Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de metropol raporu

CHP İzmir'de metropol raporu

CHP İzmir'de metropol ilçelerde yapılan seçimleri değerlendiren Karşıyaka, Bornova, Karabağlar, Çiğli, Bayraklı,Konak, Buca ilçe başkanları sorunsuz bir süreç için çalıştıklarını söyledi. İlçe başkanlarından çarpıcı değerlendirme

  • Ege Postası
  • 25.09.2017 - 14:44

HALİDE DEMİR POLATLI/ YAĞMUR UYGUR- EGEPOSTASI- CHP İzmir'de metropol ilçelerde yapılan seçimleri değerlendiren Karşıyaka, Bornova, Karabağlar, Çiğli, Bayraklı,Konak, Buca ilçe başkanları sorunsuz bir süreç için çalıştıklarını söyledi. İlçe başkanları seçimin Ekim ayı ortasına kadar süreceğini vurguladı.

ALPER: 24  MAHALLENİN 19’UNDA SEÇİM BİTTİ

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Bayraklı’daki toplam 24 mahallenin 19’unda delege seçimlerini tamamladıklarını belirterek, seçilen seçilmeyen tüm partililerine kapılarının sonuna kadar açık olduğunu dile getirdi.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Başkan Alper, “Bayraklı’da şölen havasında geçti. Birkaç küçük tartışma dışında. Önemli olan sevgi ve saygı çerçevesinde oldu. CHP Cumhuriyetle yaşıt. Büyük bir aileyiz. Kendi içimizde küçük sorunları çözeriz. AKP iktidarına karşı birlikte olmalıyız. Delege seçimleri bitti. Bayraklı’da bundan sonra ilçemizdeki başarı trendini nasıl .. Delege seçimi bizim için bitmiştir. Partimizin iktidara gelmesi için çalışacağız. İlçe başkanı olarak herkese kapımız açık. Seçilen seçilemeyen ayırt etmeden herkese kapımız açık. Şölen bitti kol kola ilçemizin başarısını daha fazla nasıl yükseltirize bakacağız” değerlendirmesini yaptı.

KAVGAMIZ İKTİDARLA OLMALI

Yaklaşık 3 haftadır süren seçimlerin demokratik bir ortamda geçtiğini, şu ana kadar sadece Emek ve Onur mahallelerinde itiraz olduğunu aktaran CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, kimseyi ötekileştirmediklerini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

“Bayraklı ilçemizde 24 mahalle var. 19’unda seçim  bitti. Yüzde 90’ı bitti yani. Gayet demokratik ortamda, partimize yarışan bir ortamda geçti. İki mahallede itiraz geldi. Emek ve Onur’da. Emek Mahallesi’ndeki itirazı reddettik ilçe olarak. Onur Mahallesi’nde seçimi iptal ettik geçen hafta. Artık il başkanlığına gidecekler. Çarşamba günü toplanacak il yönetim kurulunda ele alınacak itirazlar. İki dönem yerelde iktidar olduk. Yüzde 32.5’tan 43.5’a çıktık. 2009’da geldiğimizden bu yana çalışıyoruz. Başarının mimarı Hasan Karabağ’dır. Örgütten gelmesi ve ilçenin yapısını iyi biliyor. Kimseyi ötekileştirmedi. Barış ve huzur içinde bir ilçe yaratma amacımız. Bizim kavgamız kendi içimizde değil iktidarla olmalı. Belediye başkanı ve ilçe yönetimiyle uyum içindeyiz.”

BİR KİŞİYİ KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK

İlçelerinde uyum, hoşgörü ve vefaya büyük önem verdiklerini anlatan Başkan Alper, seçilmeyenlerin kırgınlık göstermemesini istedi ve ‘bir kişiyi bile kaybetme lükslerinin olmadığının’ bilincinde olarak hareket ettiklerini ve edeceklerini kaydetti:

“Eski il başkanımız ve milletvekilimiz Selçuk Ayhan’ı yazdık. Karşı liste yazmamıştı. Seversin sevmezsin onore edilmesi lazım. İl kongresini beş oyla kaybettiğimiz gün mevcut adayımızla 30 ilçe başkanını ziyaret ettik. Küsmedik. Seçilen Alaattin Bey’i kutlamıştık. Terk edip küsenlerden değiliz. Partimize emek vereceğiz. 10 Aralık’ta ilçe kongremiz var. Tüm örgütümüzü yine şölen havasında tek tek tüm üyeleri telefonla arayıp davet edeceğiz. Ayrı gayrımız yok. Parti içi disipline önem veriyorum. Kamuoyunda partimizi, vekillerimizi, yöneticilerimizi yapıcı eleştireceğiz. Bir kişiyi kaybetme lüksümüz yok. Bu yarışta kırgınlıklar olmuş olabilir. O kırgınlık orada kalsın. Tekrarlıyorum kapımız açık. Randevu sistemimiz de yok. Birbirimize ihtiyacımız var. “

YILDIZ: 400 DELEGEYİ SEÇMİŞ OLACAĞIZ

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, ilçelerinde bulunan toplam 58 mahallenin 37’sinde seçimleri tamamladıklarını, şu ana kadar 244 delegenin belirlendiğini, geri kalan 21 mahallenin de tamamlanmasıyla toplamda doğal delegeler hariç 400 delegeyi seçmiş olacaklarını söyledi.

SADECE BİRKAÇ NOKTADA SIKINTI OLDU

Üçkuyular, Sarıyer ve Bahar mahallelerinde küçük sorunları çıktığını anlatan Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, o sürece dair yaşananlar hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Bir iki noktada ufak tefek sorunlar çıktı. Üçkuyular Mahallesi’nde gençlik kotasına itiraz oldu. Gençlik kotasına itirazı olumlu karşıladık. Tüzük en az yüzde 10 diyor, 15 delegede bir tane genç yazmış kazanan liste, itiraz sonunda ikiye tamamlanması gerektiği yönünde karar aldık. Bahar Mahallesi’nde de seçim bitmiş, listenin biri üç oyla kazanmış. Tartışma olmuş, tutanakların tutulmadığı yönünde itiraz ettiler. Ancak bize tutulmuş oldu tutanaklar. Sarıyer Mahallesi’nde sıkıntı oldu. Disipline gönderdik. Mahalleden olmayan dışarıdan bazı arkadaşların müdahalesi oldu. İlçe başkanı olarak seçimlerin sağlıklı ve güvenli olarak yapılması görevimiz. Fehmi Cerhan diye bir arkadaş üye olmadığını söylüyorlar, ama bizim üyemiz. Kongreler kararı alındıktan üç ay öncesine gidiliyor, hazirun listesi öyle alınıyor. Sonra üye olanlar seçme hakkı yok, seçilme hakkı var. Zaten oy kullanmamıştı o arkadaş. Üyemizdir kendisi. İle gönderdik üyelik belgesini.”

ÖNEMLİ OLAN AYRIŞMAMAK

Delege seçimlerinin ayrışma ya da kırgınlık yaratmaması için çabaladıklarını, bundan sonra da bu çabayı göstereceklerini kaydeden Başkan Yıldız, mücadelelerinin kendi içlerinde değil iktidara yönelik olması gerektiğinin bilincinde hareket edeceklerini vurguladı:

“Delege seçimleri parti içi demokratik yarıştır. Herkesin bu yarışa katılması en doğal hakkıdır. İnsanların özgür iradeleriyle oy kullanmalarının ortamını sağlamak görevimizdi. Elimizden geleni yaptık. Mücadelemiz kendi içimizde değil iktidara yönelik olmalı. Coşkulu ve demokratik bir ortamda geçti seçimler zaten. Seçilen kaybeden tüm arkadaşlarımız partili, yol arkadaşlarımızdır. Aday olanlara teşekkür ediyorum. Önemli olan ayrışmadan, birbirimize kırılmadan davranmak.”

MERTOĞLU: ÇİĞLİ’DE 26 MAHALLENİN 14'ÜNDE SEÇİM TAMAM

26 mahallenin olduğu Çiğli’de geriye kalan 12 mahallenin de tamamlanmasıyla delege seçimlerinin sonuçlanacağını, sadece Ataşehir, Atatürk ve Evka 2’de bazı sıkıntılar ve itiraz olduğunu aktaran CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, itirazların Çarşamba günü toplanacak il yönetim kurulu toplantısında ele alınacağını söyledi.

3  MAHALLEDE İTİRAZ OLDU

Başkan Mertoğlu,, “Üç hafta bitti. Geçen cumartesi Pazar yapmadık. Bu hafta yapacağımız yerleri tespit edeceğiz. Toplam 26 mahallemiz var. 12 mahalle kaldı. 3 mahalle için itiraz var. Çarşamba günü il başkanlığı karar verecek. Bir ay önce vefat eden üyemizin oy kullandığı tespit edildi. Ataşehir’de. İki arkadaşımıza oy kullandırılmış. Bir de TC kimlik numarası olmadan kamera kayıtlarıyla tespit ettiğimiz oldu. Gelen itirazları değerlendirip tekrar seçimin yapılması için ile gönderdik.  Atatürk Mahallesi’nde seçim saatine uyulmadığı için dilekçe geldi. Onu da, uyulmadığını tespit ettiğimiz için itirazı kabul ettik, il başkanlığına gitti. Evka- 2’de de bazı sorunlar çıktı. Divan ile oy kullanılan arasında mesafe olması ve orada bazı arkadaşlarımızın çok müdahale etmesi, seçim güvenliği sorunu çıkması nedeniyle iptal ettik. İl başkanlığı karar verecek üç mahalle itirazına” şeklinde bilgi verdi.

SOSYAL MEDYADA AÇIKLAMA YAPANLARI TAKİP EDİYORUZ

CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, bazı üyelerin itirazlar sonuçlanmadan sosyal medya üzerinden muhalefet yapması ve eleştiri dozunu aşmasını takip ettiklerini de belirterek, ilçe yöneticileriyle bunu görüşüp tüzük gereği yapılması gerekeni yapacaklarını da açıkladı:

“Burada sosyal medyadan özellikle son iki haftadan beri delege seçimleri nedeniyle parti içi muhalefetin çığırından çıkması bizi üzüyor. Bizler ilçe başkanlığı olarak seçimin bayram havasında geçmesini istiyoruz. Tüzüğümüz ve kurallarımız var. Gelen itirazları olumlu ya da olumsuz değerlendirip ile gönderiyoruz. Sonuçlanmadan sosyal medyada açıklama yapan arkadaşlarımızı takip ediyoruz. Yönetici arkadaşlarımızla görüşeceğiz, suç teşkil ediyorsa onun karşılığı bellidir. İl başkanlığına ileteceğiz. Karşılığı bellidir. Henüz görüşmedik ama.”

BAŞAK: "TEK LİSTE EĞİLİMİ DEVAM"

Neredeyse tüm mahallelerinde tek liste ile sorunsuz bir seçim dönemi geçiren Konak İlçesinde ise yaklaşık 25 mahallede ekim ortasına kadar seçimlerin sürmesi bekleniyor.

Önceki Hafta Atamer Mahallesi üyesi ve CHP İzmir İl eski Başkanvekili Zikri Dursun'un kaybı nedeniyle ertelenen seçimlerin önümüzdeki günlerde yapılacağını belirten İlçe Başkanı Şakir Başak "Önceki 3 hafta gayet problemsiz bir seçim dönemi geçirdik. Konak'ta yüzde 95 oranında tek liste çıktı. Örgüt ortak bir paydada buluştu. Bir mahalle hariç tüm mahalleler tek liste oalrak geçti. Bundan sonra da örgüt bu noktada ülkenin içinde bulunduğu durumu da hassasiyetle değerlendirerek ortak paydada  buluşarak delege seçimlerini yürütmeye devam edecek. Bir problem yok şu anda. Gayet iyi gidiyor" dedi.

"ZİKRİ DURSUN ANISINA TOPLANTILAR SÜRÜYOR"

Gelecek hafta yapılacak seçimlerde yine tek liste eğilimi olduğunu ifade eden Başkan Başak "Gelecek haftalarda  yapılacak Alsancak, Kültür, Göztepe, Güzelyalı mahallelerimizde tek liste eğilimi var. Bir aksilik olmazsa böyle bitecek. Yaklaşık 25 mahallemiz kaldı. Bunların içinde Çimentepe, Atamer ve Saygı mahallelerinde çift liste bekliyoruz. Rahmetli Zikri Dursun'un mahallesi Atamer'de büyük olasılıkla çift listeden tek listeye dönecek. İki listeyi birleştirecekler Zikri Dursun'un anısına. Birlik beraberlik oluşturmayı hedefliyorlar. Büyük olasılıkla başarıya ulaşacaklar" diye konuştu.

KAVALAR: "TEK MAHALLEDE İTİRAZ VAR"

Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ise 45 mahalleden 29'unda seçimlerin tamamlandığını ve sadece bir mahallede itiraz olduğunu söyledi. Başkan Kavalar "Bugün itibariyle 45 mahalleden 29'unda delege seçimleri tamamlandı. Herhangi bir problem yaşanmadı. Tartışma olmadı. Tuna Mahallesinde bir itiraz geldi. Muhatarlık binasının duvarına oy sandığı koyduk diye itiraz edildi" dedi.

"KAZANAN KAYBEDEN DEĞİL, GÖREVLENDİRİLEN GÖREVLENDİRİLMEYEN VAR"

Daha önce Tuna mahallesidne yapılacak seçimle ilgili her iki tarfla da yer konusunda görüştüklerini söyleyen Başkan Kavalar, "Muhtarlıkların hepsi park içinde. Daha önce bir yer belirlenmişti spor klübü binasıydı. Karşı taraftaki arkadaşlar burada olursa dernekler masasına şikayette bulunuruz dediler. Klüp bizimdi düşünmek zorunda kaldık. Klübe soruşturma açılmasın diye mecburen başka yere almaya çalıştım. Kıraathaneyi de kabul etmediler. Biz de ilçe yönetimi olarak her iki tarafın istediği yerin ortasında parkın içinde hazirunları koyup iki tarfında onayını alarak seçim yaptık. Her iki tarafada  sorduk. Oy kullanılan kabin yanına kimseyi sokmadan herkesin özgür idaresiyi oy kullanmasını sağladık. Bu seçimlerin kazanan ya da kaybedeni yok. Görevlendirilen ve görevlendirilmeyen arkadaşlarımız  var. Görevlendirilmeyen arkadaşlarımızla birlikte birlik beraberlik fotoğrafı  çektik. Ordaki arkadaşlarımızın hepsi teşekkür ettiler. Sonra seçim bitti itirazların son günü bir grup arkadaş oradan bize müracaatlarını yaptılar. İtiraz dilekçelerini muhtarlık binasında yapılamaması konusunda dilekçe verdiler. Biz de ilçe yönetim kurulu olarak toplanıp umartesi günü itirazlarını değerlendirdik ve reddettik. Kendilerine de bunu bildirdik" diye konuştu. 

16 mahallede sürecek mahalle delege seçimleri için çalışmalarını tamamladıklarını belirten Başkan Kavalar, "Kalan büyük mahallelerimizden Atatürk'te 2 yada 3, Evka 3 'te 2 İnönde ise tek liste çıkma ihtimalleri yüksek. Birden fazla liste çıkacak mahallelerimizde tarafları bir araya getirerek uzlaşma sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

KAYA: "KATILIMI ÖNEMSİYORUZ"

Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya aahalle delege seçimlerinin şölen halinde sürdürüldüğünü belirterek çift listeli mahallelerde de dosluk havasının hakim olduğunu söyledi. Başkan Kaya "Buca'da 47 mahallenin 27'sinde mahalle delege seçimleri tamamlandı. Herkes 2019 yılındaki yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenmiş vaziyette. Nasıl ki Genel Başkanımız Ankara'dan İstanbul'a yürürken milyonlarla tek yürek oldu. Delegelerimiz de mahallelerinde çift liste olsa bile birbirlerine başarılar dileyip, bayrağı teslim ederek iktidara yürümek için çalışıyorlar" dedi.

"YÜREK YÜREĞE BİR SEÇİM"

Seçimin adaletli bir şekilde sürdürüldüğünü dile getiren Kaya, "Adaletli olarak sürüyor. 27 mahallede yapıldı. Barış içinde adaletli, bir şekilde demokrasi şöleni olarak sürüyor. 20 mahallede sürecek. İtiraz olarak bir şey yok. Önümüzdeki günlerde Göksu Mahallesi'nde çift liste eğilimi var. Kuruçeşme mahallesi de çift listeli olacaktır.  Bir de Menderes mahallemiz de çift listeli bir yarış bekliyoruz. Üyelerimizin demokrati seçime katılımını önemsiyoruz ne kadar katılım artarsa şölen yaşanır. Herkesin parti içi yarışta hakkını kullanmasını istiyoruz. Kaybedenin olmadığı, CHP'nin kazandığı, yürek yüreğe bir seçim. Herkesin sandığa gelerek demokratik hakkını kullanmasını önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.