Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de referandum zirvesi

CHP İzmir'de referandum zirvesi

CHP İzmir'de referandum sürecinde alanda izlenecek stratejiyle ilgili ilk geniş çaplı toplantı gerçekleşirken, bir çok öneri getirildi. İzmir Milletvekili Temizel toplantının içeriğini eleştirirken, Kocaoğlu da alan çalışmasına yönelik mesajlar verdi.  Öneri, eleştiri ve mesaj bir arada!

  • Ege Postası
  • 30.01.2017 - 19:12

EGE POSTASI - Anayasa değişikliği teklifine yönelik 'hayır' tavrı sergileyen CHP'de İzmir İl Örgütü, referandum sürecinde etkin bir propaganda süreci için kolları sıvarken, alanda izlenecek stratejiyle ilgili ilk geniş çaplı toplantıyı gerçekleşti.

İl binasında gerçekleşen toplantıda CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Asuman Ali Güven, milletvekilleri, PM üyeleri, YDK üyeleri, ilçe başkanları ve il yöneticileri hazır bulundu. 

KOCAOĞLU: ESNAF KAHVEHANE ZİYARETİYLE SONUÇ ALINMAZ

Referandum sürecinde alan performansı merakla beklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun referandumun belediye başkanlığı ve milletvekilliği seçimine benzemediğinin, o nedenle farklı bir strateji izlenmesi gerektiğine dikkat çektiği belirtildi. Kocaoğlu'nun, " Klasik anlamda yapılan seçim çalışmaların ötesine geçmek gerek. Esnaf kahve ziyareti yaparak netice alınmaz.Genel merkezden argümanlar gelince ev ev dolaşılsın. Özellikle sandık sorumluları etkin propaganda yapsın. Alanda çalışırken parti taraftarlığı yapılmasın. Kafası karışık seçmenler tespit edilip bu seçmenlere ulaşılsın" mesajları verdiği öğrenildi.

TEMİZEL'DEN ELEŞTİRİ: BURADA STRATEJİ BELİRLENMEZ

Toplantıda vekiller Zekeriya Temizel, Tuncay Özkan ve Tacettin Bayır'ın eleştiriler getirdiği belirtildi. Özellikle Temizel'in toplantının içeriğini eleştirdiği öğrenildi. Temizel'in, "Burada strateji belirlenmez. Genel Merkez strateji oluşturacak. İl ve ilçe örgütleri bu stratejiyi üstüne koyarak uygulayacak. Strateji arıyor gibiyiz. Bu doğru değil. Broşürde bu yazsın şu yazsınla zaman kaybetmeyelim. Nasıl örgütlenme yapılır onu konuşalım" dediği öğrenildi. 

Vekiller Özkan ve Bayır'ın da koordinasyon sıkıntısına dikkat çektiği henüz bir çalışma takvimi oluşmamasını eleştirdiği belirtildi.

TOPLANTIDA GÜNDEME GETİRİLEN ÖNERİLER ŞÖYLE;

Toplantıya katılan isimler şu önerileri getirdi;

"MHP ilçe teşkilatlarına ziyaret yapılsın. 

Muhafazakar seçmene milliyetçi seçmene ulaşılsın. Bu kesimlere karşı sivri propaganda yapılmasın.

Çalışma takvimi oluşturulsun. Alanda çalışacak vekil doğru kişilerle doğru ilçeye gitsin. 

Parti eğitmenleri tarafından eğitimi tamamlanan sandık çevresi sorumluları bu süreçte iyi değerlendirilsin. Daha verimli kulllanılsın. 

Farklı noktalara seçim ofisleri açılsın. Buralarda ilçelerle koordinasyon sağlansın.

Parti logosu kullanılmasın. Atatürk ve ay yıldız rozeti kullanılsın. 

STK'lar harekete geçirelsin. Hayır kampanyasını ilçelerde ilçe başkanları genişletsin.

Kolay anlaşılır sloganlar görseller kullanalsın. 

Kararsızların kararını etkileyecek propaganda yapılsın.

Parti seçimi değil ülkenin kader seçimi olduğu vurgusu alanda yapılsın. Parti taraftarlığı öne çıkarılmasın."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.