaşıyoruz.

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven "Sadece böyle bir günde değil, her gün ve hayatın her alanında kadınların ön planda olmasını istiyoruz. Onun için bugün bu açıklamamızı İl Yönetim Kurulumuzun kadın üyeleri, ve İl Başkanlığımızı kadın emekçilerinin yer aldığı bir fotoğrafla basına ulaştırıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.