Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de sandık kapandı

CHP İzmir'de sandık kapandı

Kurultay sürecinin ilk ayağı olan mahalle delege seçimleri İzmir’de bugün itibariyle sona erdi. Son gün mesaisinde Bayraklı, Çiğli, Konak, Karabağlar ve Balçova'da CHP üyeleri, sandık başına giderek delegeleri belirledi. Çiğli'de muhalifler dört mahallede de üstünlüğü ele geçirdi. Konak'ta seçim sonucu merakla beklenen Atamer Mahallesi'nde Beyaz Liste kazandı. Balçova'da 8 mahallede tek gün mesaisi gerçekleşti. Tüm mahallelerde tek liste ile seçime gidildi. Bayraklı'da Nafiz Gürman'da belediyeye yakın olan Beyaz liste seçimi kazandı.

  • Ege Postası
  • 15.10.2017 - 00:00

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de olağan kongre takvimi doğrultusunda devam eden delege seçimlerinde 6'ıncı hafta heyecanı yaşandı. CHP üyeleri bugün sandık başına gidip oylarını kullandı. Altıncı haftanın sonunda 30 ilçedeki delege seçimi maratonu da sona ermiş oldu. Şimdi gözler önümüzdeki süreçte yapılması beklenen  ilçe ve il kongresine çevrildi. 

İşte sandık kurulan mahalleler...

BAYRAKLI’DA BİR MAHALLEDE ÇİFT LİSTE 

Bayraklı’da Nafiz Gürman Mahallesi’nde Beyaz ve Sarı olmak üzere çift listeyle seçime gidilirken; Manavkuyu, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in de mahallesi olan Onur, Turan ve Manavkuyu mahallelerinde ise tek liste ile seçim gerçekleşti.  

NAFİZ GÜRMAN'DA BEYAZ FARK ATTI

Nafiz Gürman'da seçimi belediyeye yakın olan Beyaz Liste kazandı. Beyaz Liste 279 oy alırken; Sarı Liste 179 oyda kaldı. 2 oy gerçesiz sayıldı.

Beyaz Liste yer alan şu isimler; "İsmail Ergün, Yılmaz Soydaş, Neriman Parmaklı, Hamza Uludağ, Cevriye Bektaş, Halit Sarıyıldız, Belgin Kırmızı, Coşkun Odabaş, Engin Bildirici, Cem Murtaza Pektaş" delege seçildi.

Manavkuyu Mahallesi; Ahmet Çetin, Ahmet Yıldırım, Ali Altunyay, Ali Bektaş, Aynur Uygur, Bilgin Özçelik, Cafer Gül, Cevat Coşkun, Coşkun Serbest, Çağlıyan Eraslan, Çetin Köker, Döndü Çorbacı, Ekin Deren Sığanık, Erçin Çakar, Esin Karat  Soydan, Fatma Aytül Çağlar, Gamze Gül Çamur, Gökhan Kafalı, Gülay Can, Gülçin Deriner, Halil Koşucu, Halil Onur, Haydar Alaca, İbrahim Yılmaz, İsmail Çağlar, İzzet Zengin, Karip Bozkurt, Kemal Kolay, Keziban Özçelik, Kıyasettin Aydemir, Levent Güldeniz, Mehmet Nuri Doruk, Melek Turpcan, Meryem Erkul, Metin Güler, Muharrem Şahin, Muharrem Kılıç, Mustafa Özmen, Naime Sezer, Nermin Kılıç, Nurşen Yılmaz, Nurşen Özay, Okan Namdar, Osman Gökhan Ayan, Özge Keser, Pakize Kınık, Pelin Ertal, Sadık Topal, Seçkin Aydın, Semih Çerçi, Serap Canseven, Seval İffet Balla, Müge Maden, Süleyman Sırrı Aydoğan, Turan Çakar, Tülay Doğan, Vedat Bakır, Özin Sümer, Yılmaz Uzunoğlu, Yusuf Arpacıoğlu, Yusuf Olcar, Zafer Yılmaz, Zeynep Kaplan, Zülfer Yüksel. 

Onur Mahallesi; Hasan Karabağ, Kenan Kılıçarslan, Cuma Çelenk, Mehmet Sıdık Aydın, Şadiye Yeşilbağ, Barış Yıldırım, Muzaffer Gündüz, Erdal Turnagöl, Fikriye Kaya, Mehmet Bala, Ece Bozkurt Yeşilyurt, Yusuf Tekin, Ziynet Özer, Celal Günaydın, Emrah Ekti, Ali Tunç. 

TURAN MAHALLESİ'NİN TEK DELEGESİ SEÇİLDİ

Turan Mahallesi’nde ise tek delege seçildi. Mahalle Muhtarı Nursel Ölmez Diken delege oldu.

BAYRAKLILI ÜYELER BOYKOTU DİNLEMEDİ, SANDIĞA KOŞTU 

Öte yandan Boykot çağrısına karşın Bayraklı'da CHP üyeleri sandığa koştu. Tek listeyle seçime gidilen Manavkuyu'da üyeler boykot çağrısını dinlemedi. Yoğun katılımın olduğu Manavkuyu Mahalesi'nde genç, yaşlı her yaş ve kesimden üyeler sandık başına gidip oyunu kullandı. 1931 doğumlu Kokar Öztürk de oyunu kullananlar arasında yerini aldı.  86 yaşında yürüteçiyle oy kullanmaya gelen Kokar Öztürk de adlı yaşlı kadın da oyunu attıktan sonra alandan ayrıldı. Öztürk, boykotun kendisini ilgilendirmediğini belirterek, partili olarak görevini yerine getirmek için evinden çıkıp geldiğini ve oy kullandığı için mutlu olduğunu söyledi. 

ÇİĞLİ'DE MUHALİFLER KAZANDI

Son gün mesaisinde Uğur Mumcu, Egekent, Ahmet Taner Kışlalı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahalleleri'nde sandık kuruldu. Çiğli’de son günde de rekabet yaşandı. Sandık kurulan mahallelerin tamamında çift listeli yarış gerçekleşti. Dört mahallede de muhaliflerin hazırladığı listeler kazandı. 

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi'nde gerçekleşen seçimler sonuçlandı. Üç delegenin seçildiği mahallede, Beyaz Liste 16 oy alırken, karşı liste 6 oyda kaldı. 

UĞUR MUMCU

Uğur Mumcu’da çift listeli yarışı Beyaz liste kazandı. 10 delegenin belirlendiği seçimde muhaliflerin Beyaz listesi 243 oy alırken, Sarı liste 106 oyda kaldı.

EGEKENT

23 delegenin belirlendiği Egekent Mahallesi’nde Beyaz liste 268 oy alırken, Mavi liste 78 oyda kaldı. 

AHMET TANER KIŞLALI

CHP Çiğli eski Başkanı Ayhan Güneş delege olarak seçildi.

20 delegenin belirlendiği Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi'nde muhalif Kırmızı liste 206 oy alırken, ilçeye yakın Sarı liste 122 oyda kaldı. 

KARABAĞLAR’DA ÜÇ MAHALLEDE SEÇİM VARDI

Karabağlar’da bugün Esenyalı, Aydın ve Bozyaka mahallelerinde sandıklar kuruldu. Esenyalı ve Bozyaka mahallelerinde tek liste ile seçime gidildi.  Aydın Mahallesi’nde seçime çift listeyle gidiliyor. Seçim, Esenyalı ve Bozyaka mahallelerinde saat 13.00’te başladı, 15.00’te bitti. Aydın Mahallesi’nde ise 15.00’te başlayan seçim 17.00’de sona erdi. 

BOZYAKA'DA DA REKABETSİZ SEÇİM 

Tek listeyle seçime gidilen Bozyaka Mahallesi’nde, Canan Bozbalak, Emine Çetinyol, Hasan Özmen, Hüseyin Atak, Metin Demirkaya, Muhsin Yıldırım, Osman Şahin, Züleyha Kıvılcım delege oldu.

ESENYALI'DA TEK LİSTE 

Yine tek listeli Esenyalı Mahallesi’nde de, üyeler, Hüseyin Yazıcı, Bahar Duran, Talat Tatar, Şenay Musal, Şükrü Eryılmaz, Müşerref Emenli, İsmail Hakkı Albay, Ali Rıza Üner, Figen Kotan, Nevzat Çakmak, Halil Güngör, Gizem Sülün ve Remzi Yılmaz’ı delege olarak seçti. 

AYDIN MAHALLESİ'NDE BEYAZ LİSTE İPİ GÖĞÜSLEDİ

Çift listenin yarıştığı Aydın Mahallesi’nde, Beyaz Liste 48 oy alırken, Mavi Liste 34 oyda kaldı. Zafer Beyaz Liste'nin oldu. Beyaz Listede; Hülya Kaya, Melek Polat, Mahmut Karakaplan, Behçet Toşa, Murat Köse delege olarak seçilmiş oldu. 

KONAK’TA SEÇİMLER KIRAN KIRANA GEÇTİ 

Konak’ta bugün Millet, Saygı, Trakya, Atamer, Çınartepe mahallelerinde kurulan sandıklarda oylarını kullanıp delegeleri belirledi. Toplam beş mahallenin üçünde çift liste, bir mahallede üç liste, bir mahallede tek liste ile seçime gidildi. Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren CHP İzmir İl eski Sekreteri Zikri Dursun’un da mahallesi olan Atamer Mahallesi’nde üç liste ile seçim gerçekleşti. CHP üyeleri Trakya Mahallesi’nde ise tek listeyi oyladı. Çınartepe ve Saygı ile eski milletvekili aday adaylarından Muhsin Kurt’un mahallesi olan Millet Mahallesi’nde çift liste ile seçime gidildi.  

SAYGI MAHALLESİ'NDE ZAFER MAVİ LİSTENİN 

Saygı Mahallesi’ndeki çift listeli seçimde Beyaz ve Mavi liste rekabeti yaşandı. Meclis üyesi Leman Tursun’un olduğu Mavi Liste kazandı. Hüseyin Çiçek’in Beyaz Listesi kaybetti. Oy oranı 138’e 92 şeklinde gerçekleşti. Mavi liste ise Leman Tunus, Battal Çelik, Akif Çiçek, Nuri Koblay ve Adem Altundağ delege olarak seçilmiş oldu. 

ATAMER MAHALLESİ'NDE BEYAZ LİSTE ZAFERİ 

Atamer Mahallesi’nde Beyaz-Kırmızı ve Turuncu liste rekabeti yaşandı. Kazanan 158 oy alan Beyaz Liste'nin oldu. Beyaz Liste’nin rakipleri olan Kırmızı Liste 144, Turuncu Liste ise 143 oy aldı. Beyaz Liste; Nuray Kılıç, Taner Benli, Burhan Yılmaz Eylem Kılıç ve Serkan Uçma isimleri yazıldı.

ÇINARTEPE MAHALLESİ'NDE BEYAZ LİSTE KAZANAN OLDU 

Çınartepe Mahallesi’ndeki yarış Beyaz ve Kırmızı liste arasında yaşandı. Seçimi kazanan Beyaz Liste oldu. Songül Cihangir'in listesi olan Beyaz Liste 286 oy alırken; Rıfat Aydoğdu'nun Kırmızı Listesi 230 oy aldı ancak seçimi kaybetti. Beyaz Liste’de yeralıp delege olan isimler şu şekilde belirlendi:  Songül Cihangir, Garip Karatay,Haydar Çavga, Ali Yılmaz, Hüseyin Kaygusuz, Cengiz Turan, Coşkun Topçu ve Gökhan Kalender. 

MİLLET MAHALLESİ'NDE KIRMIZI LİSTE KAZANDI 

Millet Mahallesi Kırmızı ve Beyaz yarışına sahne oldu. Millet Mahallesi’nde Kırmızı Liste 222 oy alırken, Beyaz Liste 109 oyda kaldı. Muhsin Kurt ve Zeki Günen’in listesi kazandı. İsmet Güzeler’in listesi kaybetti.Kırmızı Liste’de; Muhsin Kurt, Zeki Günen, Tarkan Eladağ,  Sevil Sakarya ve Eren Can Arda delege seçildi. 

BALÇOVA'DA BUGÜN SEKİZ MAHALLEDE TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ

Bahçelerarası, Çetin Emeç, Eğitim, Fevzi Çakmak, İnciraltı, Korutürk, Onur ve Teleferik mahallelerinde üyeler sandık başına gitti. 

Balçova’da tüm mahallelerde seçime tek listeyle gidildi. Partide geçmiş yıllarda görev almış isimler, STK başkanları, görevdeki mevcut isimler listelerde yer aldı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit Onur Mahallesi’nde, Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya Koruturük Mahallesi’nde, İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki listeye yazıldı. Balçova Fevzi Çakmak Mahallesi’nde eski meclis üyesi Muharrem Dayanç’ın listeye yazılmadığı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.